Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Græskarmuffins

Græskarmuffins

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker at bage og lave mad med sæsonens bedste råvarer, og lige nu er græskarene bare lækre. Derfor laver vi en masse mad med græskar, og i dag er valget faldet på græskarmuffins med flødeostecreme på toppen. Det smager skønt, og er en dejlig aktivitet at lave med ungerne her i efterårsferien. Læs med her og få opskriften.

Græskarmuffins med flødeostecreme på toppen på en lille kagetallerken med fad med flere cupcakes i baggrunden

Hokkaido er efterårets store hit

Vi spiser masser af hokkaido græskar her i efteråret og først på vinteren. De er bare skønne og smukke, og så smager de bare godt i mange retter. Herunder kager.

Her har vi brugt grækaret i nogle lækre græskarmuffins med revet hokkaido græskar og en ostecreme på toppen.

De er nemme at lave, og så elsker ungerne at pynte dem med frosting i forskellige farver og med krymmel.

De er skønne til halloween, og kan med fordel pyntes som spøgelser eller græskar.

græskarmuffin med frosting med flødeost på tallerken med fad i baggrunden

Ingrediensnoter

Til selve muffinsdejen skal du bruge:

Brun farin – Giver en lækker og dyb smag til kagen.

Smør – Er med til at gøre kagen lækker og saftig. Jeg bruger usaltet smør, men du kan også bruge saltet, og så skrue lidt ned for saltet i opskriften.

Æg – Almindelige friske æg, det er hele ægget du skal bruge her.

Vanilje – Brug korn fra en vaniljestang eller vælg i stedet vaniljepasta hvis du hellere vil det. Så skal du bruge cirka 1 tsk pr vaniljestang. Du kan også bruge en spiseskefuld mindre brun farin, og i stedet tilsætte en spiseskefuld vaniljesukker hvis det er det du har derhjemme.

Salt – Salt er vigtigt i denne dej for at give den helt rette smag og balance.

Kardemomme, Nelliker og Kanel – Lækre efterårskrydderier, der er meget vigtige i disse muffins. Så dem skal du ikke springe over.

Bagepulver – Er vigtigt for at kagerne hæver rigtigt op under bagningen.

Hvedemel – Helt almindeligt hvedemel. Brug den mel du har derhjemme.

Hokkaido græskar – Græskar er selvfølgelig stjernen i denne opskrift. Du kan købe hokkaido i de fleste supermarkeder her i sæsonen. Græskaret skal bare vaskes godt, og så fjerner du kernerne i midten og river kødet. Du behøver ikke skrælle dit græskar, bare køb et økologisk hokkaido græskar så kan skrællen fint rives med.

ingredienser til muffins

Til din flødeostecreme skal du bruge (OBS: mængderne her på billedet er forskellig fra mængderne i opskriften, da jeg ikke lavede frosting til alle 12 muffins på en gang. Hvis du følger opskriften nederst på siden, får du naturligvis frosting nok til alle 12 muffins):

Flødeost – For eksempel en Philadelphia eller lignende. Lad være med at vælge et lightprodukt, da frostingen så ofte vil blive tynd.

Flormelis – Helt almindelig flormelis til at søde cremen med.

Citron – Jeg bruger citronskal. Du kan også tilsætte lidt citronsaft for ekstra syrlighed, men pas på frostingen ikke bliver tynd.

Vanilje – Kornene fra en vaniljestang eller du kan bruge vaniljepasta i stedet. Du kan også erstatte en skefuld flormelis med en skefuld vaniljesukker.

ingredienser til frosting med flødeost

Hvordan laver man græskarmuffins?

Opskriften her er ganske simpel. Hvis du har prøvet at lave gulerodskage eller squashkage så er det lidt samme princip.

Det er en lækker og krydret kagedej med varme krydderier, helt perfekt til efteråret, og så en cremet topping med flødeost. Her kan du se hvordan du gør.

sådan laver du dejen til græskarmuffins
  1. Pisk blødt smør og brun farin sammen med en elpisker eller i røremaskinen med piskeriset på.
  2. Pisk æggene i ét af gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  3. Tilsæt salt, kanel, kardemomme, nelliker og vaniljekorn fra vaniljestangen. Pisk det i dejen.
  4. Sigt bagepulver og hvedemel i dejen. Det er vigtigt at sigte det for at undgå melklumper i dejen og i de færdige muffins.
græskar i dejen og færdiggørelse af dejen
  1. Riv hokkaidogræskaret på den grove side på rivejernet, og hæld det ned oveni hvedemelet. Hvis der er meget væske i græskaret, er det en god ide at vride væsken ud af græskarkødet inden du tilsætter det.
  2. Vend dejen godt sammen indtil alt melet er inkorporeret i dejen, og græskaret er jævnt fordelt.
dejen kommes i forme og bages
  1. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Det er vigtigt ikke at fylde formene helt op, da de vil hæve under bagningen. Fyld dem maks 2/3 op. For mig passer det perfekt med mængden af dej til 12 muffins, og jeg bruger de lidt store amerikanske muffinsforme. Bruger du nogle mindre forme, vil du måske få flere muffins.
  2. Sæt dine muffins i ovnen og bag dem i cirka 20 minutter.
  3. Tjek med en kødnål at der ikke hænger dej ved når bagetiden er gået, så er de færdigbagte. Tag dem ud af ovnen.
  4. Efter 5 minutter kan du sætte dine muffins over på en bagerist, så de kan køle ned. Du kan ikke pynte dem med flødeostecreme før de er kolde.
klargøring til frosting
  1. Du kan vælge at tage muffinspapiret af eller beholde det på, det er helt op til dig. Når jeg serverer dem hjemme med frosting på toppen, tager jeg gerne papiret af inden jeg pynter dem, så er de nemme lige at spise med en gaffel. Hvis jeg skal have dem med, beholder jeg nogle gange papiret på.
  2. Nu skal vi lave frostingen, start med at blande korn fra vaniljestangen sammen med flormelis. OBS: Her på billederne laver jeg kun forsting til 8 muffins, da vi ikke kan spise alle 12 på én gang. Derfor vil mængderne på billederne her se lidt mindre ud end dem der er angivet i opskriften. Når du følger opskriften her på siden, vil du naturligvis få frosting til alle 12 muffins.
  3. Riv skallen på citronen fint.
  4. Kom flødeost og flormelis ned i skolen til citronskallen og bland det hele godt sammen. Lad være med at komme mere flormelis i end der står i opskriften, så vil din frosting blive tynd og umulig at sprøjte pænt ud. Du kan eventuelt smage frostingen til med lidt citronsaft, men pas igen på at den ikke bliver for tynd.
opsprøjtning af flødeostecreme på muffins
  1. Kom flødeostecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  2. Sprøjt cremen ud på toppen af dine muffins, og så er de klar til servering. Se videoen længere nede på siden her, hvis du vil se hvordan jeg sprøjter frostingen på.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

