Vi giver den gas med fastelavnsboller herhjemme for tiden. En af de nemme slags er dem af vandbakkelsesdej. De tager nemlig ikke ret længe at bikse sammen, og så smager de bare godt. Her får du vores opskrift på perfekte luftige vandbakkelser med flødeskum og syltetøj.
Walesboller med flødeskum
Denne slags vandbakkelser med flødeskum eller creme indeni kaldes også walesboller. Lige meget hvad du kalder dem, så smager de skønt på alle tider af året, også selvom det ikke lige er fastelavn.
Du kan fylde dem med lige præcis det fyldt du bedst selv kan lide. Herhjemme er flødeskum og syltetøj en favorit. Hvis vi har lidt kagecreme tilovers, så er det også lækkert at blande det i flødeskummen og få en konditorcreme. Vandbakkelser er også skønne med is eller frugtskum.
Flere søde sager
Hvordan laver man vandbakkelser med flødeskum?
Mange bliver bekymrede og lidt angste når de hører ordet vandbakkelse. Det er ofte noget med at de en gang har forsøgt sig, og endt med nogle små sammenfaldne og ubagte boller, eller måske endda kun hørt om nogen der har prøvet det uden den store succes. Der er dog ikke grund til bekymring, det er faktisk ikke så svært. Jeg lærte det i sin tid i hjemmekundskab i skolen, og opskriften har jeg holdt ved i alle disse år.
Til vandbakkelser skal du kun bruge:
- Smør
- Vand
- Hvedemel
- Æg
Derudover skal du bruge følgende til fyldet:
- Piskefløde
- Vaniljesukker
- Solbærsyltetøj
Fremgangsmåden er ganske enkel. Det eneste du skal huske, er at du ikke må åbne ovnen før bagetiden er gået, så risikerer du bollerne falder sammen. Når bollerne er bagt, forbereder du flødeskummen, og så er de klar til at blive fyldt og spist.
Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelse
Her får du vores nemme opskrift på klassiske vandbakkelser med fyld af sød vanilje-flødeskum og solbærsyltetøj. Du kan selvfølgelig sagtens skifte fyldet ud med andet fyld efter dit eget ønske hvis du har lyst. Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan komme i dine vandbakkelser.
Vandbakkelser med flødeskum og syltetøj
Ingredienser
Vandbakkelser:
- 2 dl vand
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 5 æg
Fyld:
- 5 dl piskefløde
- 2 spsk vaniljesukker
- 2 dl solbærmarmelade
Sådan gør du
Vandbakkelser:
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Kog vand og smør op i en gryde.
- Når væsken koger tilsættes alt melet på en gang. Rør kraftigt med en grydeske. Rør rundt over lav varme til dejen samler sig, bliver blank og slipper skålen. Så skal den af varmen med det samme.
- Lad dejen køle lidt af. Slå i mens 5 æg ud i en skål og pisk dem sammen.
- Kom dejen i en røremaskine med piskeris eller brug en elpisker. Tilsæt hvad der svarer til 1 æg af gangen, og pisk dejen godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være ret klistret men stadig jævn og glat.
- Sæt 12 vandbakkelser på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest med to skeer. Det behøver ikke at være så pænt, bare de er nogenlunde lige store. Du kan også komme dejen i en sprøjtepose og sprøjte dine vandbakkelser på bagepladen.
- Bag vandbakkelserne i 30-35 minutter i midten af ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 30 minutter. Når tiden er gået og de er godt gyldne, tager du en af vandbakkelserne ud, og ser om den falder sammen. Falder den sammen, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud af ovnen.
- Sæt dem over på en rist, så de kan køle af mens du forbereder fyldet.
Fyld:
- Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukker.
- Skær vandbakkelserne over med en kniv, og kom fyldet på bunden. Jeg kan bedst lide at komme flødeskummen i en sprøjtepose og sprøjte den rundt langs kanten på bunden. I midten kommer jeg marmeladen. Men du kan selv bestemme rækkefølgen.
- Når der er flødeskum og syltetøj på bunden, lægges låget på, og walesbollerne er klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: