Helt perfekte bagekartofler er bare godt! Det er det perfekte tilbehør til en lækker bøf på grillen, en culottesteg, eller helt enkelt med noget lækker fyld som en selvstændig ret. Det smager godt, det er så nemt at lave og prisen er i bund. Hvis du vil se hvordan du nemmest får succes med bagekartofler i ovn, så læs med her og få den nemme opskrift.

Den perfekte bagte kartoffel
Der er mange måder at lave bagekartofler på. Bagekartofler med folie, bagekartofler uden folie, bagekartofler på grill eller måske i mikroovnen eller airfryeren.
Det det i virkeligheden handler om, er ikke så meget måden at lave dem på, men det endelige resultat.
Og hvordan er det så lige den perfekte bagekartoffel skal være?
Cremet, med den der helt rigtige smag af bagt kartoffel, toppet med rigelige mængder af kryddersmør eller hvidløgssmør, og drysset med salt og peber og en smule frisk persille.
Jeg elsker bagte kartofler, de smager godt, det er nemt at lave og det er billig mad. Du kan servere dem som tilbehør til en god hovedret, eller måske komme noget lækkert fyld i, og servere bagekartofler som selvstændig ret. Det er helt op til dig.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Bagekartofler – Gå efter de store, og uden alt for mange skrammer. Vi elsker at spise skrællen på bagekartofler, så vi går efter dem der ser pænest ud i skrællen. Du kan mange steder købe dem i løsvægt, så kan du selv vælge hvilke du vil have.
Salt og peber – Det er vigtigt at de får lidt krydring når du serverer dem, ellers kan det godt blive lidt kedeligt. Så salt og peber skal der på bordet.
Persille – Vi elsker at give kartoflerne et drys persille når de skal spises. Det giver altså lige det sidste pift. Hvis du bruger smør der har krydderurter i, så kan du også springe det over.
Hvidløgssmør – Eller helt almindeligt smør hvis du hellere vil have det. Men en bagekartoffel skal helst lige have lidt smør, for at den bliver helt cremet og lækker at spise.
Hvordan laver man bagekartofler i ovn?
Det er simpelthen så nemt af lave bagte kartofler i ovnen, så hvis du ikke allerede har prøvet, så smid et par stykker i ovnen i aften og server dem til aftensmaden.
Alt du skal gøre, er at forvarme ovnen til 200 grader. Vask kartoflerne grundigt under den kolde hane, tør dem og gnid dem ind i olie og salt, og så i ovnen i 2 timer, eller til de er møre og så er der ikke så meget mere i det.
Server dem med hvidløgssmør og lidt frisk persille, salt og peber.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens. Resterne skærer vi ofte i tern og lige steger på panden dagen efter med lidt krydderier og olie, så har du skønt tilbehør til aftensmaden. Du kan også dele dem i halve og lige varme dem op i mikroovnen og spise dem som de er dagen efter.
Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om
- Sprøde parmesan-kartofler
- Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg
- Sprøde kartofler i ovn
- Kartoffelkroketter
- Kartoffeltårne med porrer og brunet smør
Tips og Tricks
- Bagekartofler med eller uden staniol
- Tidligere var det vist meget normalt at bagekartoflerne blev lavet i staniol i ovnen, og det har vi også tidligere selv gjort. Men det er slet ikke nødvendigt, så vi sparer gerne staniolen væk når vi laver dem. Hvis du gerne vil lave dem i staniol, kan du også sagtens det. Så vasker du bare kartofler, og pakker dem direkte ind i staniol uden at bruge olie.
Serveringsforslag
- Server bagekartoflerne som tilbehør til aftensmaden. De er lækre til både en god Entrecote eller en Grillet culotte, eller alle mulige andre hovedretter.
- Server også bagte kartofler sammen med for eksempel Spareribs og Grillede majs.
- Du kan også servere dine kartofler som en selvstændig ret eller frokost, for eksempel med fyld a la brændende kærlighed.
Elsker du bagekartofler?
Prøv også vores opskrift på Dobbeltbagte bagekartofler med fyld eller Bagte søde kartofler med mexicansk fyld
Andre tilberedningsmetoder



Opskrift på nemme bagte kartofler
Her kommer vores opskrift på bagekartofler i ovn. Vejen til den perfekte bagte kartoffel på den helt klassiske måde. Server den som tilbehør til noget lækkert kød fra grillen, eller som en selvstændig ret med masser af lækkert fyld eller drys.
Vi håber du får lyst til at prøve at lave kartoflerne.

Bagekartofler
Ingredienser
- 4 bagekartofler, store
- Olie
- Salt
- Peber
- Hvidløgssmør
- Frisk persille
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vask jord og skidt af bagekartoflerne og tør dem godt.4 bagekartofler
- Smør dem ind i olie og gnid dem derefter med salt. Læg dem på risten, og kom dem i ovnen i cirka 2 timer. Tilberedningstiden afhænger meget af størrelsen på kartoflerne.Olie, Salt
- Efter 1½ – 2 timer kan man "klemme" en smule på kartoflerne for at mærke om de er møre.
- Server kartoflerne med hvidløgs- eller kryddersmør samt salt og peber og et drys frisk persille.Peber, Hvidløgssmør, Frisk persille
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 19. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her