Hjem » Grill » Halv kylling på grill

Halv kylling på grill

En halv kylling på grill, der er perfekt saftig og med masser af den lækre smag af grill som vi er vilde med. Det er en vores sommerfavoritter på grillen. Serveret med sprøde fritter, og en lækker sprød hjemmelavet agurkesalat, så bliver det simpelthen ikke meget bedre. Hvis du har lyst til at få opskriften på den perfekte halve grillkylling, så læs med her.

Halv kylling på grill med barbeque

Kylling bliver bare bedre på grillen

Jeg er vild med at grille, og en af de retter vi laver tit, er en halv kylling på grill. Det smager simpelthen fantastisk uanset om det er lavet på en pillegrill, kulgrill eller gasgrill. Hemmeligheden er at tilføre en smule røg under tilberedningen, det giver lige det sidste pift sammen med krydderierne og barbecuesaucen. Det er lidt det man kan kalde hyggemad, og ungerne er vilde med det, lige som os voksne.

Man bliver totalt fedtet ind (hvis man spiser med fingrene), men det er en del af oplevelsen, og ikke noget køkkenrulle ikke kan samle op på efterfølgende.

Vi plejer at spise halv grillkylling sammen med sprøde fritter og hjemmelavet agurkesalat, men det kunne sagtens være sammen med en lækker kartoffelsalat, eller et flutes og grøn salat i stedet for.

Halve kyllinger på grillen

Hvordan laver man halv kylling på grill?

Det er slet ikke så svært at lave en perfekt halv kylling på grill. Der ligger lidt forberedelse i at partere kyllingen, men efter man har prøvet det et par gange, så er det lige til. For at få det hele til at spille, så er det nødvendigt med noget godt barbecue krydderi samt en god barbecue sauce. Det kan man godt købe sig til, men det kan anbefales at lave det selv. Her kommer en lille oversigt over de ting du skal bruge til projekt halv grillkylling.

  • En hel kylling, 1300 – 1400 gram. Gerne en god frilandskylling med lidt struktur i kødet.
  • Olivenolie
  • 1 deciliter barbecue krydderi. Her vil jeg også anbefale at man selv laver det. Ellers kan det sagtens gå med noget færdigblandet.
  • 1 deciliter barbecue sauce. Hvis man ikke vil lave det selv, er Sweet baby Rays et godt bud.

Kyllingen deles i 2 og reneses for rester af indvolde og fedt samt overflødigt skind fra halsen fjernes. Gumpen, samt yderste led på vinger klippes af. Derefter smøres kyllingen ind i olivenolie. Barbecuekrydderiet fordeles med rund hånd over hele kyllingen, og nu er den klar til grillen.

De halve kyllinger grilles herefter ved indirekte varme til kernetemperaturen ligger imellem 65 – 67 grader. Nu smøres kyllingerne ind i et jævnt lag barbecue sauce, og grilles færdige til kernetemperauren er på 74 – 75 grader. Kyllingerne tages af grillen og skal nu hvile i ca. 15 minutter inden de serveres.

Når man griller på kugle- og gasgrill vil jeg anbefale at man bruger en smokerbox eller lignende for at give en god røgsmag til kyllingerne. Her i opskriften er de halve kyllinger lavet på en Weber Smokefire træpillegrill, her kommer røgen helt af sig selv fra træpillerne når de brænder.

Færdige grillkyllinger på et skærebræt

Halv kylling på grill opskrift

Her kommer opskriften på verdens bedste halve grillkylling. Den har masser af smag, og er saftig og virkelig lækker. Jeg håber I får lyst til at forkæle Jer selv og familien med en rigtig klassiker på grillen. Husk at dele Jeres billeder med os!

5 fra 2 stemmer

Halv kylling på grill

Lækker halv grillkylling med barbeque
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 t
Hviletid 15 min
Samlet tid 2 t 25 min
Ret Aftensmad
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 2 Halve
Kalorier 852 kcal

Ingredienser

  • 1 stk kylling, 1300-1400 gram
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl barbecue krydderi
  • 1 dl barbecue sauce

Sådan gør du

Grillen forvarmes til 130 grader Indirekte varme.

  • Start med at forberede kyllingen. Yderste led på hver vinge klippes af. Klip også gumpen af.
  • Kyllingen vendes nu rundt med brystsiden ned. Klip på hver side af rygraden (så tæt på som muligt) og kasser rygraden. Vend kyllingen rundt og "fold" den ud. Med en skarp kniv flækkes kyllingen nu i 2 dele igennem brystbenet.
  • Derefter renses hver halve kylling for rester af indvolde, og det overskydende halsskind skæres væk og kasseres.
  • Nu smøres hver halve kylling ind i olivenolie, så hænger krydderierne bedre fast. Fordel nu barbecuekrydderi på begge halve kyllinger så de er helt dækket, også på bagsiden!
  • De 2 halve kyllinger kommes på grillen og grilles nu ved 130 grader indirekte varme. Vi sigter efter en kerne temperatur i bryst og ved ben på 74-75 grader. Brug gerne en smokerbox til at lave røg hvis du griller på gas- eller kuglegrill. Her bruger vi en træpillegrill, der selv producerer røg under tilberedningen.
  • Når kernetemperaturen kommer op på ca. 65-67 grader pensles kyllingerne med barbecuesauce over det hele. Dette gøres nemmest ved at tage kyllingerne over i en alubakke og pensle løs. Så sviner man heller ikke så meget i grillen. Når de er penslet ind kommes de tilbage på grillen igen.
  • Fortsæt med at grille kyllingerne til de har nået kernetemperaturen på 74 – 75 grader. Når kyllingerne er færdige, tages de af og trækker utildækket i 10 – 15 minutter før de serveres.

Nutrition

Serving: 1halvKalorier: 852kcalKulhydrater: 41gProtein: 59gFedt: 49gMættet fedt: 14gKolesterol: 234mgNatrium: 1245mgKalium: 822mgFibre: 1gSukker: 33gA-vitamin: 661IUC-vitamin: 5mgCalcium: 67mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med kylling, Grillkylling, Grillmad, Kylling på grill
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også vores andre opskrifter på kylling på grill:

Serveringsforslag

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.