Coleslaw

Når man siger coleslaw, så tænker de fleste straks på grillmad. Det er i hvertfalt den salat man oftest støder på, når man snakker BBQ. Det er en fast følgesvend i en traditionel pulled pork burger, og også et udemærket tilbehør til en god grillet bøf, eller en Sønderjysk ringridder.

Det er efterhånden rigtig mange år siden jeg fik coleslaw første gang. Det var en noget kvalm omgang som jeg husker det, alt for meget dressing og slet ikke nok grønt. Det har vi prøvet at rette lidt op på her, en noget mere afstemt udgave, med knapt så meget dressing. det er selvfølgelig en smagssag og hvis man er til mere dressing, så bare fyld på.

Coleslaw - Nem opskrift på sprød salat til grillmad og pulled pork med mayonnaise dressing

Lækker salat med få ingredienser

Det bedste ved coleslaw er at det tager ingen tid at lave, og så smager det rigtig godt.

  • Gulerødder
  • Baldselleri
  • Hvidkål
  • Mayonnaise, helst den hjemmelavede..
  • Æblecidereddike
  • Sukker, salt og peber

Det er da til at overskue! Coleslaw bliver bestemt ikke dårligere af at stå i køleskabet og trække et par timer inden den skal serveres, så lav den bare i forvejen.

Coleslaw - Nem opskrift på sprød salat til grillmad og pulled pork med mayonnaise dressing

Coleslaw opskrift

Her kommer vores opskrift på en klassisk coleslaw. Masser af grønt og knapt så meget dressing. det er sådan vi foretrækker den. Vi håber du har fået lyst til at prøve den næste gang du griller.

Coleslaw - Nem opskrift på sprød salat til grillmad og pulled pork med mayonnaise dressing

Coleslaw opskrift

Opskrift på lækkernem coleslaw
5 fra 1 stemme
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ stk hvidkål
  • 3 stk gulerødder
  • 3 stk bladselleri

Dressing

  • 4 spsk mayonaise, med top, hjemmelavet eller Hellmann´s
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Start med at blande ingredienserne til dressingen i en skål, rør det grundigt sammen og lad det trække en halv times tid på køl.
  • Når dressingen står og trækker gøres resten klar. Skæl gulerødder og bladselleri. Bladselleri har nogle trælse fibre på oversiden, af med dem!
  • Skær alle grøntsagerne i meget tynde strimler, jeg vil anbefale at i bruger et mandolinjern til dette.
  • Vend derefter alle grøntsager i dressingen.
  • Server med det samme.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Tips til coleslaw

  • Prøv med andre kålsorter. Hvofor ikke bruge spidskål eller rødkål.
  • Et æble om dagen. Prøv at skære et æble i små terne og kom det i salaten, det giver lige et ekstra pift.

Serveringsforslag

  • Server som en del af fyldet i en klassisk pulled pork burger.
  • Stil det på bordet når I griller.

Ofte stillede spørgsmål til coleslaw

Hvor længe kan det holde sig på køl?

Et par dage, ikke mere.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg