Et godt hjemmelavet BBQ krydderi til kylling er et must når grillsæsonen er i gang. En god blanding af salt, sødt og en smule spicy, det er sådan et godt hjemmelavet barbecuekrydderi til kylling skal være. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave dit eget krydderi til grillkylling, så læs med her og få vores opskrift.
Dryrub til kylling
Jeg elsker når duften af grillkylling breder sig på terrassen her i sommertiden. Sådan en mør og saftig grillkylling serveret med en grøn salat og et godt flutes, eller helt traditionelt med fritter og agurkesalat, så behøver jeg ikke meget mere.
Men en god grillkylling kræver i mine øjne, også et godt barbecuekrydderi. Og skal det være helt perfekt, så skal man selvfølgelig selv blande det. Som med mange af det krydderiblandinger jeg laver så kan man betragte det her BBQ krydderi til kylling som en slags basis dryrub man kan arbejde videre med og præge i den smagsretning med selv kan lide.
Det her hjemmelavet barbecuekrydderi kan også bruges til andet end kylling. Det er ganske udmærket til svinekød, så når du skal lave spareribs, så kan du sagtens bruge det her dryrub i stedet for at fare ud og købe et færdigt krydderi.
Det er egentlig ikke fordi jeg synes at de krydderier man køber færdigblandet er dårlige, men jeg synes tit at de er for salte i smagen, og så er det en fordel at blande sit eget, så man selv kan kontrollere hvor meget salt der kommer i blandingen.
Og hvor køber man så alle de krydderier der skal til for at lave det bedste krydderi til kylling? Jeg plejer at købe krydderier hos hedebogaard.dk og i Flying Tiger, de er billige og de har et stort udvalg, og der går altså en del krydderier til i løbet af året når man blander selv.
Ingrediensnoter
Brun farin – Der skal være en del sødme til stede i et godt barbecuekrydderi, og så er det altså brun farin man skal have fat i. Brun farin er et blandingsprodukt bestående af hvidt sukker og rørsukkersirup og det er altså bare det bedste at bruge.
Salt – Fint salt eller kokkesalt, det er lige efter hvad jeg har stående på hylden.
Sød paprika – Jeg bruger sød paprika, men man kan sagtens bruge almindelig paprika hvis man ikke kan få fat i den søde, så kan man spare lidt på cayennepeber, så det ikke bliver for stærkt.
Røget paprika – Røget paprika kan noget i sådan en her krydderiblanding, hvis man ikke bryder sig om smagen, så kan det udelades.
Stødt spidskommen – Spidskommen er et “must”. Det er med til at give barbecuekrydderiet sin helt specielle smag.
Løgpulver – Løgpulver skal der også i, og det skal være pulver, ikke noget med granulat.
Hvidløgspulver – Der skal selvfølgelig også hvidløg i, det giver en rigtig god smag og kan i mine øjne ikke undværes.
Stødt sort peber – Der skal selvfølgelig også peber i. Peberen giver en god smag og en smule styrke til blandingen.
Cayennepeber – Giver styrke og varme på tungen. Det her kan man udelade hvis man ikke er til noget der er stærkt. Ellers, så kom halvdelen i til at starte med og smag dig frem før du kommer resten i.
Tørret oregano – Tørret oregano er også en af de vigtige smagsgivere til blandingen, og kan smages svagt i den endelige blanding, men det er helheden af alle krydderierne, så lad være med at springe det over.
Hvordan laver man Barbecue-krydderi til kylling?
Der er ikke de store ben i at lave det bedste barbecuekrydderi til kylling selv. Hvis du har alle krydderierne stående klar og en skål til at blande i, så er du kørende.
I al sin enkelhed, så skal du bare blande krydderierne sammen og efterfølgende komme dem i en lufttæt beholder, så har en god dryrub til kylling næste gang du tænder op i grillen.
Den fulde opskrift med mængder kan du finde længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Krydderiet opbevares bedst i en lufttæt beholder ved sturetemperatur. Her kan det holde sig virkelig lang tid lige som krydderier normalt kan.
Selvfølgelig! Du kan bruge lige de krydderier du selv bedst kan lide. Se denne opskrift som en basisopskrift, en rettesnor, og så kan du sagtens eksperimentere med mængderne og andre krydderier.
Andre BBQ-opskrifter du måske vil synes om
- Dry rub No.1
- Halv kylling på grill
- Tilbehør til grillmad
- St. Louis cut spareribs på grill
- Kylling på grill
Opskrift på den bedste krydderiblanding til kylling
Her får du vores opskrift på det bedste barbecuekrydderi til kylling. Der er masser af smag og du, må hellere lave en stor portion, så der er til hele grillsæsonen. Det passer perfekt til en godt barbecuekylling på grill, hotwings eller på spareribs.
Barbecue krydderi til kylling
Ingredienser
- 1½ dl brun farin
- ½ dl fint salt
- 1 spsk tørret oregano
- ½ dl sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk løgpulver
- 1 spsk hvidløgspulver
- ½ tsk sort peber, stødt
- 1 tsk cayennepeber
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blandes grundigt sammen i en skål.
- Kom i krydderblandingen en lufttæt beholder.
- Krydderiblandingen kan holde sig i minimum 3 måneder.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her