Populært:

Kagecreme

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kagecreme, vaniljecreme eller lagkagecreme – kært barn har mange navne, men uanset hvad så er det bare lækkert! Mange vælger måske nok den nemme pulver-kagecreme, men du kan faktisk nemt lave den selv fra bunden også. Læs med her og få vores opskrift på nem kagecreme med vanilje.

Kagecreme med vanilje i hvid skål med ske i

Vaniljecreme til kager

Klassisk kagecreme kan bruges til mange forskellige kager og desserter. Den mest kendte er jo nok en klassisk fødselsdagslagkage med vaniljecreme inden i. Til lagkage er denne creme helt perfekt.

Den kan også bruges i fastelavnsboller (tilsæt dobbelt så meget majsstivelse for at undgå den flyder ud unger bagningen) eller desserter med bær. Den er perfekt til en hjemmelavet jordbærtærte eller andre friske sommerkager.

Du kan med fordel lave den dagen inden den skal bruges i en kage eller dessert, for at give den tid til at sætte sig i køleskabet. Hvis du ikke har tid til det, så gør et par timer det også.

den bedste hjemmelavede vaniljecreme til lagkage

Sådan laver du hjemmelavet kagecreme

Mange danskere køber et brev kagecremeblanding i supermarkedet når der skal laves lagkage. Det er slet ikke nødvendigt, det er SÅ nemt at lave selv, og så smager det meget bedre.

Til en klassisk kagecreme skal du bruge:

 • Sukker
 • Vanilje
 • Æg
 • Majsstivelse / maizena
 • Sødmælk

Det er virkelig nemt, alle ingredienserne skal bare i en gryde og koges op. Indenfor ganske kort tid vil cremen tykne og få en lækker konsistens. Så skal den af varmen og køle lidt ned inden den kommer i køleskabet.

Når cremen skal bruges, piskes den lige en gang igennem, og så er den klar til brug.

vanilje-kagecreme i hvid skål med ske i

Opskrift på den bedste vaniljecreme

Her får du vores nemme opskrift på en klassisk lagkagecreme eller vaniljecreme som det også hedder. Det er så nemt at det ikke kan betale sig at købe de færdige breve med kagecremeblanding mere.

Jeg bruger hele æg til kagecreme. Det smager godt og er bare nemmest. Hvis du gerne vil lave den kun på æggeblommer, kan du bruge dobbelt så mange æg, og så skille hviderne fra.

Kagecreme med vanilje i hvid skål med ske i
5 fra 2 stemmer

Kagecreme

Opskrift på den bedste vaniljecreme til lagkage, trifli eller andre desserter
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 739 kcal

Ingredienser

 • 1 stk vaniljestang
 • 75 g sukker
 • 2 stk æg
 • 2 spsk majsstivelse
 • 5 dl sødmælk

Sådan gør du

 • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom korn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med alle de andre ingredienser.
 • Tænd blusset på middel varme, og pisk konstant mens du koger cremen op. Skru lidt ned når den koger, og lad den koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver glat.
 • Tag herefter gryden af varmen, og hæld cremen over i en anden skål så den kan køle ned. Fjern vaniljestangen, og så er cremen faktisk klar til brug når den er kølet af.
 • Du kan med fordel sætte cremen på køl, så vil den sætte sig helt. Læg da husholdningsfilm over cremen, og lad den ligge direkte ned på cremen, så der ikke kommer skind på.
 • Inden brug piskes kagecremen godt igennem, og så er den klar til at komme i lagkagen eller i desserten.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 739kcalKulhydrater: 115gProtein: 28gFedt: 19gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 367mgNatrium: 362mgKalium: 823mgFibre: 1gSukker: 100gA-vitamin: 985IUC-vitamin: 1mgCalcium: 650mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Kagecreme”

  • Hej Michael

   Det har jeg godt nok aldrig prøvet, men man kan godt fryse kager med smørcreme, så mon ikke?

   Mvh Tina

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.