Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs

Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Påsken nærmer sig, og det betyder påskefrokoster og selvfølgelig påskekager. Disse små påskemazariner med lemon curd og brændt marengs er perfekte til påskefrokosten. Det er en perfekt lille sød og syrlig kage, som man kan servere ovenpå en god frokost. Læs med her og få opskriften.

påskemazaringer med lemon curd og brændt marengs pyntet med påskeæg

Lemon meringue påskekager

Her op til påske bager vi altid påskekager, det er så hyggeligt med kage, og især Ellen er helt vild med at bage.

Eller hun er nok mest vild med at pynte kagerne, men de skal jo altså bages først.

Disse små påskemazariner er toppet med lemon curd og brændt marengs, og de leder derfor naturligt tankerne hen på en lemon meringue pie. Det smager nu altså godt!

Bunden her er en mazarinbund med marcipan i, og det passer super godt med den søde bund til den syrlige citroncreme og den bløde marengs.

Kagerne har vi pyntet med små påskeæg, og tanken var at det skulle ligne en fuglerede med æg i. Det ved jeg nu ikke helt om det gør, men jeg synes nu alligevel de blev ret fine.

Du kan selvfølgelig pynte kagerne helt som du har lyst til.

bræt med små tapaskager til påske med små mazarinkager med brændt marengs og lemon curd

Ingrediensnoter

Smør – Der skal bruges blødt smør i mazarindejen, så tag den ud af køleskabet i god tid.

Marcipan – Brug den marcipan du bedst kan lide. Marcipanen skal rives groft, før den kommer i dejen.

Æg – Der skal bruges æg både til bunden, marengs og lemon curd. Husk at gemme æggehviderne fra blommerne til lemon curden, hviderne skal nemlig bruges til marengs.

Citroner – Køb økologiske citroner, da både skal og saft skal bruges til lemon curden.

Sukker – Der skal bruges en del sukker til denne opskrift, da der både skal sukker i mazarinbunden, i lemon curden og i marengsen.

Hvordan laver man påskemazariner med lemon curd og brændt marengs?

Det er faktisk ikke svært at lave disse små påskemazariner med lemon curd og marengs på toppen.

Det er en god ide at starte med lemon curden, da den skal køle helt ned og sætte sig før den kan komme på kagerne.

Lemon curden laver man ved at rive citronskal og blande den sammen med sukkeret. Så kommes citronsukker, citronsaft og æggeblommer i en gryde og varmes op. Når det er lunt, tilsættes smør, som smeltes ud i cremen, og når cremen er tyk og blank, er den klar til at tage af varmen og hælde over i en anden beholder så den kan køle ned. Så skal den i køleskabet i mens du går videre med kagebundene.

Mazarinbundene laver man ved at piske sukker og smør sammen, og tilsætte marcipanen. Så tilsættes æggene et af gangen, og til sidst vendes hvedemelet i, inden dejen hældes i 12 smurte muffinsforme.

Kagerne skal så bages og køle ned inden du kan komme marengs på.

Når kagerne er kolde, piskes en marengs af æggehvider og sukker, som sprøjtes på kagerne rundt i kanten. Marengsen brændes med en gasbrænder, og så kommes en skefuld lemon curd i midten af hver marengsfuglerede. Til sidst pyntes kagerne med påskeæg eller pynt efter eget valg.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

påskekager som små mazarinkager med lemon curd og brændt marengs

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kagerne?

Når kagerne er pyntet og klar til servering skal de opbevares i køleskabet.

Kan mazarinbunden fryses?

Ja, du kan sagtens fryse kagebunden ned. Så kan du lade den tø op, og så skal du bare pynte kagerne inden servering.

Kan jeg lave kagebunden dagen før?

Ja. Det er en god ide at bage bundene dagen før, da de gerne skal være helt kolde inden der kommer topping på. Pak dem god ind, og opbevar dem ved stuetemperatur.

