En af de ting vi elsker ved efteråret er alle de skønne råvarer i butikkerne, blandt andet kål. Kål er både sund, billig og virkelig lækker mad. Her får du vores opskrift på en nem og lækker rødkålssalat med granatæble, saltmandler og æbler.
Kålsalat til and eller flæskesteg
Vi spiser traditionelt rødkål til and eller flæskesteg, men hvis du gerne vil gøre det lidt mere sundt og friskt, så kan du altså vælge at lave en rødkålssalat frem for den klassiske rødkål.
Du kan selvfølgelig blande salaten som du vil, men her er det en kålsalat med rødkål, granatæblekerner, æbler og saltmandler, og så en dejlig olie/eddike-dressing med appelsin.
Den er super nem at lave, og så passer den bare godt til rigtig mange forskellige retter.
Vi spiser rødkålssalat hele efteråret og vinteren, og rødkål er bare en lækker og virkelig billig råvare lige nu, så vil du spare lidt på madbudgettet, så får man rigtig meget mad ud af at købe et rødkål, eller andre kålhoveder for den sags skyld.
Du kan også sagtens lave denne salat med rød spidskål eller almindeligt spidskål hvis du hellere vil det.
Ingrediensnoter
Rødkål – Du kan købe hele kålhoveder i de fleste supermarkeder eller hos grønthandleren. Hvis du ikke vil købe et helt rødkål, så kan man, i mange supermarkeder, også købe poser med rødkål der allerede er snittet og klar til at bruge i salaten.
Granatæble – Der skal kerner fra granatæble i salaten. Du kan købe granatæbler i supermarkedet, og så skal kernerne bare tages ud og kommes i salaten.
Æble – Æbler smager skønt sammen med rødkål, og de passer super godt i denne salat. Hvis du ikke vil bruge æbler, så kan du bruge appelsinfileter i stedet for.
Saltmandler – Mandlerne giver knas og en god salt smag. Hvis du ikke er vild med saltmandler, kan du bruge almindelige mandler, som du kort rister på panden og derefter hakker. Find vores opskrift på hjemmelavede saltmandler her.
Hvordan laver man rødkålssalat med granatæble?
Salaten her er virkelig nem at lave. Først snitter man rødkålen fint, og så skal den bare lige vendes sammen med dressingen.
Herefter blandes skiver af æble i salaten, som anrettes på et fad, og granatæblekerner og hakkede saltmandler drysses på toppen.
Så bliver det vist ikke meget nemmere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan også lave denne salat med rød spidskål eller almindeligt spidskål hvis du hellere vil det.
Hvis du ikke vil bruge æble, kan du i stedet vælge pærer, appelsiner eller mandariner.
Ja, du kan bruge de nødder du bedst kan lide i denne salat. Nødderne giver et godt knas, men du kan sagtens bruge valnødder eller hasselnødder i stedet for mandler.
Andre kålsalater du måske vil synes om
- Spidskålssalat med avocado og blåbær
- Grønkålssalat med mormordressing
- Rød spidskålssalat med mandarin og granatæble
- Grønkålssalat med æbler og valnødder
- Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
Tips og tricks til opskriften
- Snit kålen fint, og kram den let mellem hænderne inden du blander dressingen i. Så bliver fibrene lidt nedbrudte, og kålen bliver lidt blødere og nemmere at spise.
Serveringsforslag
- Server til andestegen eller flæskestegen til Mortensaften eller jul.
- Server som tilbehør til aftensmaden hvad enten det er en hakkebøf eller grillet kyllingebryst.
Elsker du denne salat? Prøv også vores opskrift på Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
Opskrift på nem rødkålssalat
Her får du vores opskrift på en lækker rødkålssalat med granatæble og mandler. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk godt til and, flæskesteg eller alle mulige andre retter.
Vi håber du får lyst til at prøve salaten, herhjemme er hele familien vild med den.
Rødkålssalat med granatæble og saltmandler
Ingredienser
- ½ rødkål
- 1 æble
- 1 granatæble
- 50 g saltmandler
Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk appelsinsaft
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Dressing:
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.2 spsk olivenolie, 1 spsk æbleeddike, 1 spsk appelsinsaft, Salt, Peber
Salaten:
- Snit rødkålen i fine strimler, og kom den i en skål. Kram kålen lidt mellem hænderne, så strukturen bliver nedbrudt, og kålen bliver nemmere at spise. Tilsæt dressingen og vend det godt sammem.½ rødkål
- Skær æblet i meget tynde både, og bland dem sammen med kålen.1 æble
- Skær granatæblet over på midten. Få kernerne ud ved at holde det halve granatæble over en skål, og slå på skallen med en grydeske, så kernerne falder ned i skålen.1 granatæble
- Anret rødkålen og æblerne på et fad, og drys granatæblekerner og hakkede saltmandler over, og så er salaten klar til servering.50 g saltmandler
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her