Start med at fjerne hinden på bagsiden af benene. Det kan gøres let ved at løsne den i den ene ende med en kniv. Herefter trækkes hinden af i et stykke.
6 sider ferske kamben
Drys benene på begge sider med dry rub. Pak dem i husholdningsfilm og lad dem trække et par timer eller et døgn i køleskabet.
4 dl dry rub
Tag benene ud køleskabet et par timer før de skal grilles, fjern filmen, og pak dem grundigt ind i alufolie.
Nu er det tid til at grille! Forvarm din grill til 180-200 grader sat op til indirekte varme. Kom dem på grillen i foliepakkerne og giv dem ca. 45-60 på grillen.
Når tiden er gået, tages benene ud af folien, stik evt. i dem med en kniv og tjek om de er møre elles skal de have lidt længere.
Benene skal herefter på grillen igen. Grill dem ved indirekte varme i ca. 30 min. Her skal de hele tiden skiftevis vendes og pensles med masser af BBQ sauce. Bliv ved indtil de får et godt tykt, klistret lag. Kom evt. rygeflis i kullene samtidig hvis du ønsker en lidt røget smag - det passer godt til spareribs.
6 dl BBQ sauce
Når du er tilfreds med laget af barbecuesovs er dine spareribs klar til servering.
Noter
1. Mængde - Beregn cirka 1-2 sider spareribs pr person alt efter hvor kødfulde benene er.2. Tilberedning i ovnen - I stedet for at tilberede benene i foliepakkerne på grillen, kan du bruge ovnen hvis du gerne vil spare lidt på kul eller gas til grillen. De skal så bages i staniolpakkerne i ovnen ved 180-200 grader almindelig over- og undervarme i 45-60 minutter.3. Tilbehør - Server med bagekartofler, grillede majskolber og et flutes eller dit favorittilbehør.4. Rester - Du kan gemme rester og spise dem kolde dagen efter eller genopvarme dem i ovn eller på grillen.