En god muffin er virkelig noget vi elsker! Om det er til en kop eftermiddagskaffe eller som dessert, så er disse chokolademuffins med chokoladestykker bare altid et hit hos både store og små.
Lidt sødt til kaffen, dessert eller brunch
Den perfekte muffin er luftig og saftig inden i, men lidt sprød på toppen. Sådan er denne, og fyldt med chokoladestykker af både lys og mørk chokolade, så bliver det vist ikke meget bedre.
Disse chokolademuffins er svampede og lækre, og kan serveres både til brunchbordet, eftermiddagskaffen eller som dessert oven på et dejligt måltid mad. Hvis du vil gøre desserten komplet, kan du for eksempel servere dem sammen med en kugle vaniljeis.
Skal dit barn holde fødselsdag i børnehaven, eller have kage med til klassens time? Eller måske skylder du kage til kollegaerne? Så er muffins det oplagte valg. Muffins er hurtige og nemme at lave, og så er de nemme at tage med.
Ingrediensnoter
Kakao – Det skal være bagekakao du bruger i opskriften.
Bagepulver og natron – Denne kombination giver en perfekt svampet og let luftig muffin når den bliver bagt.
Kanel – Der skal ikke meget kanel i, og det er ikke fordi denne muffin smager af kanel, men det giver lige et lille pift til smagen, og det gør altså noget virkelig godt.
Appelsinskal – Vi bruger revet appelsinskal i disse muffins. Appelsin og chokolade passer rigtig godt sammen, og giver et frisk pust til ellers lidt tunge muffins. Hvis du ikke er til orange-smagen, så springer du det bare over.
Kærnemælk – Den syrlige kærnemælk giver god smag og syren er med til at give den rette luftighed i dejen.
Kaffe – Jeg bruger kold kaffe som væske i denne opskrift. De færdige muffins smager ikke af kaffe, men det giver lige lidt smag. Du kan erstatte kaffen med vand hvis du ikke har kaffe.
Vaniljeekstrakt – Vaniljeekstrakt giver en god vaniljesmag. Hvis du ikke har det derhjemme, så kan du for eksempel bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepasta.
Chokolade – Vi bruger har en kombination af lys og mørk chokolade. Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide.
Alternative ingredienser
- Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Prøv også at lave disse muffins med en kombination af hvid chokolade og mørk chokolade.
Hvordan laver man chokolademuffins med chokoladestykker?
Det er slet ikke svært at lave de her lækre muffins. Først smelter du smørret, og herefter blandes alle de tørre ingredienser sammen og alle de våde ingredienser sammen.
De våde ingredienser hældes over de tørre, og dejen vendes rundt til den er jævn. Så tilsættes hakket chokolade, og derefter fyldes dejen i muffinsforme.
Disse muffins skal bages cirka 18-20 minutter ved 190 grader almindelig over- og undervarme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja de er særdeles fryseegnede. Lad dem køle helt ned, og frys dem i fryseposer eller i plastbøtter med låg på.
Andre muffins du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Appelsinskal
- Vi synes det giver friskhed og god orangesmag med appelsinskal i dejen. Hvis du ikke er til appelsinsmagen, så springer du selvfølgelig bare appelsinskal over i opskriften.
- Muffinsforme
- Her har vi brugt store amerikanske muffinsforme, som er sat ned i en metalform. Ved at sætte formene ned i en metalmuffinsform, oplever vi at vores muffins bliver bagt mere ensartet, og de holder formen pænt. Bruger du en anden type form, skal bagetiden måske justeres lidt.
- Frosting
- Vil du have frosting på toppen af dine muffins? Så prøv at lave denne opskrift på Chokoladefrosting, det smager skønt.
Serveringsforslag
- Server disse muffins som de er til børnefødselsdagen, kollegaerne på arbejdet eller til uddeling i skolen.
- Server med en kugle hjemmelavet Vaniljeis som en lækker dessert.
Elsker du chokolademuffins?
Prøv også disse Chokolade cupcakes med smørcreme
Muffins med chokoladestykker
Her er den opskrift vi bruger når vi laver chokolademuffins med chokoladestykker. De bliver super luftige og svampede, og smager helt fantastisk!
Vi håber du får lyst til at prøve at bage dem til din familie, de smager nemlig helt fantastisk.
Chokolademuffins med chokoladestykker
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
- 175 g smør
- 250 g hvedemel
- 250 g brun farin
- 60 g kakao
- 1/2 spsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk revet appelsinskal
- 1/4 tsk salt
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 dl kold kaffe, kan erstattes med vand
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 2 æg
- 150 g mørk chokolade
- 150 g lys chokolade
Sådan gør du
- Smelt smørret og lad det køle af.175 g smør
- Tænd ovnen på 190 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom mel, brun farin, kakao, bagepulver, natron, kanel, appelsinskal og salt i en stor skål, og rør godt sammen.250 g hvedemel, 250 g brun farin, 60 g kakao, 1/2 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1/2 tsk kanel, 1 tsk revet appelsinskal, 1/4 tsk salt
- Tag en anden skål og bland kernemælk, kaffe, vaniljeekstrakt og æg. Pisk det sammen og tilsæt det afkølede smør mens du stadig pisker.2,5 dl kærnemælk, 1 dl kold kaffe, 2 tsk vaniljeekstrakt, 2 æg
- Kom de våde ingredienser i de tørre, og vend dejen rundt indtil du har en jævn masse. Tilsæt så hakket chokolade, og vend det ind i dejen.150 g mørk chokolade, 150 g lys chokolade
- Fyld dejen i muffinsforme, fyld formene cirka 2/3, så der er plads til at de kan hæve under bagningen.
- Bag dine muffins midt i en forvarmet ovn 190 grader med over- og undervarme i 18-20 minutter.
- Server dem lune eller kolde.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her