Bagt hokkaido med feta

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er sæson for græskar lige nu, og hokkaido smager helt fantastisk hvis det bliver bagt i ovnen. Hvis du så lige topper med lidt blasamico glace, feta og hakkede saltmandler, så har du fantastisk tilbehør til aftensmaden. Læs med her og få den nemme opskrift på bagt hokkaido med feta.

bagt hokkaido med feta og saltede mandler som tilbehør

Nemt tilbehør med græskar

Lige nu kan du få de lækreste hokkaido græskar i butikkerne. De er ret billige, så køber du sådan et græskar, så får du altså masser af mad for ret få penge.

Græskar kan du bruge til mange forskellige retter. Hvis du vil lave noget lækkert tilbehør med hokkaido græskar, så kan jeg bestemt anbefale dig at prøve denne opskrift med hokkaido og feta. Det er bare en super god kombination.

Det er en nem ret, som du kan servere med det du har lyst til. Det er skønt til alt fra bøf eller koteletter til kylling eller fisk.

Hvis der er rester tilbage, så gem dem endelig, og tag dem med på madpakken eller brug dem i en lækker salat dagen efter. Salat med bagt græskar smager også helt forrygende.

skiver af bagt hokkaiso med feta, balsamico glace og saltmandler

Ingrediensnoter

Hokkaido græskar – Du kan købe hokkaido i de fleste supermarkeder her i sæsonen. Jeg går efter nogle der er forholdsvist pæne i skallen, da jeg godt kan lide at tilberede og spise dem med skallen på.

Feta – Du kan bruge din yndlingsfeta eller puck-ost i blok som du selv smuldrer.

Saltmandler – Du kan nemt selv lave saltmandler, eller du kan købe dem hvis du hellere vil det. Find vores opskrift på saltmandler her.

Balsamico glace – Det er en tyk balsamico, som giver syre og sødme til retten. Den kan købes i de fleste supermarkeder der hvor du finder olie og dressing.

Hvordan laver man bagt hokkaido med feta?

Det er virkelig en nem opskrift at lave.

Det første du skal gøre, er at vaske dit græskar rigtig godt, vi beholder nemlig skrællen på, den kan sagtens spises.

Herefter deles græskaret på midten og kernerne skrabes ud, inden græskaret skæres i skiver på 1-1,5 cm i tykkelsen.

Så skal græskarskiverne fordeles på en bageplade, og så hældes der olie, timian, salt og peber hen over. Græskarskiverne bages i ovnen til de er møre, og så fordeles balsamico glace, feta, hakkede saltmandler og eventuelt lidt persille ud over.

Nu er retten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bagt hokkaido med feta, balsamico, saltmandler og persille

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Du kan spise resterne kolde, eventuelt på madpakken, eller bruge dem i en salat dagen efter.

Kan jeg bruge andet end feta?

Hvis du ikke er til feta kan du prøve med en anden ost. Jeg tror også det vil smage skønt med høvlet parmesan ud over.

Andre græskaropskrifter du måske vil synes om

hokkaido med fata

Tips og tricks til opskriften

  • Stik i græskaret og mærk efter hvornår det er færdigt. Bagetiden afhænger meget af hvor tykke du skærer skiverne ud. Græskarskiverne skal være helt møre når du stikker i dem.

Serveringsforslag

Elsker du også hokkaido græskar? Prøv vores opskrift på Bagt fyldt græskar med oksekød

bagepapir med bagte skiver af græskar med feta
bagt hokkaido med balsamico, feta og mandler

Opskrift på lækker bagt græskar

Her får du vores opskrift på en ret med bagt græskar. Det er en af vores favoritmåder at spise græskar på. Det sødlige græskar passer supper godt med feta, saltmandler og den søde og syrlige balsamico.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere en lækker ret med græskar for din familie.

bagt hokkaido med feta og saltede mandler som tilbehør
5 fra 1 stemme

Bagt hokkaido med feta

Opskrift på bagt hokkaido med feta
Bagte skiver af græskar med cremet feta, saltede mandler og en sød og syrlig balsamico glace, er skønt tilbehør til kød, kylling eller fisk. Derudover er det mættende og meget velsmagende!
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 368 kcal

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk tørret timian
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • 3 spsk balsamico glace
  • 100 g feta
  • 50 g saltmandler
  • Frisk persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  • Vask græskaret godt, del det på midten og fjern kernerne. Skær herefter græskaret ud i skiver på 1-1,5 cm i tykkelsen.
    1 hokkaido græskar
  • Læg græskarskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel olie, salt, peber og timian ud over. Vend det hele godt sammen.
    3 spsk olivenolie, 1 spsk tørret timian, 2 tsk salt, Peber
  • Sæt pladen i ovnen, og bag græskarskiverne i ca. 30 minutter til de er møre. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter.
  • Anret græskarskiverne på et fad, fordel balsamico glace, små stykker af feta og hakkede saltmandler ud over græskarskiverne. Pynt eventuelt med lidt persille.
    3 spsk balsamico glace, 100 g feta, 50 g saltmandler, Frisk persille

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 368kcalKulhydrater: 39gProtein: 10gFedt: 23gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.003gKolesterol: 22mgNatrium: 1462mgKalium: 1308mgFibre: 7gSukker: 10gA-vitamin: 4837IUC-vitamin: 45mgCalcium: 260mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.