Vi elsker at bage og lave mad med sæsonens bedste råvarer, og lige nu er græskarene bare lækre. Derfor laver vi en masse mad med græskar, og i dag er valget faldet på græskarmuffins med flødeostecreme på toppen. Det smager skønt, og er en dejlig aktivitet at lave med ungerne her i efterårsferien. Læs med her og få opskriften.

Hokkaido er efterårets store hit
Vi spiser masser af hokkaido græskar her i efteråret og først på vinteren. De er bare skønne og smukke, og så smager de bare godt i mange retter. Herunder kager.
Her har vi brugt grækaret i nogle små lækre efterårsmuffins med græskar og en ostecreme på toppen.
De er nemme at lave, og så elsker ungerne at pynte dem med glasur i forskellige farver og med krymmel.
De er skønne til halloween, og kan med fordel pyntes som spøgelser eller græskar.

Hvordan laver man græskarmuffins?
Opskriften her er ganske simpel. Hvis du har prøvet at lave gulerodskage eller squashkage så er det lidt samme princip.
En lækker og krydret kagedej med varme krydderier, helt perfekt til efteråret, og så en cremet topping med flødeost.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Brun farin
- Smør
- Æg
- Vaniljepasta
- Salt
- Kardemomme
- Nelliker
- Kanel
- Bagepulver
- Hvedemel
- Hokkaido græskar
Dejen laver du ved først at piske blødt smør med brun farin. Så skal der piskes et æg i af gangen, og herefter vanilje, salt, kardemomme, nelliker og kanel. Til sidst kommes bagepulver og hvedemel i, og så vendes groftrevet hokkaido græskar i, inden dejen fyldes i muffinsforme.
Så skal dine græskarmuffins bages og køles ned, før de kan pyntes med frosting af flødeost, flormelis, vanilje og citron.
Herefter er de klar til servering.
Den komplette opskrift med mængder og fremgangsmåde finder du længere nede på siden her.
Prøv også andre opskrifter med hokkaido græskar:

Græskarmuffins opskrift
Her får du vores opskrift på lækre saftige græskarmuffins med cremet flødeostetopping. De smager fantastisk, og så kan børnene pynte dem som de har lyst til. Her har toppingen fået en orange farve, men man kan sagtens bruge flere farver og krymmel hvis man synes.

Græskarmuffins opskrift
Ingredienser
- 270 g brun farin
- 120 g smør, blødt
- 4 stk æg
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
- ½ tsk salt
- ½ tsk nelliker, stødte
- 1 tsk kardemomme, stødt
- 1 tsk kanel, stødt
- 2 tsk bagepulver
- 275 g hvedemel
- 400 g hokkaido græskar, groft revet
Topping:
- 200 g flødeost, neutral
- 50 g flormelis
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 stk citron, saften herfra
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk blødt smør og brun farin godt med en elpisker. Kom herefter æggene i et af gangen, og pisk mellem hvert æg. Tilsæt så salt og alle krydderierne inkl. vaniljepasta. Sigt bagepulver og hvedemel i dejen, og tilsæt groftrevet hokkaido græskar. Vend dejen sammen til den er jævn.
- Kom dejen i muffinsforme, fyld dem cirka ¾ op, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Stik i dem med en kødnål eller en gaffel og tjek at der ikke hænger dej ved når du tager den op.
- Lad dine muffins køle helt ned inden du pynter dem med frosting.
Frosting:
- Bland flødeost, flormelis, vanilje og citronsaft sammen. Kom ostecremen i en sprøjtepose med en tyl, eller brug en paletkniv til at smøre kagerne med frosting.
- Server kagerne med det samme eller opbevar dem på køl efter de er pyntet.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her