En citronfromagekage med mandelbund, er den perfekte påskekage! Den smager skønt med den lækre bund og den syrlige citronfromage, og pyntet fint med flødeskum og påskeæg, så er den perfekt til påskefrokosten eller som dessert til påskemiddagen. Læs med her og få vores opskrift.
Citronfromage-kage
Påsken i år bliver igen anderledes. Her er der ingen påskefrokoster eller festlige komsammener, men derfor skal familien selvfølgelig ikke snydes for en lækker påskekage.
Denne kage er med en virkelig nem og lækker mandelbund, som bages i ovnen først. Når bunden er kølet ned kommes der en lækker cremet citronfromage ovenpå. Afslutningsvis pyntes kagen med flødeskum og påskeæg, så kommer man altså rigtig i påskestemning.
Kagen kan serveres som afslutningen på en god påskefrokost, som eftermiddagskage til en lækker kop kaffe eller som en påskedessert ovenpå en lækker påskemiddag.
Ingrediensnoter
Citroner – I fromagen skal du bruge citroner. Vælg økologiske citroner, da du skal bruge både citronskallen og saften. Alternativt kan kagen laves med appelsin eller lime i stedet for citron, men citronpasser godt til påsken.
Æg – Vi laver kagen med almindelige friske æg. Hvis du er bekymret for salmonella, kan du vælge pasteuriserede æg.
Husblas – I kagen skal der bruges husblas i blade. Du skal ikke være bekymret for at arbejde med husblas hvis du ikke har prøvet det før. Det er slet ikke så slemt som mange tror. Det vigtigste er at den bliver blødt op i koldt vand inden den smeltes i den varme citronsaft.
Hvordan laver man påskekage?
Denne kage ligner en million, men den er faktisk virkelig simpel at lave. Du skal også bruge ganske få ingredienser. Først skal bunden laves. Den laves af æg, sukker og hakkede mandler. Bundes bages i en halv times tid, og køles så af inden man gør videre.
Citronfromagen laves ved at opbløde husblassen i vand og efterfølgende smelte den i citronsaft. Samtidig piskes æg og sukker luftigt, og blandes med citronsaft med husblas og citronskal. Til sidst vendes der flødeskum i blandingen, og den kommes oven på den afkølede mandelbund og sættes i køleskabet.
Når kagen skal serveres, pyntes den med flødeskum og påskeæg.
Ofte stillede spørgsmål
Kan skal opbevares i køleskabet fordi den er med citronfromage, som skal stå koldt. Hvis du har muligheden, så vent med at pynte den til den skal serveres, da farvede påskeæg godt kan smitte lidt af på kagen. Den kan dog godt stå et par timer med pynt uden at det gør noget.
Ja. Faktisk er det en god ide at lave kagen dagen før, da fromagen på den måde rigtig kan nå at sætte sig. Smagen er også bedre efter en dag i køleskabet synes jeg.
JA! Du kan også lave kagen med appelsinfromage, limefromage eller din yndlingsfromage. Prøv for eksempel med gin hass fromage eller måske Portvinsfromage. Kun fantasien sætter grænsen.
Vores børn elsker citronfromage og også denne kage. Det er ikke alle børn der er vilde med den syrlige smag, så kan du overveje at lave den med appelsin i stedet for citron hvis den er specifikt til børn.
Andre påskeopskrifter du måske vil synes om
- Påskemuffins med citronsmørcreme
- Italienske påskebrød med æg
- Fuglereder i marengs med påskeæg
- Citronmåne-muffins
- Påske walesstang med appelsin curd og påskeæg
Opskrift på den bedste påskekage med citron
Her får du vores bedste opskrift på en citronfromagekage med mandelbund pyntet som en smuk påskekage. Det er en kage din familie eller dine gæster vil blive imponeret over, både til kaffen eller som en skøn dessert ovenpå påskemiddagen.
Påskekage med citronfromage
Udstyr
- Springform 25 cm
- Kageplast
Ingredienser
Mandelbund:
- 3 æg
- 200 g sukker
- 200 g mandler
- Smør eller sprayfedt, til at smøre formen med
Citronfromage:
- 4 blade husblas
- 3 æg
- 100 g sukker
- 2 citroner, store (eller 3 mindre)
- 3 dl piskefløde
Pynt:
- 1 dl piskefløde
- Chokoladeæg, eller andre påskeæg
- Mynteblade
Sådan gør du
Mandelbund:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
- Hak mandlerne fint i en foodprocessor eller en minihakker. Vend de finthakkede mandler i ægge/sukkerblandingen.
- Kom bagepapir i bunden af en springform på 25 cm i diameter. Smør siderne med smør eller sprayfedt og hæld dejen til bunden i springformen.
- Bag bunden ved 175 grader i 30 minutter. Lad herefter bunden køle af på en rist inden du fjerner springformen.
Citronfromage:
- Når bunden er helt kold, tages ringen af springformen, og bunden lægges over på det fad kagen skal serveres på. Husk at fjerne bagepapiret fra bunden. Sæt ringen fra springformen rundt om bunden igen, og for siden af formen med kageplast hele vejen rundt.
