Madformadelskere / Søde sager / Kager / Påskekage med lemon curd og brændt marengs

Påskekage med lemon curd og brændt marengs


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker påskemad og især påskekager. Hvert år bager vi kager op til påske og pynter dem fint med påskeæg. Her er årets påskekage med lemon curd og brændt marengs, som er pyntet med påskeæg og mørk chokolade. Læs med her og få vores nemme opskrift på en lækker sød og syrlig kage med citron og marengs.

Påskekage med lamon curd og brændt marengs på mazarinbund med marcipan pyntet med påskeæg og chokolade

Lemon curd og brændt marengs

Syrlig lemon curd og sød brændt marengs kan bare noget sammen. Det er de klassiske smage vi kender fra en lemon meringue pie, og de kan altså bare noget.

Her er de kombineret med en sød og svampet mazarinbund med marcipan. Det gør det jo bestemt ikke dårligere.

Kagen er ret nem at lave, så her kan alle være med.

Den består af tre elementer, og de to af dem kan nemt forberedes dagen i forvejen.

Kagen vil være et sikkert hit som dessertkage ovenpå en lækker påskefrokost, eller bare til en kop eftermiddagskaffe her op til påske.

Vi har pyntet kagen med marcipanpåskeæg, men du kan selvfølgelig bruge dine yndlingspåske æg.

Påske-mazaringkage med citron creme og brændt marengs formet som fuglerede pyntet med påskeæg og mørk chokolade

Ingrediensnoter

Marcipan – Der skal marcipan i mazarinbunden. Brug den marcipan du bedst kan lide.

Smør – Du skal bruge smør til både bunden og lemon curden. Du kan bruge saltet eller usaltet smør.

Citron – Vælg økologiske citroner, da skallen også skal med.

Sukker – Du skal bruge sukker til alle tre elementer i kagen.

Æg – Du skal bruge hele æg til mazarinbunden, og æggeblommer til citroncremen. Husk at gemme hviderne, de skal bruges til marengsen på toppen.

Hvordan laver man påskekage med lemon curd og brændt marengs?

Det er slet ikke så svært at lave denne påskekage med lemon curd og brændt marengs.

Først skal lemon curden laves, for den skal have tid til at køle helt ned og sætte sig.

Jeg laver lemon curd ved at hakke sukker og citronskal sammen i en minihakker. Så tilsættes citronsaft og æggeblommer og cremen opvarmes over middellav varme til den bliver omkring 65 grader. Så tilsættes smør i tern, og når smørret er smeltet og cremen er tyknet og blevet blank og jævn, tages den af varmen og så skal den køle ned.

Mens citroncremen køler af, kan man lave kagebunden.

Den laves ved at piske sukker med smør og marcipan, og så tilsætte æg. Til sidst vendes hvedemel i dejen, og så skal den i en springform, og bages i ovnen.

Når kagebunden er kølet helt ned, kan kagen samles.

Først piskes en marengs af æggehvider der piskes helt stive, og tilsættes sukker lidt af gangen. Marengsen sprøjtes ud på kagebunden som en krans/fuglerede, og den brændes med en gasbrænder.

Lemon curden kommes på inden i marengskransen.

Pynt kagen med påskeæg og mørk chokolade, og så er den klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

påskekage med lemon curd og brændt marengs med påskeæg

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kagen?

Kagen skal opbevares på køl efter den er samlet.

Kan jeg lave kagen dagen før?

Du kan sagtens bage kagebunden og lave lemon curden dagen før. Vent med at samle kage og piske marengsen til umiddelbart inden servering. Den kan godt stå samlet et par timer på køl, men marengsen kan afgive lidt væske og klaske sammen hvis den står for længe.

Kan jeg pynte den på andre måder?

Du kan pynte kagen præcis som du har lyst til. Brug dine yndlingspåskeæg eller sprøjt marengsen ud på en anden måde. Det er helt op til dig.

Kan jeg bruge færdigkøbt lemon curd?

Ja det kan du godt. Du kan købe lemon curd i de fleste supermarkeder, men det er ikke så svært at lave selv. Vil du spare tid, så kan du bruge en færdigkøbt lemon curd.

