Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Chokoladefrosting

Chokoladefrosting

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Der findes ikke noget som en god chokoladefrosting hvis du skal lave muffins eller kager, der skal pyntes med creme på toppen. Dette er en chokolade smørcreme, som er perfekt til at pynte alle slags kager med.

chokoladefrosting der bliver sprøjtet på muffins med en sprøjtepose med stjernetyl.

Smørcreme med chokolade

Smørcreme er lækkert hvis det bliver lavet rigtigt, og det er noget vi bruger til at pynte kager med igen og igen.

Hvis du vil have et pift chokolade ind i din kage, så er denne chokoladefrosting helt perfekt. Den er nem at lave, og så har den bare en dejlig smag af chokolade.

Jeg har her brugt mørk chokolade, men du kan bruge den slags du bedst kan lide.

Denne frosting er sprøjtefast, det vil sige du kan komme den i en sprøjtepose og sprøjte den ud med en tyl og få et fint mønster der holder formen.

Hvis du for eksempel bare vil smøre den ud på kagen, kan du komme lidt ekstra væske eller lidt mindre flormelis i, indtil du har den konsistens du skal bruge.

sprøjtefast chokoladesmørcreme i skål.

Ingrediensnoter

Smør – Jeg bruger almindeligt lurpak smør, som har stået ude i nogle timer og er blevet rigtig godt blødt inden det skal bruges. Det skal piskes helt luftigt, så det er vigtigt at det er blødt smør.

Vaniljeessens – Giver god smag til smørcremen, men kan springes over hvis du ikke har det.

Flormelis – Almindeligt hvidt flormelis skal du bruge i din smørcreme for at få den rette konsistens og smag.

Mælk – Mælken bruges til at justere konsistensen. Kom lidt i af gangen indtil du har den konsistens du skal bruge. Jeg har her brugt sødmælk, men andre typer af mælk kan også bruges.

Chokolade – Jeg har her brugt 70% mørk chokolade. Det giver en dejlig smag, og den bliver ikke bitter, da der er så meget flormelis i cremen i forvejen. Du kan også vælge andre typer af chokolade, alt efter hvad din frosting skal ovenpå.

Chokolade-tip

  • Udskift mørk chokolade med hvid chokolade for at lave hvid chokoladefrosting. Det er lækkert på for eksempel kager med syrlige frugter eller bær som blåbær eller brombær.

Hvordan laver man chokoladefrosting?

Det første du skal gøre, er at tage smørret ud i god tid. Minimum en time før du skal igang med cremen.

Det bløde smør skal så, sammen med vaniljeessens, piskes helt hvidt og luftigt i en røremaskine eller med en elpisker. Det er vigtigt at du får pisket smørret rigtig godt inden du går videre, det er altafgørende for en lækker luftig smørcreme i sidste ende.

Når smørret er pisket, kommer du skiftevis flormelis og mælk i, her skifter jeg til rørespaden på røremaskinen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele, men du skal løbende justere så konsistensen bliver rigtig.

Hak chokoladen og smelt 2/3 dele i mikroovnen eller over vandbad. Når chokoladen er smeltet, røres den resterende 1/3 chokolade i, og chokoladen røres indtil alt er opløst. Nu hældes chokoladen ned i smørcremen, mens der stadig røres.

Når alt chokoladen er tilsat, justeres konsistensen med flormelis og mælk indtil den passer til det du skal bruge den til. Skal du smørre den ud, skal du bruge mindre flormelis, skal den sprøjtes ud skal du måske tilsætte lidt mere mælk.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

chokoladesmørcreme der sprøjtes ud på cupcake.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave smørcremen dagen før?

Ja det kan du godt, den skal ligge på køl, men tag den ud i god tid, så den ikke er kold når den skal sprøjtes ud på kagerne.

Kan jeg bruge hvid chokolade?

Ja det kan du godt. Det kan godt være at du skal være lidt ekstra opmærksom på mængderne af flormelis og mælk, da hvid chokolade ikke opfører sig helt som mørk. Kom lidt i af gangen til du har den konsistens du ønsker.


Andet kagepynt du måske vil synes om

smørcreme med chokolade i sprøjtepose ved siden af chokolademuffins.

Tips og Tricks

  • Konsistens
    • Konsistensen er det afgørende punkt når du skal lave chokoladefrosting. Den må du løbende justere for at få den helt perfekt. Det kan være meget forskelligt, alt efter hvilken chokolade du bruger, hvor meget flormelis og mælk du behøver. Så du er nød til at komme lidt i af gangen, og hele tiden teste konsistensen.
  • Den ultimative chokolade cupcake

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på en frisk Citronsmørcreme
lækker top på cupcake lavet af chokoladefrosting.

Opskrift på luftig chokoladesmørcreme

Denne frosting eller smørcreme er lækker og luftig med en god smag af chokolade. Den er perfekt ovenpå muffins eller kager, og den er ikke ret svær at lave. Den kan sprøjtes ud, eller du kan komme lidt mindre flormelis i, og lave konsistensen så den kan smørres ud på kagen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal bage en lækker kage med noget chokoladecreme på toppen.

chokoladefrosting der bliver sprøjtet på muffins med en sprøjtepose med stjernetyl.
5 fra 1 stemme

Chokoladefrosting

Opskrift på den bedste chokolade-smørcreme. Den er virkelig nem at lave, og så smager den godt samtidig med at den er pæn at sprøjte ud på cupcakes eller kager.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Kagepynt
Køkken Amerikansk
Antal 1 portion
Kalorier 3485 kcal

Ingredienser

  • 125 g smør, blødt
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 500 g flormelis
  • 1 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom det bløde smør sammen med vaniljeessens i en skål, og pisk det med elpisker eller røremaskinen til det er hvidt og luftigt. Det er vigtigt at det bliver pisket rigtig godt.
    125 g smør, 1 tsk vaniljeessens
  • Tilsæt gradvist flormelis og mælk, mens du stadig rører cremen. Her skifter jeg til spaden på røremaskinen. Gem lidt af flormelisen og mælken til at justere konsistensen til sidst, det er ikke sikker at du skal bruge det hele.
    500 g flormelis, 1 dl mælk
  • Hak chokoladen. Smelt cirka ⅔ af chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Rør herefter den sidste ⅓ chokolade i, og rør til alt chokoladen er smeltet. Hæld chokoladen over i smørcremen mens du rører. Det er vigtigt at chokoladen ikke er varm når den hældes i.
    100 g mørk chokolade
  • Juster konsistensen på smørcremen ved at tilsætte mere flormelis hvis den er for tynd, og mere mælk hvis den er blevet for tyk. Hvis du skal sprøjte cremen ud, skal den være så tyk at det ikke flyder ud hvis du sætter en lille klat på en tallerken. Hvis den skal smørres ud, kan du lave den lidt tyndere.
  • Når du er tilfreds med konsistensen, er cremen klar til at komme på din kage eller dine muffins.

Noter

Portionsstørrelse – Denne portion passer til at dekorere 12-14 muffins alt efter hvordan du sprøjter cremen på.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 3485kcalKulhydrater: 550gProtein: 12gFedt: 144gMættet fedt: 89gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 39gTransfedt: 4gKolesterol: 275mgNatrium: 875mgKalium: 928mgFibre: 11gSukker: 519gA-vitamin: 3367IUCalcium: 240mgJern: 12mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.