Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Påskekage med citronfromage

Påskekage med citronfromage

4.75

/5

2 timer 45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.75

/5

2 timer 45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

En citronfromagekage med mandelbund, er den perfekte påskekage! Den smager skønt med den lækre bund og den syrlige citronfromage, og pyntet fint med flødeskum og påskeæg, så er den perfekt til påskefrokosten eller som dessert til påskemiddagen. Læs med her og få vores opskrift.

påskekage med citronfromage og mandelbund pyntet med flødeskum, påskeæg og mynteblade

Citronfromage-kage

Påsken i år bliver igen anderledes. Her er der ingen påskefrokoster eller festlige komsammener, men derfor skal familien selvfølgelig ikke snydes for en lækker påskekage.

Denne kage er med en virkelig nem og lækker mandelbund, som bages i ovnen først. Når bunden er kølet ned kommes der en lækker cremet citronfromage ovenpå. Afslutningsvis pyntes kagen med flødeskum og påskeæg, så kommer man altså rigtig i påskestemning.

Kagen kan serveres som afslutningen på en god påskefrokost, som eftermiddagskage til en lækker kop kaffe eller som en påskedessert ovenpå en lækker påskemiddag.

påskekage med citronfromage og mandelbund pyntet med påskeæg

Ingrediensnoter

Citroner – I fromagen skal du bruge citroner. Vælg økologiske citroner, da du skal bruge både citronskallen og saften. Alternativt kan kagen laves med appelsin eller lime i stedet for citron, men citronpasser godt til påsken.

Æg – Vi laver kagen med almindelige friske æg. Hvis du er bekymret for salmonella, kan du vælge pasteuriserede æg.

Husblas – I kagen skal der bruges husblas i blade. Du skal ikke være bekymret for at arbejde med husblas hvis du ikke har prøvet det før. Det er slet ikke så slemt som mange tror. Det vigtigste er at den bliver blødt op i koldt vand inden den smeltes i den varme citronsaft.

Hvordan laver man påskekage?

Denne kage ligner en million, men den er faktisk virkelig simpel at lave. Du skal også bruge ganske få ingredienser. Først skal bunden laves. Den laves af æg, sukker og hakkede mandler. Bundes bages i en halv times tid, og køles så af inden man gør videre.

Citronfromagen laves ved at opbløde husblassen i vand og efterfølgende smelte den i citronsaft. Samtidig piskes æg og sukker luftigt, og blandes med citronsaft med husblas og citronskal. Til sidst vendes der flødeskum i blandingen, og den kommes oven på den afkølede mandelbund og sættes i køleskabet.

Når kagen skal serveres, pyntes den med flødeskum og påskeæg.

påskekage med citronfromage og påskepynt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man påskekagen?

Kan skal opbevares i køleskabet fordi den er med citronfromage, som skal stå koldt. Hvis du har muligheden, så vent med at pynte den til den skal serveres, da farvede påskeæg godt kan smitte lidt af på kagen. Den kan dog godt stå et par timer med pynt uden at det gør noget.

Kan jeg lave kagen dagen før den skal serveres?

Ja. Faktisk er det en god ide at lave kagen dagen før, da fromagen på den måde rigtig kan nå at sætte sig. Smagen er også bedre efter en dag i køleskabet synes jeg.

Kan jeg bruge andet end citron til kagen?

JA! Du kan også lave kagen med appelsinfromage, limefromage eller din yndlingsfromage. Prøv for eksempel med gin hass fromage eller måske Portvinsfromage. Kun fantasien sætter grænsen.

Er denne kage børnevenlig?

Vores børn elsker citronfromage og også denne kage. Det er ikke alle børn der er vilde med den syrlige smag, så kan du overveje at lave den med appelsin i stedet for citron hvis den er specifikt til børn.

Andre påskeopskrifter du måske vil synes om

citronfromagekage pyntet som påskekage med påskeæg og flødeskum

Opskrift på den bedste påskekage med citron

Her får du vores bedste opskrift på en citronfromagekage med mandelbund pyntet som en smuk påskekage. Det er en kage din familie eller dine gæster vil blive imponeret over, både til kaffen eller som en skøn dessert ovenpå påskemiddagen.

påskekage med citronfromage og mandelbund pyntet med flødeskum, påskeæg og mynteblade
4.75 fra 4 stemmer

Påskekage med citronfromage

Opskrift på påskepyntet citronfromagekage med mandelbund. Perfekt kage til påskedagene eller som en dejlig påskedessert oven på en god middag.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 520 kcal

Udstyr

 • Springform 25 cm
 • Kageplast

Ingredienser

Mandelbund:

 • 3 æg
 • 200 g sukker
 • 200 g mandler
 • Smør eller sprayfedt, til at smøre formen med

Citronfromage:

 • 4 blade husblas
 • 3 æg
 • 100 g sukker
 • 2 citroner, store (eller 3 mindre)
 • 3 dl piskefløde

Pynt:

 • 1 dl piskefløde
 • Chokoladeæg, eller andre påskeæg
 • Mynteblade

Sådan gør du

Mandelbund:

 • Tænd ovnen på 175 grader.
 • Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
 • Hak mandlerne fint i en foodprocessor eller en minihakker. Vend de finthakkede mandler i ægge/sukkerblandingen.
 • Kom bagepapir i bunden af en springform på 25 cm i diameter. Smør siderne med smør eller sprayfedt og hæld dejen til bunden i springformen.
 • Bag bunden ved 175 grader i 30 minutter. Lad herefter bunden køle af på en rist inden du fjerner springformen.

