Påskekage med citronfromage

En citronfromagekage med mandelbund, er den perfekte påskekage! Den smager skønt med den lækre bund og den syrlige citronfromage, og pyntet fint med flødeskum og påskeæg, så er den perfekt til påskefrokosten eller som dessert til påskemiddagen. Læs med her og få vores opskrift.

Indhold

påskekage med citronfromage og mandelbund pyntet med flødeskum, påskeæg og mynteblade

Citronfromage-kage

Påsken i år bliver igen anderledes. Her er der ingen påskefrokoster eller festlige komsammener, men derfor skal familien selvfølgelig ikke snydes for en lækker påskekage.

Denne kage er med en virkelig nem og lækker mandelbund, som bages i ovnen først. Når bunden er kølet ned kommes der en lækker cremet citronfromage ovenpå. Afslutningsvis pyntes kagen med flødeskum og påskeæg, så kommer man altså rigtig i påskestemning.

Kagen kan serveres som afslutningen på en god påskefrokost, som eftermiddagskage til en lækker kop kaffe eller som en påskedessert ovenpå en lækker påskemiddag.

påskekage med citronfromage og mandelbund pyntet med påskeæg

Ingrediensnoter

Citroner – I fromagen skal du bruge citroner. Vælg økologiske citroner, da du skal bruge både citronskallen og saften. Alternativt kan kagen laves med appelsin eller lime i stedet for citron, men citronpasser godt til påsken.

Æg – Vi laver kagen med almindelige friske æg. Hvis du er bekymret for salmonella, kan du vælge pasteuriserede æg.

Husblas – I kagen skal der bruges husblas i blade. Du skal ikke være bekymret for at arbejde med husblas hvis du ikke har prøvet det før. Det er slet ikke så slemt som mange tror. Det vigtigste er at den bliver blødt op i koldt vand inden den smeltes i den varme citronsaft.

Hvordan laver man påskekage?

Denne kage ligner en million, men den er faktisk virkelig simpel at lave. Du skal også bruge ganske få ingredienser. Først skal bunden laves. Den laves af æg, sukker og hakkede mandler. Bundes bages i en halv times tid, og køles så af inden man gør videre.

Citronfromagen laves ved at opbløde husblassen i vand og efterfølgende smelte den i citronsaft. Samtidig piskes æg og sukker luftigt, og blandes med citronsaft med husblas og citronskal. Til sidst vendes der flødeskum i blandingen, og den kommes oven på den afkølede mandelbund og sættes i køleskabet.

Når kagen skal serveres, pyntes den med flødeskum og påskeæg.

påskekage med citronfromage og påskepynt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man påskekagen?

Kan skal opbevares i køleskabet fordi den er med citronfromage, som skal stå koldt. Hvis du har muligheden, så vent med at pynte den til den skal serveres, da farvede påskeæg godt kan smitte lidt af på kagen. Den kan dog godt stå et par timer med pynt uden at det gør noget.

Kan jeg lave kagen dagen før den skal serveres?

Ja. Faktisk er det en god ide at lave kagen dagen før, da fromagen på den måde rigtig kan nå at sætte sig. Smagen er også bedre efter en dag i køleskabet synes jeg.

Kan jeg bruge andet end citron til kagen?

JA! Du kan også lave kagen med appelsinfromage, limefromage eller din yndlingsfromage. Prøv for eksempel med gin hass fromage eller måske Portvinsfromage. Kun fantasien sætter grænsen.

Er denne kage børnevenlig?

Vores børn elsker citronfromage og også denne kage. Det er ikke alle børn der er vilde med den syrlige smag, så kan du overveje at lave den med appelsin i stedet for citron hvis den er specifikt til børn.

Andre påskeopskrifter du måske vil synes om

citronfromagekage pyntet som  påskekage med påskeæg og flødeskum

Opskrift på den bedste påskekage med citron

Her får du vores bedste opskrift på en citronfromagekage med mandelbund pyntet som en smuk påskekage. Det er en kage din familie eller dine gæster vil blive imponeret over, både til kaffen eller som en skøn dessert ovenpå påskemiddagen.

påskekage med citronfromage og mandelbund pyntet med flødeskum, påskeæg og mynteblade
5 fra 2 stemmer

Påskekage med citronfromage

Opskrift på påskepyntet citronfromagekage med mandelbund. Perfekt kage til påskedagene eller som en dejlig påskedessert oven på en god middag.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Køleskab 2 t
Samlet tid 2 t 45 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 520 kcal

Udstyr

  • Springform 25 cm
  • Kageplast

Ingredienser

Mandelbund:

  • 3 stk æg
  • 200 g sukker
  • 200 g mandler
  • Smør eller sprayfedt, til at smøre formen med

Citronfromage:

  • 4 blade husblas
  • 3 stk æg
  • 100 g sukker
  • 2 stk citroner, store (eller 3 mindre)
  • 3 dl piskefløde

Pynt:

  • 1 dl piskefløde
  • Chokoladeæg, eller andre påskeæg
  • Mynteblade

Sådan gør du

Mandelbund:

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor eller en minihakker. Vend de finthakkede mandler i ægge/sukkerblandingen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform på 25 cm i diameter. Smør siderne med smør eller sprayfedt og hæld dejen til bunden i springformen.
  • Bag bunden ved 175 grader i 30 minutter. Lad herefter bunden køle af på en rist inden du fjerner springformen.

Citronfromage:

  • Når bunden er helt kold, tages ringen af springformen, og bunden lægges over på det fad kagen skal serveres på. Husk at fjerne bagepapiret fra bunden. Sæt ringen fra springformen rundt om bunden igen, og for siden af formen med kageplast hele vejen rundt.
  • Læs husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
  • Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
  • Riv skallen på citronerne og pres derefter saften ud. Du skal bruge 1 spsk. citronskal og 1 dl citronsaft.
  • Varm 2 spsk. af citronsaften op i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den i den varme citronsaft.
  • Hæld derefter den varme citronsaft med husblas over i resten af citronsaften og tilsæt revet citronskal. Vend citronblandingen i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til en let flødeskum, og vend forsigtigt flødeskummen i æggeblandingen med citron. Hæld nu fromagemassen over den afkølede mandelbund. Sæt kagen på køl i minimum 2 timer men gerne til dagen efter.

Servering:

  • Pisk fløden til flødeskum, og pynt kagen med små toppe af flødeskum. Det er nemmest med en sprøjtepose med en stjernetyl i.
  • Fordel påskeæg og mynteblade på toppen af kagen, og server.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 520kcalKulhydrater: 47gProtein: 12gFedt: 34gMættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 191mgNatrium: 69mgKalium: 297mgFibre: 4gSukker: 39gA-vitamin: 919IUC-vitamin: 15mgCalcium: 125mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD citronfromage kage, Citronfromagekage, Kage med påskeæg, kage til påske, lækker påskekage, Påske, Påskedessert, påskefrokost dessert
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

2 reaktioner

  1. Bunden hænger fast i bagepapir og i springform så kagen den revne .. desværre hvordan undergår man det. Jeg gav den 30 minutter som jeg skulle til g fulgte opskriften og jeg havde os smurt springform

    1. Kære Lis

      Det er vigtigt at bunden er helt kold inden du tager den ud af formen. Jeg klikkede ringen af springformen, og så lagde jeg en tallerken ovenpå bunden og vendte den om, så den lå på tallerkenen. Så kunne jeg fjerne bunden og bagepapiret, og derefter på samme måde vende den over på det fad den skal serveres på. Herefter sættes ringen rundt om igen så man kan fylde citronfromagen i.

      Håber det hjælper dig.
      God påske.
      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om