Indhold

Glasur med æggehvide

Indhold

Når vi laver julesmåkager, cupcakes eller andre kager der skal pyntes med glasur, laver vi altid glasur med æggehvide, eller det der kaldes royal icing. Det giver en blank og flot glasur der tørrer flot op. Læs med her og få vores opskrift på den bedste glasur.

glasur med æggehvide og småkager

Blank og flot glasur

Når man skal lave flotte julesmåkager eller pynte cupcakes med glasur, så vil man jo gerne have et flot og ensartet resultat. Der er denne æggehvideglasur helt perfekt.

Den bliver flot og blank, og så tørrer den hurtigere end den glasur man kan lave med vand. Derfor laver vi altid glasur med æggehvider. Børnene er ofte utålmodige, og hader at vente på at småkagerne er tørre og klar til prøvesmagning.

Glasur man kan tegne med

Når ungerne laver småkager og julekager så er den sjoveste del af opgaven helt klart pyntningen. Der skal helst være farvet glasur i mange nuancer, krymmel og glitter.

De vil rigtig gerne kunne tegne med glasuren, og her er denne æggehvideglasur helt perfekt. Den holder formen godt når man rammer den rette konsistens, og så er den super nem at fylde i sprøjteposer og klippe et lille hul i enden, så børnene kan tegne med glasuren.

æggehvideglasur til at tegne på småkager med

Farvet glasur

Skal I lave småkager med glasur i forskellige farver, så kan I med fordel farve denne glasur. Det nemmeste er at bruge almindelig frugtfarve. Et par enkelte dråber i glasuren i den ønskede farve, og så rør den godt rundt.

Du kan med fordel dele denne portion glasur op i 3-4 portioner, og så farve de enkelte portioner i forskellige farver. Lav gerne konsistensen lidt ekstra tyk på glasuren, da frugtfarven vil fortynde den en lille smule.

Konsistensen på glasuren

For at få den rigtige konsistens på glasuren, er det vigtigt at den bliver pisket godt sammen. Du kan godt gøre det med et piskeris, men jeg vil anbefale at bruge en håndmixer eller køkkenmaskine, da den altså skal piskes længe og den er sej at piske i hånden.

Glasuren laves udelukkende af flormelis og æggehvider.

Begge dele kommes i en skål og piskes godt sammen. Det tager cirka 5 minutter med håndmixeren, og glasuren skal blive sej og blank. Når den har den rette konsistens, danner den bløde toppe, som falder let sammen med tiden.

Sæt en lille top på et stykke bagepapir, og se hvordan glasuren opfører sig for at teste konsistensen. Det skal gerne tage cirka 5-10 sekunder før toppen er faldet sammen og blevet jævn, så har du den rette konsistens. Hvis glasuren er for tyk, kan du justere med lidt. Pas på den ikke bliver for tynd.

Småkager pyntet med glasur af æggehvide

Opskrift på den bedste glasur med æggehvide

Her får du vores opskrift på den bedste glasur med æggehvider. Den er perfekt til alt fra julesmåkager, til cupcakes eller til at skrive på fødselsdagskagen.

glasur med æggehvide og småkager
5 fra 1 stemme

Glasur med æggehvide

Opskrift på nem glasur til dekoration af småkager og andre kager. Glasuren kan farves eller bruges som den er.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Kagepynt
Køkken Amerikansk
Antal 1 portion
Kalorier 604 kcal

Ingredienser

  • 150 g flormelis
  • 40 g æggehvide
  • Evt. frugtfarve

Sådan gør du

  • Kom flormelis og æggehvide i en skål.
  • Pisk med håndmixeren i cirka 5 minutter til glasuren bliver jævn og lidt sej og danner bløde toppe.
  • Test konsistensen ved at sætte en lille top på et stykke bagepapir og se om den falder sammen til en jævn bobble/halvkugle på 5-10 sekunder. Er den for tyk, kan du komme lidt vand i for at justere konsistensen.
  • Del evt. glasuren i mindre portion og farv dem enkeltvist i forskellige farver med nogle dråber frugtfarve.
  • Kom glasuren på sprøjteposer og sprøjt den på kagerne, eller brug en teske til at dekorere dine småkager med.

Nutrition

Serving: 1portionKalorier: 604kcalKulhydrater: 150gProtein: 4gFedt: 1gNatrium: 69mgKalium: 65mgSukker: 147g
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æggehvideglasur, Glasur til julesmåkager, Glasur til kager, Hjemmelavet royal icing
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du har glasur tilbage du ikke får brugt, så kan du bruge resten til hjemmelavede sukkerøjne, som du kan gemme til dit næste kageprojekt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg