Kagecreme, vaniljecreme eller lagkagecreme – kært barn har mange navne, men uanset hvad så er det bare lækkert! Mange vælger måske nok den nemme pulver-kagecreme, men du kan faktisk nemt lave den selv fra bunden også. Læs med her og få vores opskrift på nem kagecreme med vanilje.
Vaniljecreme til kager
Klassisk kagecreme kan bruges til mange forskellige kager og desserter. Den mest kendte er jo nok en klassisk fødselsdagslagkage med vaniljecreme inden i. Til lagkage er denne creme helt perfekt.
Den kan også bruges i fastelavnsboller (tilsæt dobbelt så meget majsstivelse for at undgå den flyder ud unger bagningen) eller desserter med bær. Den er perfekt til en hjemmelavet jordbærtærte eller andre friske sommerkager.
Du kan med fordel lave den dagen inden den skal bruges i en kage eller dessert, for at give den tid til at sætte sig i køleskabet. Hvis du ikke har tid til det, så gør et par timer det også.
Sådan laver du hjemmelavet kagecreme
Mange danskere køber et brev kagecremeblanding i supermarkedet når der skal laves lagkage. Det er slet ikke nødvendigt, det er SÅ nemt at lave selv, og så smager det meget bedre.
Til en klassisk kagecreme skal du bruge:
- Sukker
- Vanilje
- Æg
- Majsstivelse / maizena
- Sødmælk
Det er virkelig nemt, alle ingredienserne skal bare i en gryde og koges op. Indenfor ganske kort tid vil cremen tykne og få en lækker konsistens. Så skal den af varmen og køle lidt ned inden den kommer i køleskabet.
Når cremen skal bruges, piskes den lige en gang igennem, og så er den klar til brug.
Opskrift på den bedste vaniljecreme
Her får du vores nemme opskrift på en klassisk lagkagecreme eller vaniljecreme som det også hedder. Det er så nemt at det ikke kan betale sig at købe de færdige breve med kagecremeblanding mere.
Jeg bruger hele æg til kagecreme. Det smager godt og er bare nemmest. Hvis du gerne vil lave den kun på æggeblommer, kan du bruge dobbelt så mange æg, og så skille hviderne fra.
Kagecreme
Ingredienser
- 1 stk vaniljestang
- 75 g sukker
- 2 stk æg
- 2 spsk majsstivelse
- 5 dl sødmælk
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom korn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med alle de andre ingredienser.
- Tænd blusset på middel varme, og pisk konstant mens du koger cremen op. Skru lidt ned når den koger, og lad den koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver glat.
- Tag herefter gryden af varmen, og hæld cremen over i en anden skål så den kan køle ned. Fjern vaniljestangen, og så er cremen faktisk klar til brug når den er kølet af.
- Du kan med fordel sætte cremen på køl, så vil den sætte sig helt. Læg da husholdningsfilm over cremen, og lad den ligge direkte ned på cremen, så der ikke kommer skind på.
- Inden brug piskes kagecremen godt igennem, og så er den klar til at komme i lagkagen eller i desserten.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Hvis man pisker smør i en vaniljecreme og bruger den i en kage. Kan man så sætte kagen på frost.
Hej Michael
Det har jeg godt nok aldrig prøvet, men man kan godt fryse kager med smørcreme, så mon ikke?
Mvh Tina