Vandbakkelser

Vandbakkelser med flødeskum eller vaniljeis og syltetøj er en dejlig traditionel dansk dessert. Det er ret nemt at lave vandbakkelser selv, og ved at følge denne opskrift, kan du på kort tid fremtrylle en skøn dessert til din familie.

Vandbakkelser laves af æg, smør mel og vand, finde opskrift her

En dejlig dessert for hele familien

Vandbakkelser er noget hele familien elsker herhjemme. Især hvis de fyldes med hjemmelavet vaniljeis og brombærsyltetøj. Men du kan faktisk fylde dem med lige præcis hvad du har lyst til. En simpel flødeskum for eksempel blandet med friske hindbær smager helt fantastisk, eller en almindelig vaniljecreme er også dejligt.

Kun fantasien sætter grænsen.

Hvordan laver man vandbakkelser?

Mange er bekymrede for at lave vandbakkelser. Det behøver man faktisk slet ikke at være. Det er nemlig ikke så svært som mange tror.

For det første skal du kun bruge 4 ingredienser:

  • Vand
  • Smør, rigtig smør – ikke margarine eller et blandingsprodukt.
  • Mel
  • Æg

Først skal smør og vand i en gryde og op og koge. Herefter rører man alt melet i på én gang. Der skal røres kraftigt med en ske. Så skal dejen køle lidt af inden at æggene piskes i et af gangen.

Når dejen har samlet sig og er jævn og glat, så skal vandbakkelserne sættes på en bageplade. Jeg plejer at bruge to skeer. Vandbakkelserne bages i 25-35 minutter. Når bagetiden er gået, tager du en enkelt vandbakkelse ud og ser om den falder sammen inden du tager resten ud.

Så skal de klippes op og fyldes med is, creme eller flødeskum.

Vandbakkelser laves af æg, smør mel og vand, finde opskrift her

Vandbakkelser opskrift

Nem opskrift på luftige vandbakkelser
5 fra 1 stemme
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Dansk dessert, Vandbakkelser
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Udskriv Pin
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 5 æg

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 200 grader
  • Kog vand og smør op i en gryde.
  • Når væsken koger tilsættes alt melet på en gang. Rør kraftigt, jeg kan bedst lide at bruge en træske. Rør rundt over lav varme indtil dejen samler dig og bliver blank og slipper skålen. Så skal den af varmen hurtigt!
  • Lad dejen køle af. Slå i mens 5 æg ud i en skål og pisk dem sammen.
  • Kom dejen i en røremaskine med piskeris eller brug din elpisker. Tilføj cirka 1 æg af gangen, og pisk dejen godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være ret klistret men stadig jævn og glat.
  • Sæt 12 vandbakkelser på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest med to skeer. Det behøver ikke at være så pænt, bare de er nogenlunde lige store.
  • Bag vandbakkelserne i 25-35 minutter i midten af ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 25 minutter. Når tiden er gået og de er gyldne, tager du en af vandbakkelse ud, og ser om den falder sammen. Falder den sammen, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud af ovnen.
  • Klip et lille hul i siden når de kommer ud så dampen kan slippe ud og de ikke bliver bløde.
  • Fyld vandbakkelserne med flødeskum, is eller en lækker creme.

Næringsværdi

Kalorier: 139 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 3 g | Fedt: 10 g | Mættet fedt: 6 g | Kolesterol: 91 mg | Natrium: 101 mg | Kalium: 36 mg | Fibre: 1 g | Sukker: 1 g | A-vitamin: 359 IU | Calcium: 14 mg | Jern: 1 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Fyld til vandbakkelser

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg