Bagte kartofler på grill

Bagte kartofler på grill er bløde og lækre indeni, og sprøde og knasende uden på. Jeg er vild med bagte kartofler lavet på grillen, de smager simpelthen bare så godt! De er det perfekte tilbehør til en omgang lækre spareribs, serveret med rigeligt hvidløgsmør. Hvis du har lyst til at se vores opskrift på den perfekte bagte kartoffel, så læs med her.

Bagte kartofler på grill - opskrift på grillede bagekartofler

Bagekartofler med eller uden stanniol?

Det er næsten en religion! Når jeg laver bagte kartofler på grillen, så er det altid uden alufolie. Jeg synes at grillen tilfører noget lækker smag til skallen, og ja! jeg spiser det hele! Og det er også derfor jeg vælger at smøre kartoflerne ind i olie og salt, inden de ryger på grillen.

Når det så er sagt, så laver jeg også stadig bagte kartofler i alufolie når jeg laver dem i ovnen. Hvis jeg skal være helt ærlig (og det skal jeg jo), så synes jeg faktisk konsistensen bliver en smule mere cremet. Men jeg foretrækker ikke det ene over det andet.

Nu handler det om bagekartofler på grillen, og her er det altså uden folie! Jeg elsker når man skærer ned i kartoflen, og dampen stiger op. Så skal der masser af smør eller hvidløgsmør i, og et lille drys salt, mmmm…..!

Hvordan laver man bagte kartofler på grill?

Det er jo faktisk let som en leg! Det eneste der kan variere lidt er tilberedningstiden. Bagekartofler kommer i alle størrelser, og der er forskel på om de er små eller store, derfor skriver jeg også at man lige skal stikke en kniv og mærke om de er møre. Her komme ren lille gennemgang af de ting du skal bruge og fremgangsmåden.

  • Bagekartofler, find nogle uden alt for mange mærker i.
  • Olie, man kan også bruge smeltet smør, det giver også en lækker smag.
  • Fint salt, det er lidt nemmere at fordele.

Man starter med at forvarme grillen til ca. 230 grader. Grillen skal være sat op til indirekte varme. Kartoflerne vaskes, tørres og gnides med olie og salt inden tilberedningen.
Kartoflerne kommes på den nu varme grill og grilles i 60 – 75 minutter alt efter størrelsen. De vendes halvvejs i processen. Når tiden er ved at være gået kan man lige stikke en spids kniv i en af kartoflerne og tjekke om den er bagt færdig.

Nu er kartoflerne klar til servering.

Tilbehør til bagte kartofler

Der er så meget lækker man kan komme i en bagt kartoffel. Helt klassisk serveres de med en smør, kryddersmør eller creme fraiche-dressing. Man kan dog med fordel forsøge sig med andre toppings til bagte kartofler. Her kommer nogle af vores favoritter.

  • Sprødstegt bacon sammen med hvidløgsmør
  • Creme fraiche dressing, med hakket purløg
  • Smør sammen med hakket forårsløg eller purløg
Bagt kartoffel med hvidløgssmør og purløg

Bagte kartofler på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på bagte kartofler på grill. vores bud på hvordan du laver den perfekte bagekartoffel. Knasende sprød uden på og lækker blød inden i.

Bagt kartoffel med hvidløgssmør og purløg lavet på grill

Bagte kartofler på grill opskrift

Møre og lækre grillede bagekartofler
0 fra 0 stemmer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Diet: Vegansk, Vegetarisk
Keyword: bagte kartofler på grill, BBQ, Kartofler, Tilbehør til grillmad
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 1 time
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Udskriv Pin
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 6 stk bagekartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt, fint

Sådan gør du

  • Forvarm grillen til Ca. 230 grader, sat op til indirekte varme.
  • Vask bagekartoflerne grundigt i rigeligt vand, og tør dem efterfølgende.
  • Smør nu bagekartoflerne ind i olivenolie og efterfølgende i fint salt.
  • Placer bagekartoflerne på den forvarmede grill, og bag dem ved indirekte varme i 60 – 75 minutter alt efter størrelsen. Halvvejs i tilberedningen vendes kartoflerne. Stik i en kartoffel med en spids kniv og tjek om de er helt gennembagte.
  • Når kartoflerne er færdige er de klar til servering sammen med dit favorit tilbehør.

Næringsværdi

Serving: 1 kartoffel (250g) | Kalorier: 259 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 5 g | Fedt: 7 g | Mættet fedt: 1 g | Natrium: 1175 mg | Kalium: 1043 mg | Fibre: 3 g | Sukker: 2 g | C-vitamin: 14 mg | Calcium: 33 mg | Jern: 2 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Sådan en lækker bagt kartoffel er perfekt tilbehør til spareribs eller nyretapper på grill.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg