Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Påske / Påskekager / Påske walesstang med appelsin curd og påskeæg

Påske walesstang med appelsin curd og påskeæg

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Påsken nærmer sig, og det betyder selvfølgelig at vi skal til at bage lækre påskekager. Her er vores bud på en nem og lækker påske walesstang med appelsin curd og påskeæg, som du kan forkæle familien med her til påske.

påske walesstang med flødeskum, appelsin curd, appelsin, kiwi, hindbær og påskeæg

Nem påskekage for hele familien

Denne påske walesstang er et nemt bud på en lækker påskekage som hele familien kommer til at elske. Den tager ikke hele dagen at bikse sammen, og du kan for eksempel lave appelsin curden dagen før hvis du vil.

Vandbakkelse er en af mine yndlingskager at lave, for når man først har teknikken på plads, så kan man altså bare lave mange lækre kager der ikke tager ret lang tid.

Denne walesstang er pyntet med en flødeskum der er sødet med lidt vaniljesukker og så den syrlige appelsincreme på toppen inden den er pyntet med frisk frugt og bær og selvfølgelig påskeæg.

Du kan selvfølgelig pynte den helt som du har lyst, og bruge den slags frugt I bedst kan lide.

lækker påskekage med vandbakkelse, flødeskum, appelsincreme friske frugter og bær samt påskeæg

Ingrediensnoter

Smør – Der skal både smør i vandbakkelsen og i appelsin curden, jeg bruger her saltet smør, det passer fint i begge dele.

Hvedemel – Helt almindeligt hvedemel. Det skal bruges i din vandbakkelsesdej.

Æg – Der skal æg i vandbakkelsesdejen. Her er det en god ide at tage dem ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur inden de piskes i dejen. Der skal derudover æggeblommer i appelsincremen.

Appelsiner – Her laver jeg en curd på appelsin. Der skal bruges både skal og saft, så her skal du vælge økologiske appelsiner. Alternativt kan du lave cremen med citroner og lave en lemon curd i stedet, det er også lækkert.

Hvordan laver man en påske walesstang?

Det er slet ikke så svært at lave denne lækre påskekage, der er lidt forskellige elementer du skal lave.

Jeg laver først min appelsin curd, da den skal blive kold og sætte sig inden den skal på kagen. Curden laver jeg ved at komme appelsin skal og -saft i en gryde med sukker og æggeblommer. Nu skal cremen varmen op til cirka 65 grader, og så tilsættes smørret. Herefter skal cremen varmes op til den tykner. Det sker omkring 75 grader. Når cremen er færdig skal den køle ned og så på køl.

I mens kan du lave din vandbakkelsesdej. Det gør man ved at smelte smør sammen med vand, og når det koger, røres alt hvedemelet i på en gang. Dejen skal så køles ned inden der piskes æg i.

Dejen sprøjtes ud i en stang på en bageplade beklædt med bagepapir, og så bages den i ovnen. Husk at man ikke må åbne ovnen før man er helt sikker på at stangen er færdigbagt, ellers kan den falde sammen.

Den færdigbagte vandbakkelsesstang pyntes med flødeskum som jeg har pisket med lidt vaniljesukker, ovenpå kommer appelsin curden, og så frisk frugt og bær. Til sidst pyntes kagen med påskeæg af forskellige slags, og så er den klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

walesstang pyntet til påske

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kagen?

Når kagen er pyntet skal den opbevares på køl. Vent med at pynte den til maks nogle timer inden servering, så er vandbakkelsen lækrest. Den mister sin sprødhed hvis den står for længe i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end appelsin curd?

Ja du kan også lave en Lemon curd eller du kan købe færdig lemon curd i større supermarkeder hvis du ikke vil lave den selv. Du kan også vælge en syrlig marmelade. Det er vigtigt med det syrlige element, da kagen ellers kan blive for sød.

Andre påskekager du måske vil synes om

påske walesstang af vandbakkelses med pynt af flødeskum, appelsin curd, frugt og chokoladeæg

Tips og tricks til opskriften

Serveringsforslag

Har du mere appelsin curd tilbage?

