Citronsmørcreme

Citronsmørcreme er super lækkert oven på cupcakes, muffins eller skærekager der kræver et frisk pust på toppen. Smørcreme med citron kan du nemt selv lave, det er ikke spor svært, se vores nemme opskrift her.

Indhold

citronsmørcreme på toppen af en cupcake med påskeæg på toppen

Perfekt som topping på muffins eller skærekager

Smørcreme er virkelig lækkert i mange sammenhænge. Smørcreme med citron er lige et ekstra friskt pift til de fleste kager. Det passer især godt til lidt tungere kager eller kager med lakrids, forskellige søde bær eller kokos.

Denne citronsmørcreme er en nem creme eller topping til forskellige kager eller cupcakes, og citronsmagen passer bare så godt til mange forskellige smagskombinationer.

smørecreme med citron som topping på muffins

Ingrediensnoter

Citroner – Du skal selvfølgelig bruge citroner til denne opskrift. Vælg økologiske citroner, da du skal bruge skallen også i smørcremen. Husk altid at vaske citronerne godt, også selvom de er økologiske.

Smør – Smør skal der til! Til smørcreme bør du bruge almindeligt usaltet smør. Det skal være blødt når du skal piske cremen, så tag det ud af køleskabet i god tid.

Hvordan laver man citronsmørcreme?

Smørcreme er generet nemme cremer at lave. Sådan er det også med denne version. Man pisker simpelthen bare blødt smør med flormelis, og så tilsætter man revet citronskal og citronsaft. Herefter er cremen klar til brug.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man smørcreme?

Smørcreme skal opbevares på køl. Det samme gælder kager der er pyntet med smørcreme. Alternativt kan det fryses ned hvis du for eksempel har rester tilbage du ikke kan nå at bruge.

Kan smørcreme fryses?

Ja. Du kan sagtens fryse færdig smørcreme. Den kan holde sig i fryseren i cirka 3 måneder lige som smør.

Kan jeg bruge andet end citron til smørcremen?

Ja du kan også lave din smørcreme med smag af andre citrusfrugter. Prøv for eksempel med appelsin eller lime.

Andre opskrifter du måske vil synes om

Opskrift på smørcreme med citronsmag

Her kommer den nemme og lækre opskrift på en blød citronsmørcreme. Du kan bruge den præcis som en traditionel smørcreme, men du får et friskt pust fra citronen. Det smager skønt og kan bruges til alle slags muffins, cupcakes og skærekager.

citronsmørcreme på toppen af en cupcake med påskeæg på toppen
5 fra 2 stemmer

Citronsmørcreme

Nem opskrift på den lækreste bløde smørcreme med citron. Den er perfekt som topping på cupcakes, muffins eller skærekager eller hvor end du plejer at bruge smørcreme.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Kagepynt
Køkken Amerikansk
Antal 1 portion
Kalorier 2059 kcal

Ingredienser

  • 250 g flormelis
  • 150 g smør, blødt
  • 1 stk citron, skal og saft
  • Evt pastafarve, hvis den skal være gul

Sådan gør du

  • Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
  • Pisk smørret luftigt sammen med flormelis, og tilsæt så citronskal og saft. Rør cremen til den er jævn, og brug den straks eller sæt den på køl.

Nutrition

Serving: 1portionKalorier: 2059kcalKulhydrater: 253gProtein: 1gFedt: 122gMættet fedt: 77gTransfedt: 5gKolesterol: 323mgNatrium: 1077mgKalium: 93mgFibre: 1gSukker: 246gA-vitamin: 3752IUC-vitamin: 19mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Citroncreme, Creme til kager, Påske, Pynt til muffins eller cupcakes, Smørcreme med citron
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om