Andre søde påskeopskrifter du måske vil synes om

Påskekage med mazaringbund med marcipan, brændt marengs og lemoncurd pyntet med påskeæg

Tips og tricks til påskekage med lemon curd

  • Lav lemon curden dagen før, så den kan køle helt ned og sætte sig inden den skal på kagen.
  • Pynt kagen med dine yndlingspåskeæg
  • Lav kagebunden dagen før, det tager den ikke skade af. Når den er kølet helt ned kan den pakkes ind og opbevares på køkkenbordet.

Serveringsforslag

  • Server som en lækker påskedessert ovenpå en dejlig påskefrokost.
  • Server til en kop kaffe eller saftevand her op til påske.

Prøv også denne kage som små Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs

smuk påskekage med lemon curd og brændt marengs
Påskekage med mazarinbund med marcipan, lemon curd og brændt marengs

Opskrift på mazarinkage med citron og marengs

Her får du vores opskrift på en lækker påskekage med lemon curd og brændt marengs. Det er en sød og svampet mazarinbund, som er toppet med en blød og sød brændt marengs og en syrlig citroncreme.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere en lækker kage for familien til årets påskefrokost.

Påskekage med lamon curd og brændt marengs på mazarinbund med marcipan pyntet med påskeæg og chokolade
5 fra 2 stemmer

Påskekage med lemon curd og brændt marengs

Opskrift på påskekage med lemon curd og brændt marengs
Lækker kage til påske med lemon curd og brændt marengs på toppen pyntet med påskeæg. Det er en kage du kan servere som dessert efter en god påskefrokost, eller bare til en kop kaffe her op til påske.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Nedkøling og samling 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 10 personer
Kalorier 462 kcal

Ingredienser

Lemon curd

  • 3 citroner
  • 140 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 80 g smør

Mazarinbund

  • 150 g smør, blødt
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 50 g hvedemel

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Pynt

  • Påskeæg
  • Mørk chokolade

Sådan gør du

Lemon curd

  • Du kan med fordel starte med at lave lemon curd, da den skal køle helt ned for at sætte sig. Den kan også sagtens laves dagen i forvejen.
  • Riv skallen på citronerne, og kom den i en minihakker sammen med sukkeret. Hak det hele godt sammen.
  • Kom citronsukker, saften fra citronerne og æggeblommerne i en gryde og pisk det hele sammen. Varm herefter cremen op under omrøring over lav til middel varme. Jeg bruger en dejskraber i silikone, da den nem kan komme rundt i hele gryden.
  • Hold øje med temperaturen med et termometer. Når temperaturen er cirka 65 grader skæres smørret i tern og kommes ned i gryden. Rør rundt og opvarm fortsat over lav til middel varme indtil smørret er helt smeltet og cremen tykner og bliver glat og jævn. Det sker omkring 75 grader efter 8-10 minutter (undgå at temperaturen kommer over 80 grader, så får du æggeklumper i din creme).
  • Hæld cremen igennem en si, lad den køle ned, og sæt den så i køleskabet så den kan sætte sig helt.

Mazarinbund

  • Kagebunden kan med fordel bages dagen før, da den skal køle helt ned inden kagen kan samles.
  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.
  • Pisk blødt smør og sukker sammen. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et af gangen, og vend til sidst hvedemelet i dejen.
  • Smør en springform på 24 cm i diameter, og fordel dejen her i.
  • Bag bunden i cirka 30-35 minutter til den er gennembagt når du stikker i den. Lad den køle helt ned inden kagen pyntes.

Marengs

  • Pisk æggehviderne helt stive, brug en elpisker, da der skal piskes meget længe. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Pisk til du har arbejdet alt sukkeret ind i æggehviderne, og marengsen er jævn, glat og danner stive toppe.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.

Samling

  • Sprøjt marengsen i en høj krans rundt i kanten af mazarinbunden. Brænd marengsen med en gasbrænder så den sætter sig lidt og får gyldne striber.
  • Fyld lemon curden ovenpå kagen.
  • Pynt med påskeæg og hakket mørk chokolade og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 462kcalKulhydrater: 53gProtein: 6gFedt: 26gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 196mgNatrium: 187mgKalium: 90mgFibre: 1gSukker: 45gA-vitamin: 793IUC-vitamin: 6mgCalcium: 41mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.