Vi elsker saltmandler herhjemme, og vi spiser dem ofte når vi for eksempel får tapas, eller bare som en lækker snack. Nu er vi begyndt at lave saltmandler i airfryer, det er nemlig meget hurtigere, og så sparer du en del strøm ved at lave dem på den måde.
De lækreste saltede mandler
Saltmandler må ikke mangle når vi får tapas herhjemme, og indtil for ganske nyligt har vi altid lavet dem i ovnen når vi skulle have tapas.
Det gør vi ikke mere nu, efter vi har prøvet at lave dem i airfryeren, de kan nemlig være færdige meget hurtigere, og så bruger maskinen mindre strøm end ovnen.
I airfryeren kan de altså blive tørret på kun 15 minutter.
Og så smager de tilmed bedre synes vi, så hvis du har en airfryer, så må du prøve selv.
Ingrediensnoter
Mandler – Helt almindelige mandler. De skal ikke smuttes eller noget, den brune hinde skal blive på mandlerne.
Salt – Vi bruger groft salt til den saltlage mandlerne skal ligge i, og så bruger vi lidt fint salt til at komme på mandlerne bagefter. Det fine salt fordeler sig lidt bedre på mandlerne, men det grove er fint til saltlagen, da det skal opløses i vandet.
Olie – Vi bruger lidt olivenolie, men anden olie kan også sagtens bruges. Olien bruges til at få saltet til at sidde fast på mandlerne.
Hvordan laver man saltmandler i airfryer?
Vi er blevet super glade for at lave saltmandler i airfryer, for det er bare virkelig nemt og så er det hurtigt.
Først skal mandlerne ligge i en saltlage, den laver du ved at koge vand og salt op. Herefter slukkes blusset, og så skal mandlerne i og stå og trække med låg i 30 minutter.
Når de 30 minutter er gået, skal vandet hældes fra, og mandlerne skal dryppes af inden de vendes i olie og fint salt, og fordeles i airfryerkurven.
Brug “Airfry”-funktionen og giv mandlerne 15 minutter ved 160 grader, og så skal de køle ned inden de er klar til at spise eller komme på glas.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Kom dem i et glas med tætsluttende låg eller i en lufttæt bøtte. Saltmandlerne skal ikke i køleskabet, så vil de blive bløde. Her kan de i hvert fald holde en måned, hvis ikke længere.
Andre snacks du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Let saltede mandler
- Vi elsker at vores saltmandler smager godt af salt, men hvis du vil have dem mindre saltede, så kan du springe olie og fint salt over i opskriften, og nøjes med den salt mandlerne får fra saltlagen.
- Bløde mandler
- Mandlerne bliver først sprøde efter afkøling. Hvis du oplever at dine mandler er bløde selv efter de er kølet helt ned, kan du give dem et par minutter mere i airfryeren, for at gøre dem sprøde.
- Afkøling
- Husk at køle mandlerne helt ned inden du kommer dem i et glas med låg eller en anden lufttæt beholder. Hvis de stadig er lune, kan du risikere at de bliver bløde.
Serveringsforslag
- Spis som snack eller som en del af en tapasanretning.
- Brug mandlerne som topping på en lækker salat, for eksempel på Rødkålssalat med granatæble og saltmandler eller ovenpå Bagt hokkaido med feta.
Elsker du saltede mandler?
Prøv også vores opskrift på Ristede kikærter – Dem kan du også prøve at lave i airfryeren.
Opskrift på saltede mandler lavet i airfryer
Her får du vores opskrift på nemme og lækre saltmandler i airfryer. Det er en nem og hurtig snack, som vi ofte laver herhjemme, og vi serverer dem både som snack, til tapas eller som topping på salater.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave dine egne mandler til familien.
Saltmandler i airfryer
Ingredienser
- 250 g mandler
- 5 dl vand
- 0,5 dl groft salt
- 1 spsk fint salt
- 1 spsk olie
Sådan gør du
- Bring vand og groft salt i kog i en gryde, og rør rundt indtil saltet er opløst.5 dl vand, 0,5 dl groft salt
- Tag gryden af varmen, og hæld mandlerne ned i saltvandet. Læg et låg på gryden, og lad mandlerne trække 30 minutter i vandet.250 g mandler
- Hæld herefter vandet fra mandlerne, og lad dem dryppe af i en si.
- Kom de afdryppede mandler, olie og fint salt i en skål, og rør rundt så olie og salt fordeler sig på mandlerne.1 spsk fint salt, 1 spsk olie
- Fordel mandlerne i bunden af din airfryerkurv, ovenpå risten.
- Kom kurven i airfryeren, og giv mandlerne 15 minutter ved 160 grader på funktionen "Airfry".
- Når tiden er gået, tages kurven ud af airfryeren. Lad mandlerne ligge på risten i kurven og køle ned indtil de er helt kolde.
- Herefter er de klar til at spise eller til at komme i et glas og gemme til senere.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her