Der er simpelthen ikke noget bedre end når duften af en velkrydret kylling på grill spreder sig på terrassen. Det er slet ikke nogen tvivl om at det sammen med spareribs på grill, er det bedste jeg ved.
Jeg plejer at tilberede kylling på rotisseri i min Weber summit. Det der med at kyllingen snurrer rundt stille og roligt, gør et eller andet ved smagen synes jeg.
Men hvis man nu ikke lige har en stor gasgrill eller et rotisseri, så kan det sagtens lade sig gøre at lave en lækker kylling på grillen uden. Frem med kulgrillen og så er det altså ved indirekte varme den skal laves. Jeg plejer at køre med en temperatur mellem 180 – 200 grader, og så sigter jeg efter en kernetemperatur på 75 grader inde ved benene.
Det skulle alt sammen gerne ende ud i en saftig kylling, med sprødt skind. Og når man nu er i gang, så kan man lige så godt lave 2. Så kan man med fordel lave sig en lækker club sandwich dagen efter, eller måske en lækker cæsar salat.
Krydderiblanding/rub til kylling
Vi plejer at bruge hjemmelavet krydderi til kylling på grill, så kan man få lige den smag frem man gerne vil have. Det kræver at man har lidt krydderier at vælge imellem, men en tur i Flying Tiger eller en anden butik med billige krydderier, så er man godt i gang.
Kylling på grill opskrift
Her kommer vores opskrift på hvordan man tilbereder en kylling på grill. Glæd dig til at duften spreder sig på terrassen. Du kan med fordel lave 2 og gemme resterne til dagen efter.
Kylling på grill opskrift
Ingredienser
- 2 stk kyllinger, Ca.1400 g pr. stk
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk salt, kokkesalt
Krydderiblanding til kylling på grill:
- 1 spsk salt, fint salt
- 1 spsk røget paprika
- 2 tsk løgpulver
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk timian, tørret
- 1 tsk oregano, tørret
- ½ tsk peber, stødt sort
- ½ tsk cayennepeber, kan udelades
Sådan gør du
- Start med at rengøre kyllingerne grundigt. Fjern indmad og fjer.
- Kom salt ind i kyllingerne. Snør derefter kyllingerne med madsnor, så lår og vinger bliver holdt ind til kroppen.
- Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen i en skål.
- Smør kyllingerne ind i olivenolie, fordel grillkrydderiet ud over kyllingerne og brug hænderne til at gnide det godt ind.
- Forvarm grillen til 180 – 200 grader. Kyllingen skal tilberedes ved indirekte varme.
- Kom kyllingerne på rotisseriet, eller risten. Kom rotisseriet eller risten i den forvarmede grill. Placer evt. en drypbakke under kyllingerne og start rotisseriet.
- Grill kyllingerne i 45 – 70 minutter, eller til kernetemperaturen er 75 grader.
- Holdt godt øje med temperaturen på kyllingerne, den må absolut ikke være rosa, men der er heller ikke noget mere kedeligt end tør kylling, så det er vigtigt at man følger godt med undervejs.
- Tag kyllingerne af grillen og lad dem hvile i 15 – 20 minutter inden de skæres i passende stykker og serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Tips til kylling på grill
Her kommer en række af vores tips til at få det bedste resultat når du laver kylling på grill.
- Sørg for at holde en konstant temperatur når du griller. Stil din grill i læ, så vinden ikke blæser varmen ud af den.
- Gå efter en kernetemperatur på 75 grader på kyllingen.
- Lav dit eget grillkrydderi til kyllingen. Det er faktisk slet ikke så svært og resultatet bliver lige så godt (eller bedre) som med de dyre færdige krydderier man kan købe.
Serveringsforslag
Der er så mange måder at servere en god grillkylling på. Her kommer der nogle af vores forslag til hvordan du kan servere kylling på grill for din familie.
- Spis den med grillede majskolber og en lækker salat.
- Spis den med muhammara og sprøde kartofler.
- Spis resterne i en lækker clubsandwich med hjemmelavet karrydressing.
- Kom et kyllingelår i ungernes madpakke.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️