Citronfromage:

 • Når bunden er helt kold, tages ringen af springformen, og bunden lægges over på det fad kagen skal serveres på. Husk at fjerne bagepapiret fra bunden. Sæt ringen fra springformen rundt om bunden igen, og for siden af formen med kageplast hele vejen rundt.
 • Læs husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
 • Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
 • Riv skallen på citronerne og pres derefter saften ud. Du skal bruge 1 spsk. citronskal og 1 dl citronsaft.
 • Varm 2 spsk. af citronsaften op i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den i den varme citronsaft.
 • Hæld derefter den varme citronsaft med husblas over i resten af citronsaften og tilsæt revet citronskal. Vend citronblandingen i æggesnapsen.
 • Pisk fløden til en let flødeskum, og vend forsigtigt flødeskummen i æggeblandingen med citron. Hæld nu fromagemassen over den afkølede mandelbund. Sæt kagen på køl i minimum 2 timer men gerne til dagen efter.

Servering:

 • Pisk fløden til flødeskum, og pynt kagen med små toppe af flødeskum. Det er nemmest med en sprøjtepose med en stjernetyl i.
 • Fordel påskeæg og mynteblade på toppen af kagen, og server.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 520kcalKulhydrater: 47gProtein: 12gFedt: 34gMættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 191mgNatrium: 69mgKalium: 297mgFibre: 4gSukker: 39gA-vitamin: 919IUC-vitamin: 15mgCalcium: 125mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

20 kommentarer til “Påskekage med citronfromage”

 1. Bunden hænger fast i bagepapir og i springform så kagen den revne .. desværre hvordan undergår man det. Jeg gav den 30 minutter som jeg skulle til g fulgte opskriften og jeg havde os smurt springform

  Svar
  • Kære Lis

   Det er vigtigt at bunden er helt kold inden du tager den ud af formen. Jeg klikkede ringen af springformen, og så lagde jeg en tallerken ovenpå bunden og vendte den om, så den lå på tallerkenen. Så kunne jeg fjerne bunden og bagepapiret, og derefter på samme måde vende den over på det fad den skal serveres på. Herefter sættes ringen rundt om igen så man kan fylde citronfromagen i.

   Håber det hjælper dig.
   God påske.
   Mvh Tina

   Svar
   • 5 stars
    Jeg bagte den sidste år og den smager fantastisk, dog synes jeg ikke den var bagt helt nok i bunden. Skal det være varm luft el. alm? Er igang med at lave den igen for den smager himmelsk og er nem at lave🐣😛

    Svar
    • Hej Jane

     Dejligt at I kunne lide kagen. Jeg bager den med almindelig over og undervarme, men alle ovne varmer forskelligt, så måske den skal have lidt længere i din ovn.

     Håber den bliver lige så god i år, og rigtig god påske 🐣
     Kh Tina

     Svar
  • Hej Inge-Lise
   Ja det kan du med fordel gøre, så fromagen kan nå at sætte sig. Jeg ville vente med at pynte den til den dag den skal serveres 🙂

   God fornøjelse
   Mvh Tina, Madformadelskere

   Svar
 2. Hejsa ☺️
  Jeg har lavet den skønne kage en enkelt gang og vil gentage succesen på fredag til påskefrokost.
  Men kan jeg mon bage den i morgen (tirsdag) og fryse den, for så at tage den op torsdag og fortsætte opskriften?

  Mvh. Nana ☺️

  Svar
  • Hej Nana
   Dejligt at du kan lide opskriften og har lyst til at lave kagen igen.
   Jeg ved at bunden kan fryses, og at citronfromage også godt kan fryses, men jeg har ikke prøvet at fryse de to ting ovenpå hinanden som i kagen her.
   Men du kan sagtens bage bunden, fryse den ned og så lave fromagen ovenpå på torsdag 🙂 Kom endelige med en tilbagemelding på hvordan det går 🙂

   God fornøjelse og god påske.
   Mvh Tina

   Svar
 3. Jeg er igang med at lave denne fine kage men jeg undrer mig over at æggeblommer og hvider ikke skal piskes hver for sig.
  Bliver den luftig nok uden eller vil det være en god idé at gøre..?

  Svar
  • Hej Karen

   Ja den bliver rigtig fint luftig bare ved at bruge hele æg og så piske fløden og vende i til sidst. Sådan laver jeg altid fromage, og de bliver så gode.

   Håber din kage blev god?

   Rigtig god påske
   Mvh Tina

   Svar
   • Hej Tina
    Den blev supergod og ville gerne vise dig billedet af den, men det er jo ikke muligt😉. Jeg valgte at piske æggehvider for sig selv fordi jeg var i tvivl, men vil bruge din metode en anden gang. Selvom jeg er 64 år er det min første citronfromage og jeg er også ny ud i mousse’r.
    Tak for dit svar – Bedste hilsner fra Karen

    Svar
    • Hej Karen

     Dejligt at kagen blev god!
     Det er altid sjovt at prøve noget nyt og lære nye teknikker.

     Rigtig god påske 🐣
     Mvh Tina

     Svar
  • Hej Maiken

   Ja bunden vil krakelere i overfladen, det lyder helt som det skal være 🙂
   Håber kagen bliver god.

   God påske.
   Kh Tina

   Svar
  • Hej Maja

   Ja du kan fint bruge mandelmel i bunden. Du skal bare bruge samme antal gram som mandler.

   God fornøjelse med bagningen
   Mvh Tina

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.