Det smager skønt på boller eller friskbagt franskbrød som smørrepålæg eller du kan bruge det i andre kager som disse påskemazariner.
påskestang af vandbakkelse med flødeskum, appelsin curd, frugt og påskeæg
påske walesstang med påskeæg

Opskrift på vandbakkelsesstang med appelsin

Her får du vores opskrift på en nem og lækker walesstang, som du kan servere til påske. Den er pyntet med flødeskum, appelsin curd, bær og frugt og selvfølgelig påskeæg.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave den lækre påskekage til din familie eller til dine venner her op til påske.

påske walesstang med flødeskum, appelsin curd, appelsin, kiwi, hindbær og påskeæg
5 fra 1 stemme

Påske walesstang med appelsin curd og påskeæg

Opskrift på påske walesstang
Nem og lækker vandbakkelsesstang med flødeskum, appelsin curd, frisk frugt og bær og pyntet med forskellige påskeæg. Perfekt påskekage til at glæde familie eller venner.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Pynting 15 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 313 kcal

Ingredienser

Appelsin curd

  • 2 appelsiner
  • 100 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 80 g smør

Vandbakkelse

  • 0,75 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg

Andet

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 200 g frisk frugt eller bær
  • Påskeæg

Sådan gør du

Appelsin curd

  • Appelsin curden kan med fordel laves nogle timer før, eller dagen inden den skal bruges, da den skal køles helt ned for at sætte sig.
  • Riv skallen på appelsinerne, og kom det i en gryde med sukker, æggeblommer og saften fra appelsinerne du har revet skallen på. Pisk cremen sammen, og varm den op over middel varme til den når cirka 65 grader. Kom herefter tern af smør i, og lad det smelte ud i cremen. Varm cremen godt igennem til den tykner. Det sker omkring 75 grader. Undgå at din creme kommer over 80 grader, for så risikerer du at æggene sætter sig for meget. Når cremen er tyknet, hældes den igennem en si, og over i en skål og sættes på køl til den er helt kold.
    2 appelsiner, 100 g sukker, 5 æggeblommer, 80 g smør

Vandbakkelse

  • I mens cremen er på køl, laves vandbakkelsen.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kom vand og smør i en gryde, og kog det op. Når væsken koger, tilsættes alt hvedemelet på en gang. Rør godt til dejen samler sig og bliver jævn og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle ned i cirka 15 minutter i en røreskål.
    0,75 dl vand, 50 g smør, 50 g hvedemel
  • Når dejen ikke er varm mere, piskes æggene i, et af gangen. Pisk godt imellem hvert æg. Dejen skal være glat og så flydende at den kan sprøjtes ud, men den må ikke være for flydende, så tilsæt gerne det sidste æg lidt af gangen til du har den rette konsistens.
    2 æg
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Stangen skal være cirka 5 cm i bredden når den er sprøjtet ud.
    vandbakkelsesdej sprøjtet ud på en bageplade
  • Bag vandbakkelsesstangen ved 200 grader i 35 min til den er gylden og gennembagt. Lad den herefter køle ned på en rist inden den pyntet.

Pyntning

  • Pisk piskefløden sammen med vaniljesukker til en luftig flødeskum, der kan holde formen når den sprøjtes ud. Sprøjt flødeskummen ud ovenpå vandbakkelsen med en sprøjtepose med stjernetyl i.
    2,5 dl piskefløde, 2 spsk vaniljesukker
  • Kom appelsin curden i en lille sprøjtepose, og sprøjt den ud oven på flødeskummen, eller fordel den med en ske hvis den har sat sig godt.
  • Pynt kagen med frisk frugt eller bær og dine favorit påskeæg
    200 g frisk frugt eller bær, Påskeæg

Se video til opskriften


Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 313kcalKulhydrater: 29gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 113mgNatrium: 92mgKalium: 138mgFibre: 1gSukker: 19gA-vitamin: 737IUC-vitamin: 1mgCalcium: 80mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.