Vi er helt pjattede med spareribs på grill, og det er da også en af de ting der som regel er på grillen hos os flere gange i løbet af sommeren.

Mere grillinspiration
Denne opskrift på spareribs er gennemprøvet utallige gange, og det er måske en af de opskrifter vi har lavet allerflest gange, fordi den bliver efterspurgt igen og igen af alle der har smagt vores spareribs.
Opskriften er god fordi
Mørt, smagfuldt og snasket – Med denne opskrift får du møre spareribs, der stadig har en smule bid, og som smager helt fantastisk og er lækre snaskede.
Ingrediensnoter
Kamben – Først og fremmest er det vigtigt at finde kamben med masser af kød på, spørg din lokale slagter. Hvis man ikke bor i nærheden af en slagter, så er der ved at være rigtig mange steder online, hvor man kan bestille og få dem leveret direkte til døren (Fx fra MrBeef.dk). Husk det skal være ferske kamben du bestiller.
Dry rub – Du kan lave din egen eller købe en færdig grillkrydderiblanding. Find vores opskrift på dry rub her.
BBQ sauce – Der er faktisk rigtig mange gode “købe” barbecuesaucer og hvis man ikke gider at lave sin egen, så er der slet ikke noget i vejen med at købe en færdig. Når det så er sagt, så er det at lave en hjemmelavet barbecuesovs til spareribs slet ikke så svært. Find vores opskrift på bbq-sauce her. Prøv dig frem med den, der er så mange smage man kan tilføje, prøv også med honning, æblemos eller ananas.
Hvordan laver man spareribs på grill?
Der er lidt steps du skal igennem for at nå godt i mål med dine spareribs.
- Forberedelse. Fjern hinden bag på benene. Det gøres let ved at løsne den med en kniv, derefter kan man trække den af i et stykke.
- Dry rub (krydderi). Der skal dry rub på begge sider af benene.
- Så skal benene bages/dampes i folie. Det er her benene bliver møre og tager en masse smag fra den dry rub man har kommet på. Man kan gøre det både på grillen eller i ovnen. Jeg plejer at bruge ovnen.
- Så er det grilltid. Nu skal bene på grillen ved indirekte varme og have farve og smag af grill. Man kan med fordel komme lidt røg chunks, eller røgflis i grillen, så man også får lidt røgsmag med. Benene pensles med barbecuesauce jævnligt , så man får opbygget et godt lag, og de bliver perfekt snaskede.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Mængde – Vi regner som regel med 1,5 sider spareribs pr. person, hvis man regner med for eksempel bagekartofler som tilbehør. Et sted mellem 1 og 2 sider er ofte passende, alt efter hvilket tilbehør du serverer, og hvor kødfulde benene er.
Tilbehør – Som tilbehør til spiser vi ofte bagte kartofler. Det er ret nemt at lave, og så passer det bare godt til spareribs. En lækker majskolbe eller en klassisk coleslaw og et godt flutes er også at anbefale, men så behøver man faktisk ikke så meget mere.
Grill – Vi laver spareribs på vores træpillegrill, men du kan også fint bruge en anden slags grill, både kul- og gasgrill. Du kan eventuelt tilføje lidt røgeflis på kullene, så du får den gode røgsmag eller bruge en røgeboks (reklamelink) hvis du bruger gasgrill.
Ofte stillede spørgsmål
Det kan du godt gøre, enten på grillen eller i ovnen. Vi synes faktisk at de er lækre at spise kolde dagen efter, så det gør vi stort set altid hvis der er rester tilbage.
Flere spareribsopskrifter

Spareribs på grill
Udstyr
- Weber Smokefire EX6 (reklamelink) eller anden grill
Sådan gør du
- Start med at fjerne hinden på bagsiden af benene. Det kan gøres let ved at løsne den i den ene ende med en kniv. Herefter trækkes hinden af i et stykke.6 sider ferske kamben
- Drys benene på begge sider med dry rub. Pak dem i husholdningsfilm og lad dem trække et par timer eller et døgn i køleskabet.4 dl dry rub
- Tag benene ud køleskabet et par timer før de skal grilles, fjern filmen, og pak dem grundigt ind i alufolie.
- Nu er det tid til at grille! Forvarm din grill til 180-200 grader sat op til indirekte varme. Kom dem på grillen i foliepakkerne og giv dem ca. 45-60 på grillen.
- Når tiden er gået, tages benene ud af folien, stik evt. i dem med en kniv og tjek om de er møre elles skal de have lidt længere.
- Benene skal herefter på grillen igen. Grill dem ved indirekte varme i ca. 30 min. Her skal de hele tiden skiftevis vendes og pensles med masser af BBQ sauce. Bliv ved indtil de får et godt tykt, klistret lag. Kom evt. rygeflis i kullene samtidig hvis du ønsker en lidt røget smag – det passer godt til spareribs.6 dl BBQ sauce
- Når du er tilfreds med laget af barbecuesovs er dine spareribs klar til servering.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Lige fra hjertet
Vi er nærmest blevet lidt berømte for vores spareribs herhjemme – det er et madønske vi får gang på gang, nå famille og venner fra nær og fjern kommer til grillhygge. Og det er da også virkeligt lækkert, hvis de bliver tilberedt rigtigt.
Hele familien, både børn og voksne, er glade for at smovse i de snaskede ben, og de skal helst være så fedtede at man skal ud og vaske sig når man er færdig med at spise. Sådan kan vi i hvert fald bedst lide dem.
– Rasmus
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. august 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: