Saltmandler – Lækre saltede mandler

Saltmandler er helt fantastiske som snack – her er både børn og voksne vilde med dem. Vi spiser dem gerne som en hyggelig snack hvis vi ser film, eller som en del af en tapasanretning. Når vi laver tapas er der altid saltede mandler, de hører sig bare til.

De passer også godt til et glas kold øl på terrassen en sommeraften med vennerne, og så er de nemme at tage med på udflugt eller strandturen. Vi laver som regel en stor portion, og opbevarer dem i et glas, men helt ærligt – så får de altid hurtigt ben at gå på. Men de er nu også gode!

saltmandler - lækker opskrift på saltede mandler, som kan bruges til snack eller tapas
saltmandler - lækker opskrift på saltede mandler, som kan bruges til snack eller tapas

Saltmandler opskrift

Vi kan godt lide hjemmelavede saltmandler på denne måde – Ja faktisk synes vi de er verdens bedste saltmandler. Godt med salt. Hvis du ikke er til helt så meget salt som os, så kan du undlade at komme fint salt på inden de kommer i ovnen.

Hvis du vil lave en lidt mere spicy variant af saltmandlerne, kan du for eksempel prøve at tilføje lidt chilipulver eller røget paprika inden du kommer mandlerne i ovnen. Prøv dig frem med forskellige smage, og find Jeres egen yndlingsvariant.

Husk at lav rigeligt, de forsvinder hurtigt!

Saltmandler opskrift

Lækre saltede mandler – perfekt til snack eller tapas!
Ret Snack, Tapas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Portioner 8 personer

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 1 L vand
  • 1 dl salt
  • 2 spsk fint salt
  • 2-3 spsk solsikkeolie

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 100 grader.
  • Bring vand og 1 dl salt i kog i en gryde.
  • Når vandet koger, tages gryden af varmen, og mandlerne tilsættes. Dæk gryden med et låg eller folie, og lad mandlerne trække i vandet i ca. 30 min.
  • Efter 30 min hældes vandet fra mandlerne, og mandlerne drypper af i en si.
  • Herefter hældes mandler, fint salt og olie i en skål, og blandes godt rundt.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel mandlerne på pladen.
  • Kom pladen med mandlerne i ovnen i ca. 2 timer ved 100 grader varmluft.
  • Tag mandlerne ud og lad dem køle af.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Lækre sprøde løgringe eller Pull apart Hvidløgsbrød

Et sundere alternativ til chips og slik

Selvom man selvfølgelig skal holde lidt igen med saltet helt generelt, så er mandler på mange måder sundere end at vælge for eksempel chips eller slik der er fyldt med umættet fedt.

Man spiser helt generelt heller ikke så meget af mandler som snack frem for andre mere usunde alternativer, fordi de mætter bedre og består af det gode fedt. Derfor prøver vi også gerne at give børnene lidt flere mandler og nødder frem for slik og chips når vi skal hygge lidt.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares