Halv kylling på grill

5

/5

2 timer 25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En halv kylling på grill, der er perfekt saftig og med masser af den lækre smag af grill som vi er vilde med. Det er en vores sommerfavoritter på grillen. Serveret med sprøde fritter, og en lækker sprød hjemmelavet agurkesalat, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Hvis du har lyst til at få opskriften på den perfekte halve grillkylling, så læs med her.

Halv kylling på grill med barbeque

Kylling bliver bare bedre på grillen

Jeg er vild med at grille, og en af de retter vi laver tit, er en halv kylling på grill. Det smager simpelthen fantastisk uanset om det er lavet på en træpillegrill, kulgrill eller gasgrill.

Hemmeligheden er at tilføre en smule røg under tilberedningen, det giver lige det sidste pift sammen med krydderierne og barbecuesaucen. Det er lidt det man kan kalde hyggemad, og ungerne er vilde med det, lige som os voksne.

Man bliver totalt fedtet ind (hvis man spiser med fingrene), men det er en del af oplevelsen, og ikke noget køkkenrulle ikke kan samle op på efterfølgende.

Vi plejer at spise halv grillkylling sammen med sprøde fritter og hjemmelavet agurkesalat, men det kunne sagtens være sammen med en lækker kartoffelsalat, eller et flutes og grøn salat i stedet for.

Halve kyllinger på grillen

Mere grillinspiration


Ingrediensnoter

En hel kylling – 1300 – 1400 gram. Gerne en god frilandskylling med lidt struktur i kødet.

Olivenolie – Til at smøre kyllingen ind i.

Barbecue krydderi – Her vil jeg også anbefale at man selv laver det. Ellers kan det sagtens gå med noget færdigblandet.

Barbecue sauce – Hvis man ikke vil lave det selv, er Sweet baby Rays et godt bud.

Hvordan laver man halv kylling på grill?

Det er slet ikke så svært at lave en perfekt halv kylling på grill. Der ligger lidt forberedelse i at partere kyllingen, men efter man har prøvet det et par gange, så er det lige til. For at få det hele til at spille, så er det nødvendigt med noget godt barbecue krydderi samt en god barbecue sauce. Det kan man godt købe sig til, men det kan anbefales at lave det selv.

Kyllingen deles i 2 og renses for rester af indvolde og fedt samt overflødigt skind fra halsen fjernes. Gumpen, samt yderste led på vinger klippes af. Derefter smøres kyllingen ind i olivenolie. Barbecuekrydderiet fordeles med rund hånd over hele kyllingen, og nu er den klar til grillen.

De halve kyllinger grilles herefter ved indirekte varme til kernetemperaturen ligger imellem 65 – 67 grader. Nu smøres kyllingerne ind i et jævnt lag barbecue sauce, og grilles færdige til kernetemperauren er på 74 – 75 grader. Kyllingerne tages af grillen og skal nu hvile i ca. 15 minutter inden de serveres.

Når man griller på kugle- og gasgrill vil jeg anbefale at man bruger en smokerbox (reklamelink) eller lignende for at give en god røgsmag til kyllingerne. Her i opskriften er de halve kyllinger lavet på en Weber Smokefire træpillegrill, her kommer røgen helt af sig selv fra træpillerne når de brænder.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Færdige grillkyllinger på et skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Sagtens! Kyllingen smager også skønt dagen efter, du kan også plukke kødet af og bruge det i en salat, pitabrød eller noget andet.

Andre opskrifter med kylling du måske vil synes om

Halv kylling på grill med barbeque

Tips og tricks til opskriften

  • Brug et stegetermometer der kan sidde i når du laver 1/2 grillkylling. På den måde er du sikker på at kyllingen er færdig, men at den samtidig ikke bliver tør og kedelig fordi den får for meget.

Serveringsforslag

Elsker du grillkylling?

Prøv også vores opskrift på Libanesisk kylling på grillen
Halve kyllinger på grillen

Opskrift på grillkylling

Her kommer opskriften på verdens bedste halve grillkylling. Den har masser af smag, og er saftig og virkelig lækker.

Jeg håber I får lyst til at forkæle Jer selv og familien med en rigtig klassiker på grillen. Husk at dele Jeres billeder med os!

Halv kylling på grill med barbeque
5 fra 3 stemmer

Halv kylling på grill

Opskrift på halv kylling på grill
Lækker 1/2 grillkylling med barbeque. Server den klassisk som vi kender den fra grillbaren med pommes frites og agurkesalat eller med dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 2 halve
Kalorier 852 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 130 grader Indirekte varme.
  • Start med at forberede kyllingen. Yderste led på hver vinge klippes af. Klip også gumpen af.
    1 kylling
  • Kyllingen vendes nu rundt med brystsiden ned. Klip på hver side af rygraden (så tæt på som muligt) og kasser rygraden. Vend kyllingen rundt og "fold" den ud. Med en skarp kniv flækkes kyllingen nu i 2 dele igennem brystbenet.
  • Derefter renses hver halve kylling for rester af indvolde, og det overskydende halsskind skæres væk og kasseres.
  • Nu smøres hver halve kylling ind i olivenolie, så hænger krydderierne bedre fast. Fordel nu barbecuekrydderi på begge halve kyllinger så de er helt dækket, også på bagsiden!
    2 spsk olivenolie, 1 dl barbecuekrydderi til kylling
  • De 2 halve kyllinger kommes på grillen og grilles nu ved 130 grader indirekte varme. Vi sigter efter en kerne temperatur i bryst og ved ben på 74-75 grader. Brug gerne en smokerbox til at lave røg hvis du griller på gas- eller kuglegrill. Her bruger vi en træpillegrill, der selv producerer røg under tilberedningen.
  • Når kernetemperaturen kommer op på ca. 65-67 grader pensles kyllingerne med barbecuesauce over det hele. Dette gøres nemmest ved at tage kyllingerne over i en alubakke og pensle løs. Så sviner man heller ikke så meget i grillen. Når de er penslet ind kommes de tilbage på grillen igen.
    1 dl barbecue sauce
  • Fortsæt med at grille kyllingerne til de har nået kernetemperaturen på 74 – 75 grader. Når kyllingerne er færdige, tages de af og trækker utildækket i 10 – 15 minutter før de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1halvKalorier: 852kcalKulhydrater: 41gProtein: 59gFedt: 49gMættet fedt: 14gKolesterol: 234mgNatrium: 1245mgKalium: 822mgFibre: 1gSukker: 33gA-vitamin: 661IUC-vitamin: 5mgCalcium: 67mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. juni 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.