Det er både nemt og lækkert at grille kyllingebryst. Det er en dejlig aftensmad på en lun sommeraften, og så smager det jo skønt. Server for eksempel kylling på grill med en god kartoffelsalat eller sommergrøntsager. Læs med her og få vores opskrift på saftigt kyllingebryst på grill med barbecue.
Grillet kyllingefilet med barbecue
Ahh.. Den søde grilltid!
Jeg elsker det og alle de dejlige sommeraftener der ligger og lurer forude med lækker grillmad og godt selskab.
Kylling kan være en kedelig sag hvis det ikke bliver lavet ordentligt, det har på grund af sit lave fedtindhold en tendens til at blive tørt og kedeligt hvis det får for meget.
Kyllingefilet på grill er en sikker vinder hos ungerne, det er er nok fordi det er så dejligt ukompliceret at spise, ingen ben eller sener der forstyrrer, og smagen er bare i top.
Grillede kyllingebryster kan bruges til så meget forskelligt. De kan bruges i en lækker club sandwich, i en barbecue Cæsar salat, eller som lækkert smagsfuldt pålæg i madpakken.
Når vi laver grillet kyllingefilet med barbecue, så serverer vi det næsten altid sammen med en grøn frisk salat, nogle grillede majskolber og et flutes, meget mere behøves ikke.
Når jeg laver grillet kyllingebryst, så bruger jeg normalt en rub, til at krydre kyllingebrysterne med. Du kan med fordel blande dit eget krydderi, du kan bruge vores opskrift på barbecuekrydderi til kylling, eller købe et færdigt produkt.
Barbecuekrydderiet er vigtigt og giver en masse smag til kyllingebrysterne. Du kan med fordel krydre dem dagen i forvejen, så smagene rigtig kan trænge ind i det ellers noget smagsløse kyllingekød. Sammen med den søde barbecuesauce, der giver de grillede kyllingebryster den lækre glaserede overflade.
Så er det summen af det hele der giver de bedste kyllingebryster på grill.
Mere grillinspiration
Ingrediensnoter
Kyllingebryst – Find nogle store flotte kyllingebryster, gerne økologiske og ikke pumpet med saltvand.
Hurtig barbecuesauce til kylling – En god barbecuesauce, kan man hurtigt lave selv og opskriften finder du længere nede. Alternativt kan man også købe rigtig mange gode færdigprodukter. I en lille hurtig og nem barbecuesauce bruger jeg Ketchup (Heinz), Engelsk sauce, brun farin, salt, løgpulver, hvidløgspulver og en smule røget paprika.
Barbecuekrydderi til kylling – Barbecuekrydderi kan man købe færdigt, men det bliver altså ikke lige så godt som et hjemmeblandet.
Hvordan laver man kyllingebryst på grill?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du selv kan lave de bedste og meste saftige kyllingefileter på grill.
Når du griller kyllingebryster, så skal du bruge både direkte og indirekte varme, sådan gø jeg i hvert fald, og det virker for mig. Kyllingebryster bør have en kernetemperatur på 70 grader får de er færdige, du bør ikke komme under, men et par grader eller 3 over sker der ikke så meget ved.
De forberedte kyllingebryster smøres ind i olie og krydres med barbecuekrydderi. De grilles derefter på begge sider over direkte varme på en forvarmet middelvarm grill. Når de er grillet på begge sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme. Når kernetemperaturen er nået, tages de af grillen og skal nu trække utildækket før de skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
ja, du kan sagtens fryse resterne ned og gemme dem til senere.
Ja, find den barbecuesauce du bedst kan lide. Jeg kan anbefale Sweet Baby Rays hvis du ikke vil lave din egen.
Du kan spise kylling med stort set alle slags tilbehør. Du kan for eksempel servere en frisk grøn salat, flutes og grillede majskolber.
Andre opskrifter på kylling på grill du måske vil synes om
- Halv kylling på grill
- Kylling på grill
- Barbecue-krydderi til kylling
- Hyldeblomst-kylling
- Libanesisk kylling
Tips og tricks til kyllingebryst på grill
- Smør dem ind i grillkrydderi dagen før, så de kan trække masser af smag i køleskabet natten over.
- Lad dem altid trække før du skærer dem ud. Så bliver saften i dem og løber ikke ud når du skærer.
Serveringsforslag
- Du kan servere kyllingebryst på grill med grøn salat, flutes og grillede majskolber.
- Server grillede kyllingefileter med kold kartoffelsalat.
- Server de bedste grillede kyllingebryster med sammen med flødekartofler på grill og grillede grønne asparges.
Elsker du grillet krylling? Så prøv den bedste opskrift på Halv kylling på grill
Opskrift på grillet kyllingefilet
Her får du opskriften på de bedste og mest saftige kyllingebryster på grill. Server med dit favorit tilbehør og brug resterne i en lækker barbecue Cæsar salat, som pålæg til madpakken eller i en pastasalat med kylling.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og grille kylling til din familie. Herhjemme er det altid et hit når der er kylling på grillen.
Kyllingebryst på grill
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 1 dl barbecuekrydderi til kylling, eller andet grillkrydderi
- 2 spsk olivenolie
Barbecue sauce
- 1 dl ketchup
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 ½ spsk brun farin
- ½ tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk røget paprika
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
- Bland alle ingredienserne til barbecuesaucen i en lille gryde og varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
- Kyllingebrysterne pudses for sener og fedt. Kom dem op en en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
- Derefter drysses barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt. – Dette kan også gøres dagen i forvejen, så smagen trækker mere ind i kødet.
- Placer nu de marinerede kyllingebryster på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 4 minutter på hver sider over den direkte varme.
- Når kyllingebrysterne er grillet på hver side, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 5 minutter. – Kyllingebryster skal tilberedes til en kernetemperatur på 70 grader før de er færdige. Brug et stege termometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingebrysterne, derfor er det en god ide at tjekke temperaturen.
- Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt er kyllingebrysterne færdige. Lad dem trække 5 minutter før de skæres ud og serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her