Citronsmørcreme er super lækkert oven på cupcakes, muffins eller skærekager der kræver et frisk pust på toppen. Smørcreme med citron kan du nemt selv lave, det er ikke spor svært, se vores nemme opskrift her.
Perfekt som topping på muffins eller skærekager
Smørcreme er virkelig lækkert i mange sammenhænge. Smørcreme med citron er lige et ekstra friskt pift til de fleste kager. Det passer især godt til lidt tungere kager eller kager med lakrids, forskellige søde bær eller kokos.
Denne citronsmørcreme er en nem creme eller topping til forskellige kager eller cupcakes, og citronsmagen passer bare så godt til mange forskellige smagskombinationer.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Citroner – Du skal selvfølgelig bruge citroner til denne opskrift. Vælg økologiske citroner, da du skal bruge skallen også i smørcremen. Husk altid at vaske citronerne godt, også selvom de er økologiske.
Smør – Smør skal der til! Til smørcreme bør du bruge almindeligt usaltet smør. Det skal være blødt når du skal piske cremen, så tag det ud af køleskabet i god tid.
Hvordan laver man citronsmørcreme?
Smørcreme er generet nemme cremer at lave. Sådan er det også med denne version. Man pisker simpelthen bare blødt smør med flormelis, og så tilsætter man revet citronskal og citronsaft. Herefter er cremen klar til brug.
Ofte stillede spørgsmål
Smørcreme skal opbevares på køl. Det samme gælder kager der er pyntet med smørcreme. Alternativt kan det fryses ned hvis du for eksempel har rester tilbage du ikke kan nå at bruge.
Ja. Du kan sagtens fryse færdig smørcreme. Den kan holde sig i fryseren i cirka 3 måneder lige som smør.
Ja du kan også lave din smørcreme med smag af andre citrusfrugter. Prøv for eksempel med appelsin eller lime.
Andre opskrifter du måske vil synes om
Opskrift på smørcreme med citronsmag
Her kommer den nemme og lækre opskrift på en blød citronsmørcreme. Du kan bruge den præcis som en traditionel smørcreme, men du får et friskt pust fra citronen. Det smager skønt og kan bruges til alle slags muffins, cupcakes og skærekager.
Citronsmørcreme
Ingredienser
- 250 g flormelis
- 150 g smør, blødt
- 1 citron, skal og saft
- Evt pastafarve, hvis den skal være gul
Sådan gør du
- Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
- Pisk smørret luftigt sammen med flormelis, og tilsæt så citronskal og saft. Rør cremen til den er jævn, og brug den straks eller sæt den på køl.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: