Det er både nemt og lækkert at grille kyllingebryst. BBQ-marineret kyllingebryst på grill er dejlig aftensmad på en lun sommeraften serveret med en god kartoffelsalat eller sommergrøntsager.

Mere grillinspiration
Derfor skal du lave den
Børnevenlig – Kyllingefilet på grillen er en sikker vinder hos ungerne, det er er nok fordi det er så dejligt ukompliceret at spise, ingen ben eller sener der forstyrrer, og smagen er bare i top.
Saftig og mør – Kylling kan blive tørt og kedeligt hvis det bliver overtilberedt. Med denne metode får du saftigt og mørt kylling hver gang, fordi opskriften er baseret på kernetemperaturen og ikke en eksakt tilberedningstid.
Den gode grillsmag – Smagen er i top her! Kombinationen af en god grillrub og den hjemmelavede barbecuesauce giver en helt fantastisk smag til kyllingebrysterne.
Ingrediensnoter
Kyllingebryst – Find nogle store flotte kyllingebryster, gerne økologiske. Vælg nogle der ikke er pumpet med saltvand, eller “uden lage” som supermarkederne ofte kalder dem.
Barbecuesauce – En god barbecuesauce, kan man hurtigt lave selv og opskriften finder du også her på siden. Alternativt kan man købe nogle gode færdigprodukter. I en lille hurtig og nem barbecuesauce som her, bruger jeg Ketchup (Heinz), Engelsk sauce, brun farin, salt, løgpulver, hvidløgspulver og en smule røget paprika.
Barbecuekrydderi til kylling – Barbecuekrydderi kan man købe færdigt, men det bliver altså ikke lige så godt som et hjemmeblandet, så bland endelig en portion selv. Find vores opskrift på barbecue-krydderi til kylling her.
Hvordan laver man kyllingebryst på grill?
Når du griller kyllingebryster, så skal du bruge både direkte og indirekte varme, sådan gør jeg i hvert fald, og det virker for mig. Kyllingebryster bør have en kernetemperatur på 70 grader får de er færdige, du bør ikke komme under, men et par grader eller 3 over sker der ikke så meget ved.
- De forberedte kyllingebryster smøres ind i olie og krydres med barbecuekrydderi.
- De grilles derefter på begge sider over direkte varme på en forvarmet middelvarm grill.
- Når de er grillet på begge sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme.
- Når kernetemperaturen er nået, tages de af grillen, og skal nu trække utildækket før de skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips til tilberedning
Kom rub på dagen før
Smør dem ind i grillkrydderi dagen før, så de kan trække masser af smag i køleskabet natten over.
Lad kødet hvile
Lad altid kyllingebrysterne trække før du skærer dem ud når de er kommet af grillen. Så bliver saften i dem og løber ikke ud når du skærer dem i skiver.
Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Kyllingebryst på grill
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 1 dl barbecuekrydderi til kylling
- 2 spsk olivenolie
Barbecue sauce
- 1 dl ketchup
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 ½ spsk brun farin
- ½ tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk røget paprika
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
- Bland alle ingredienserne til barbecuesaucen i en lille gryde og varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.1 dl ketchup, 1 spsk engelsk sauce, 2 ½ spsk brun farin, ½ tsk salt, 1 tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk røget paprika
- Puds kyllingebrysterne for sener og fedt. Kom dem op en en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.600 g kyllingebryst, 2 spsk olivenolie
- Drys derefter barbecuekrydderi over, og vend det hele rundt igen, så krydderiet bliver fordelt1.1 dl barbecuekrydderi til kylling
- Placer nu de marinerede kyllingebryster på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 4 minutter på hver side over den direkte varme.
- Når kyllingebrysterne er grillet på hver side, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 5 minutter eller til de er færdigtilberedte2.
- Når kernetemperaturen er nået og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingebrysterne færdige. Lad dem trække 5 minutter før de skæres ud og serveres.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Servering og rester
Tilbehør
Når vi laver grillet kyllingefilet, så serverer vi det næsten altid sammen med tilbehør som en grøn frisk salat, nogle grillede majskolber og et flutes, meget mere behøves ikke. De er også lækre med kartoffelsalat eller flødekartofler.
Rester
Grillede kyllingebryster kan bruges til så meget forskelligt. De kan bruges i en lækker club sandwich, i Cæsar salat, i pastasalat eller som lækkert pålæg i madpakken. Du kan gemme resterne på køl nogle dage eller fryse dem ned.
Mere grillet kylling
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. juli 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: