Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Vandbakkelser med flødeskum og syltetøj

Vandbakkelser med flødeskum og syltetøj

4.67

/5

1 time

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi giver den gas med fastelavnsboller herhjemme for tiden. En af de nemme slags er dem af vandbakkelsesdej. De tager nemlig ikke ret længe at bikse sammen, og så smager de bare godt. Her får du vores opskrift på perfekte luftige vandbakkelser med flødeskum og syltetøj.

vandbakkelser med flødeskum og syltetøj i midten som en fastelavnsbolle

Walesboller med flødeskum

Denne slags vandbakkelser med flødeskum eller creme indeni kaldes også walesboller. Lige meget hvad du kalder dem, så smager de skønt på alle tider af året, også selvom det ikke lige er fastelavn.

Du kan fylde dem med lige præcis det fyldt du bedst selv kan lide. Herhjemme er flødeskum og syltetøj en favorit. Hvis vi har lidt kagecreme tilovers, så er det også lækkert at blande det i flødeskummen og få en konditorcreme. Vandbakkelser er også skønne med is eller frugtskum.

fastelavnsboller af vandbakkelser med flødeskum og marmelade

Hvordan laver man vandbakkelser med flødeskum?

Mange bliver bekymrede og lidt angste når de hører ordet vandbakkelse. Det er ofte noget med at de en gang har forsøgt sig, og endt med nogle små sammenfaldne og ubagte boller, eller måske endda kun hørt om nogen der har prøvet det uden den store succes. Der er dog ikke grund til bekymring, det er faktisk ikke så svært. Jeg lærte det i sin tid i hjemmekundskab i skolen, og opskriften har jeg holdt ved i alle disse år.

Til vandbakkelser skal du kun bruge:

  • Smør
  • Vand
  • Hvedemel
  • Æg

Derudover skal du bruge følgende til fyldet:

  • Piskefløde
  • Vaniljesukker
  • Solbærsyltetøj

Fremgangsmåden er ganske enkel. Det eneste du skal huske, er at du ikke må åbne ovnen før bagetiden er gået, så risikerer du bollerne falder sammen. Når bollerne er bagt, forbereder du flødeskummen, og så er de klar til at blive fyldt og spist.

Vandbakkelser med solbær syltetøj og flødeskum inden i som en walesbolle

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelse

Her får du vores nemme opskrift på klassiske vandbakkelser med fyld af sød vanilje-flødeskum og solbærsyltetøj. Du kan selvfølgelig sagtens skifte fyldet ud med andet fyld efter dit eget ønske hvis du har lyst. Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan komme i dine vandbakkelser.

vandbakkelser med flødeskum og syltetøj i midten som en fastelavnsbolle
4.67 fra 3 stemmer

Vandbakkelser med flødeskum og syltetøj

Nem opskrift på luftige walesboller af vandbakkelsesdej med fyld af flødeskum og syltetøj. De er lækre som fastelavnsboller eller til eftermiddagskaffen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Fyldning 15 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 330 kcal

Ingredienser

Vandbakkelser:

  • 2 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 5 æg

Fyld:

  • 5 dl piskefløde
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 2 dl solbærmarmelade

Sådan gør du

Vandbakkelser:

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Kog vand og smør op i en gryde.
  • Når væsken koger tilsættes alt melet på en gang. Rør kraftigt med en grydeske. Rør rundt over lav varme til dejen samler sig, bliver blank og slipper skålen. Så skal den af varmen med det samme.
  • Lad dejen køle lidt af. Slå i mens 5 æg ud i en skål og pisk dem sammen.
  • Kom dejen i en røremaskine med piskeris eller brug en elpisker. Tilsæt hvad der svarer til 1 æg af gangen, og pisk dejen godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være ret klistret men stadig jævn og glat.
  • Sæt 12 vandbakkelser på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest med to skeer. Det behøver ikke at være så pænt, bare de er nogenlunde lige store. Du kan også komme dejen i en sprøjtepose og sprøjte dine vandbakkelser på bagepladen.
  • Bag vandbakkelserne i 30-35 minutter i midten af ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 30 minutter. Når tiden er gået og de er godt gyldne, tager du en af vandbakkelserne ud, og ser om den falder sammen. Falder den sammen, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud af ovnen.
  • Sæt dem over på en rist, så de kan køle af mens du forbereder fyldet.

Fyld:

  • Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukker.
  • Skær vandbakkelserne over med en kniv, og kom fyldet på bunden. Jeg kan bedst lide at komme flødeskummen i en sprøjtepose og sprøjte den rundt langs kanten på bunden. I midten kommer jeg marmeladen. Men du kan selv bestemme rækkefølgen.
  • Når der er flødeskum og syltetøj på bunden, lægges låget på, og walesbollerne er klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 330kcalKulhydrater: 21gProtein: 4gFedt: 26gMættet fedt: 16gTransfedt: 1gKolesterol: 148mgNatrium: 123mgKalium: 83mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 972IUC-vitamin: 2mgCalcium: 45mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.