Spareribs på grill

Vi er helt pjattede med spareribs på grill, og det er da også en af de ting der som regel er på grillen hos os flere gange i løbet af sommeren. At lave de perfekte spareribs er en kunst og der er mange måder at gøre det på. Først og fremmest er det vigtigt at finde kamben med masser af kød på, spørg din lokale slagter og få ham til at fjerne den tynde hinde der sidder på bagsiden når du bestiller, den kan godt være lidt træls at sidde og tygge i.

Vi er nærmest blevet lidt berømte for vores spareribs herhjemme – det er et madønske vi får gang på gang fra familie og venner når de kommer forbi til aftensmad. Og det er da også en virkelig lækker spise. Hele familien, både børn og voksne, er glade for at smovse i de snaskede ben, og de skal helst være så fedtede at man skal ud og vaske sig når man er færdig med at spise. Sådan kan vi i hvert fald bedst lide dem.

Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade

Spareribs på grill opskrift

Forberedelse er halvdelen af arbejdet! Som jeg skrev før er det en god ide at få hinden trukket af, den kan nemt lige løsnes med en skarp kniv og trækkes af, hvis du ikke har fået det gjort der hvor du bestilte. Nu skal man så overveje hvordan man vil grille benene, her vil jeg vise hvordan vi normalt plejer at gøre det.  

Mht. marinaden til benene – BBQ sovsen, så er det en opskrifter vi ofte varierer. Smag godt på den og tilpas den indtil du har den helt rigtige balance mellem surt, salt, sødt og krydret. Det kræver lidt træning at ramme den, men når du først gør, så er det hele arbejdet værd.

Vi regner som regel med 1,5 sider spareribs pr person, hvis man regner med for eksempel bagekartofler som tilbehør. Et sted mellem 1 og 2 sider er ofte passende alt efter hvilket tilbehør du serverer, og hvor meget kød der er på benene.

Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Spareribs på grill opskrift

Møre og godt fedtede spareribs med en helt rigtige smag
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Keyword Grill, Røgning, Sommer
Portioner 4 person

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Når hinden er flået af benene gnides de godt ind i dry rub, herefter pakkes de ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet til dagen efter.
  • Nu er det tid til at grille! Tag  benene ud køleskabet et par timer før de skal grilles, fjern filmen og pak dem grundigt ind i alufolie. Kom dem på grillen i foliepakkerne og giv dem ca. 45-60 min på middel inddirekte varme. Alternativt kan du bage dem i staniolpakkerne i ovnen ved 180-200 grader i 45-60 minutter, hvis du gerne vil spare lidt på kul eller gas til grillen.
  • Tag benene ud af folien, stik evt. i dem med en kniv og tjek om de er møre elles skal de have lidt længere. Tag folien af og grill dem først på direkte varme så de får en god grilloverflade. Flyt dem herefter til indirekte varme og grill yderligere i ca. 30 min. Her skal de hele tiden skiftevis vendes og pensles med masser af BBQ sauce, bliv ved indtil de får et godt tykt klistret lag. Kom evt. rygeflis i kullene samtidig hvis du ønsker en lidt røget smag – det passer godt til spareribs. Nu er de klar til servering.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Spareribs tilbehør

Som tilbehør til spareribs spiser vi ofte bagte kartofler. Det er ret nemt at lave, og så passer det bare godt til spareribs. En lækker majskolbe og et godt flutes er også at anbefale, men så behøver man faktisk ikke så meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares