Populært:

Madformadelskere / Kager / Chokolademuffins med chokoladestykker

Chokolademuffins med chokoladestykker

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Disse chokolademuffins med chokoladestykker kan serveres både til brunchbordet, til eftermiddagskaffen eller som dessert oven på et dejligt måltid for eksempel sammen med en kugle vaniljeis.

Den perfekte muffin er luftig og saftig inden i, men lidt sprød på toppen. Sådan er denne, og fyldt med chokoladestykker af både lys og mørk chokolade, så bliver det vist ikke meget bedre.

chokolademuffins med chokoladestykker
chokolademuffins med chokoladestykker

Chokolademuffins med chokoladestykker opskrift

Her er den opskrift vi bruger når vi laver chokolademuffins med chokoladestykker. De bliver super luftige og svampede, og smager helt fantastisk!

chokolademuffins med chokoladestykker
5 fra 1 stemme

Muffins med chokoladestykker opskrift

Masser af chokoladesmag!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 12 Stk
Kalorier 435 kcal

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 250 g brun farin
  • 60 g kakao
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • 1/4 tsk salt
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 dl kold kaffe, kan erstattes med vand
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 æg
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g lys chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af.
  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Kom mel, brun farin, kakao, bagepulver, natron, kanel, appelsinskal og salt i en stor skål, og rør godt sammen.
  • Tag en anden skål og bland kernemælk, kaffe, vaniljeekstrakt og æg. Pisk det sammen og tilsæt det afkølede smør mens du stadig pisker.
  • Kom de våde ingredienser i de tørre, og vend dejen rundt indtil du har en jævn masse. Tilsæt så hakket chokolade, og vend det ind i dejen.
  • Fyld 12-14 muffinsforme alt efter størrelsen på formene. Her er brugt 12 store amerikanske muffinsforme.
  • Bag dine muffins midt i en forvarmet ovn 190 grader i 18-25 minutter. 
  • Server dem lune eller kolde.

Noter

Hvis du ikke kan spise alle dine muffins, så er de eget til at fryse ned til senere brug.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1muffinKalorier: 435kcalKulhydrater: 54gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 61mgNatrium: 355mgKalium: 300mgFibre: 4gSukker: 31gA-vitamin: 444IUC-vitamin: 1mgCalcium: 102mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Andre lækre muffins

Chokolademuffins er lækkert, men er du i humør til at prøve noget nyt, så kan du for eksempel prøve Æblemuffins med kanel – de er også rigtig lækre og nemme at lave.

Muffins er perfekte til at tage med

Skal dit barn holde fødselsdag i børnehaven, eller have kage med til klassens time? Eller måske skylder du kage til kollegaerne? Så er muffins det oplagte valg. Muffins er hurtige og nemme at lave, og så er de nemme at tage med.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




Om madformadelskere

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt

[email protected]
Læs mere om os her

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.

Følg med her