- Læs husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
- Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
- Riv skallen på citronerne og pres derefter saften ud. Du skal bruge 1 spsk. citronskal og 1 dl citronsaft.
- Varm 2 spsk. af citronsaften op i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den i den varme citronsaft.
- Hæld derefter den varme citronsaft med husblas over i resten af citronsaften og tilsæt revet citronskal. Vend citronblandingen i æggesnapsen.
- Pisk fløden til en let flødeskum, og vend forsigtigt flødeskummen i æggeblandingen med citron. Hæld nu fromagemassen over den afkølede mandelbund. Sæt kagen på køl i minimum 2 timer men gerne til dagen efter.
Servering:
- Pisk fløden til flødeskum, og pynt kagen med små toppe af flødeskum. Det er nemmest med en sprøjtepose med en stjernetyl i.
- Fordel påskeæg og mynteblade på toppen af kagen, og server.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Bunden hænger fast i bagepapir og i springform så kagen den revne .. desværre hvordan undergår man det. Jeg gav den 30 minutter som jeg skulle til g fulgte opskriften og jeg havde os smurt springform
Kære Lis
Det er vigtigt at bunden er helt kold inden du tager den ud af formen. Jeg klikkede ringen af springformen, og så lagde jeg en tallerken ovenpå bunden og vendte den om, så den lå på tallerkenen. Så kunne jeg fjerne bunden og bagepapiret, og derefter på samme måde vende den over på det fad den skal serveres på. Herefter sættes ringen rundt om igen så man kan fylde citronfromagen i.
Håber det hjælper dig.
God påske.
Mvh Tina
Jeg bagte den sidste år og den smager fantastisk, dog synes jeg ikke den var bagt helt nok i bunden. Skal det være varm luft el. alm? Er igang med at lave den igen for den smager himmelsk og er nem at lave🐣😛
Hej Jane
Dejligt at I kunne lide kagen. Jeg bager den med almindelig over og undervarme, men alle ovne varmer forskelligt, så måske den skal have lidt længere i din ovn.
Håber den bliver lige så god i år, og rigtig god påske 🐣
Kh Tina
Kan den laves dagen i forvejen.
Mvh
Inge-Lise 😃
Hej Inge-Lise
Ja det kan du med fordel gøre, så fromagen kan nå at sætte sig. Jeg ville vente med at pynte den til den dag den skal serveres 🙂
God fornøjelse
Mvh Tina, Madformadelskere
Hejsa ☺️
Jeg har lavet den skønne kage en enkelt gang og vil gentage succesen på fredag til påskefrokost.
Men kan jeg mon bage den i morgen (tirsdag) og fryse den, for så at tage den op torsdag og fortsætte opskriften?
Mvh. Nana ☺️
Hej Nana
Dejligt at du kan lide opskriften og har lyst til at lave kagen igen.
Jeg ved at bunden kan fryses, og at citronfromage også godt kan fryses, men jeg har ikke prøvet at fryse de to ting ovenpå hinanden som i kagen her.
Men du kan sagtens bage bunden, fryse den ned og så lave fromagen ovenpå på torsdag 🙂 Kom endelige med en tilbagemelding på hvordan det går 🙂
God fornøjelse og god påske.
Mvh Tina
Skal mandlerne smuttes? 😊
Hej Karina
Nej det behøver du ikke.
God fornøjelse og god påske.
Mvh Tina
Hej. En super lækker kage. Vi var alle tilfredse med den dejlige friske smag. 👍😋
Mvh.
Pia.
Hej Pia
Super dejligt at I kunne lide kagen.
Mvh Tina
Jeg er igang med at lave denne fine kage men jeg undrer mig over at æggeblommer og hvider ikke skal piskes hver for sig.
Bliver den luftig nok uden eller vil det være en god idé at gøre..?
Hej Karen
Ja den bliver rigtig fint luftig bare ved at bruge hele æg og så piske fløden og vende i til sidst. Sådan laver jeg altid fromage, og de bliver så gode.
Håber din kage blev god?
Rigtig god påske
Mvh Tina
Hej Tina
Den blev supergod og ville gerne vise dig billedet af den, men det er jo ikke muligt😉. Jeg valgte at piske æggehvider for sig selv fordi jeg var i tvivl, men vil bruge din metode en anden gang. Selvom jeg er 64 år er det min første citronfromage og jeg er også ny ud i mousse’r.
Tak for dit svar – Bedste hilsner fra Karen
Hej Karen
Dejligt at kagen blev god!
Det er altid sjovt at prøve noget nyt og lære nye teknikker.
Rigtig god påske 🐣
Mvh Tina
Hej
Jeg har lige bagt bunden, men den krakelerer i overfladen, må den godt det?
Hej Maiken
Ja bunden vil krakelere i overfladen, det lyder helt som det skal være 🙂
Håber kagen bliver god.
God påske.
Kh Tina
Kan man bruge mandelmel i bunden, fremfor at skulle hakke mandlerne fint?
Tak 🙂
Hej Maja
Ja du kan fint bruge mandelmel i bunden. Du skal bare bruge samme antal gram som mandler.
God fornøjelse med bagningen
Mvh Tina