lækre saftige græskarmuffins med flødeostecreme på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan græskarmuffins fryses?

Ja du kan sagtens fryse græskarmuffins ned. Jeg anbefaler at du fryser dem uden frosting på toppen, da det ikke så godt tåler at komme i fryseren. Lad dine muffins tø op inden du pynter dem med frosting.

Andre græskaropskrifter du måske vil synes om

tallerken med græskemuffin med flødeostefrosting

Tips og tricks til opskriften

Er der meget væske i dit revne græskarkød? Så er det en god ide at vride det i et rent viskestykke inden du kommer det i dejen ellers risikerer du at dine muffins bliver for våde.

Serveringsforslag

  • Server som en dejlig efterårskage til eftermiddagskaffe eller en god kop te eller varm kakao.
  • Lav dem med noget uhyggeligt pynt til halloween, det er geniale halloween-muffins, og både voksne og børn er glade for dem herhjemme.

Har du mere græskar tilbage efter at have bagt disse muffins?

Så prøv vores opskrift på Græskarboller
lækre cupcakes med græskar og flødeostecreme

Se hvordan du laver opskriften


Opskrift på cupcakes med hokkaido græskar

Her får du vores opskrift på lækre saftige græskarmuffins med cremet flødeostetopping.

De smager fantastisk, og så kan børnene pynte dem som de har lyst til. Du kan for eksempel tilsætte lidt frugtfarve til frostingen for at gøre den orange hvis du skal bruge disse muffins til halloween, eller du kan pynte lidt ekstra med uhyggeligt krymmel.

græskarmuffins med flødeostecreme på toppen på tallerkener
5 fra 3 stemmer

Græskarmuffins

Opskrift på græskarmuffins
Saftige muffins med hokkaidogræskar og flødeostecreme på toppen. Det er en skøn lille cupcake, som du kan servere til halloween eller bare som en dejlig lille kage her om efteråret.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Kage
Køkken Amerikansk
Antal 12 stk
Kalorier 317 kcal

Ingredienser

  • 200 g brun farin
  • 90 g smør, blødt
  • 3 æg
  • 1 vaniljestang
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nelliker, stødte
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 300 g hokkaido græskar, groft revet

Topping:

  • 300 g flødeost, neutral
  • 75 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron, skallen herfra

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader på almindelig over- og undervarme.
  • Pisk blødt smør og brun farin godt med en elpisker. Kom herefter æggene i et af gangen, og pisk mellem hvert æg. Tilsæt så salt og alle krydderierne inkl. vaniljekorn fra vaniljestangen. Sigt bagepulver og hvedemel i dejen, og tilsæt groftrevet hokkaido græskar. Vend dejen sammen til den er jævn.
    200 g brun farin, 90 g smør, 3 æg, 1 vaniljestang, ½ tsk salt, ½ tsk nelliker, 1 tsk kardemomme, 1 tsk kanel, 1,5 tsk bagepulver, 200 g hvedemel, 300 g hokkaido græskar
  • Kom dejen i muffinsforme, fyld dem cirka 2/3 op, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Stik i dem med en kødnål eller en gaffel og tjek at der ikke hænger dej ved når du tager den op.
  • Lad dine muffins køle helt ned inden du pynter dem med frosting.

Frosting:

  • Bland flødeost, flormelis, vaniljekorn fra vaniljestangen og citronskal sammen. Kom ostecremen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt cremen ud, eller brug en paletkniv til at smøre kagerne med frosting.
    300 g flødeost, 75 g flormelis, 1 vaniljestang, 1 citron
  • Server kagerne med det samme eller opbevar dem på køl efter de er pyntet.

Noter

Antal

Opskriften giver cirka 12 stk muffins i de store amerikanske muffinsforme. Bruger du mindre forme, vil du få flere muffins ud af dejen. Laver du mindre muffins skal du muligvis reducere bagetiden lidt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1muffinKalorier: 317kcalKulhydrater: 40gProtein: 5gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.3gKolesterol: 82mgNatrium: 178mgKalium: 183mgFibre: 1gSukker: 24gA-vitamin: 925IUC-vitamin: 4mgCalcium: 65mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 14. Oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.