Andre ideer til påskekager du måske vil synes om

Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs pyntet med påskeæg

Tips og tricks til lækre påskemazariner

  • Bag mazarinbundene dagen før, og pak dem godt ind, så kan de sagtens holde sig saftige og lækre til næste dag.
  • Vent helst med at pynte kagerne til umiddelbart inden de skal spises. De kan dog godt klare nogle timer i køleskabet.

Serveringsforslag

  • Server som en del af en kagetapas til påske for eksempel sammen med små skåle med Creme Brulee, Brownie eller andre lækre kager og desserter.
  • Server ovenpå påskemiddagen hvor I for eksempel har fået Langtidsstegt lammekølle.
  • Server til en god kop kaffe op til påske.

Prøv også vores Påskekage med citronfromage

anretning med små påskekager med mazarinbund, lemon curd og brændt marengs
små mazarinkager med påskereder i brændt marengs og lemon curd

Opskrift på små påskekager

Her får du vores opskrift på søde små påskemazariner med lemon curd og brændt marengs. Det er små påskekager, som du kan servere op til påske eller ovenpå en lækker påskefrokost.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere lækker kage for din familie op til påske. Du kan selvfølgelig pynte dem med de påskeæg du bedst kan lide.

påskemazaringer med lemon curd og brændt marengs pyntet med påskeæg
5 fra 1 stemme

Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs

Opskrift på påskemazariner med lemon curd og brændt marengs
Små mazarinkager med lemon curd og brændt marengs på toppen pyntet med påskeæg. Det er små kager du kan servere som dessert efter en god påskefrokost, eller bare til en kop kaffe her op til påske.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Nedkøling og samling 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 385 kcal

Ingredienser

Lemon curd

  • 3 citroner
  • 140 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 80 g smør

Små mazarinkager

  • 150 g smør, blødt
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 50 g hvedemel

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Pynt

  • Påskeæg

Sådan gør du

Lemon curd

  • Du kan med fordel starte med at lave lemon curd, da den skal køle helt ned for at sætte sig. Den kan sagtens laves dagen i forvejen.
  • Riv skallen på citronerne, og kom den i en minihakker sammen med sukkeret. Hak det hele godt sammen.
  • Kom citronsukker, saften fra citronerne og æggeblommerne i en gryde og pisk det hele sammen. Varm herefter cremen op under omrøring over lav til middel varme. Jeg bruger en dejskraber i silikone, da den nem kan komme rundt i hele gryden.
  • Hold øje med temperaturen med et termometer. Når temperaturen når 65 grader skæres smørret i tern og kommes i gryden. Rør rundt og opvarm fortsat over lav til middel varme indtil smørret er helt smeltet og cremen tykner. Det sker omkring 75 grader efter 8-10 minutter (undgå at temperaturen kommer over 80 grader, så får du æggeklumper).
  • Hæld cremen igennem en si, lad den køle ned, og sæt den så i køleskabet.

Små mazarinkager

  • Kagebundene kan med fordel bages dagen før, da de skal køle helt ned inden kagerne kan samles.
  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.
  • Pisk blødt smør og sukker sammen. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og pisk den sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et af gangen, og vend til sidst hvedemelet i dejen.
  • Smør 12 muffinsforme i metal eller silikone, og fordel dejen heri.
  • Bag de små mazarinbunde i 15-18 minutter til de er gennembagte når du stikker i dem. Lad dem køle helt ned inden de pyntes.

Marengs

  • Pisk æggehviderne helt stive, brug en elpisker, da der skal piskes meget længe. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Pisk til du har arbejdet alt sukkeret ind i æggehviderne, og marengsen er jævn, glat og danner stive toppe.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.

Samling

  • Sprøjt marengsen i en høj krans rundt i kanten af mazarinbunden. Brænd marengsen med en gasbrænder så den sætter sig lidt og får gyldne striber.
    mazarinbund med marengskant
  • Fyld en skefuld lemon curd i midten af hver marengsrede.
  • Pynt med påskeæg og server straks,

Se video til opskriften


Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 385kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 22gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 163mgNatrium: 156mgKalium: 75mgFibre: 1gSukker: 38gA-vitamin: 661IUC-vitamin: 5mgCalcium: 34mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.