Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Bagte kartofler på grill

Bagte kartofler på grill

5

/5

1 time 5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 5 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Bagte kartofler på grill er bløde og lækre indeni, og sprøde og knasende uden på. Jeg er vild med bagte kartofler lavet på grillen, de smager simpelthen bare så godt! De er det perfekte tilbehør til en omgang lækre spareribs, serveret med rigeligt hvidløgsmør. Hvis du har lyst til at se vores opskrift på den perfekte bagte kartoffel, så læs med her.

Bagte kartofler på grill - opskrift på grillede bagekartofler

Bagekartofler med eller uden stanniol?

Det er næsten en religion! Når jeg laver bagte kartofler på grillen, så er det altid uden alufolie. Jeg synes at grillen tilfører noget lækker smag til skallen, og ja! jeg spiser det hele! Og det er også derfor jeg vælger at smøre kartoflerne ind i olie og salt, inden de ryger på grillen.

Når det så er sagt, så laver jeg også stadig bagte kartofler i alufolie når jeg laver dem i ovnen. Hvis jeg skal være helt ærlig (og det skal jeg jo), så synes jeg faktisk konsistensen bliver en smule mere cremet. Men jeg foretrækker ikke det ene over det andet.

Nu handler det om bagekartofler på grillen, og her er det altså uden folie! Jeg elsker når man skærer ned i kartoflen, og dampen stiger op. Så skal der masser af smør eller hvidløgsmør i, og et lille drys salt, mmmm…..!

Hvordan laver man bagte kartofler på grill?

Det er jo faktisk let som en leg! Det eneste der kan variere lidt er tilberedningstiden. Bagekartofler kommer i alle størrelser, og der er forskel på om de er små eller store, derfor skriver jeg også at man lige skal stikke en kniv og mærke om de er møre. Her komme ren lille gennemgang af de ting du skal bruge og fremgangsmåden.

 • Bagekartofler, find nogle uden alt for mange mærker i.
 • Olie, man kan også bruge smeltet smør, det giver også en lækker smag.
 • Fint salt, det er lidt nemmere at fordele.

Man starter med at forvarme grillen til ca. 230 grader. Grillen skal være sat op til indirekte varme. Kartoflerne vaskes, tørres og gnides med olie og salt inden tilberedningen.
Kartoflerne kommes på den nu varme grill og grilles i 60 – 75 minutter alt efter størrelsen. De vendes halvvejs i processen. Når tiden er ved at være gået kan man lige stikke en spids kniv i en af kartoflerne og tjekke om den er bagt færdig.

Nu er kartoflerne klar til servering.

Tilbehør til bagte kartofler

Der er så meget lækker man kan komme i en bagt kartoffel. Helt klassisk serveres de med en smør, kryddersmør eller creme fraiche-dressing. Man kan dog med fordel forsøge sig med andre toppings til bagte kartofler. Her kommer nogle af vores favoritter.

 • Sprødstegt bacon sammen med hvidløgsmør
 • Creme fraiche dressing, med hakket purløg
 • Smør sammen med hakket forårsløg eller purløg
Bagt kartoffel med hvidløgssmør og purløg

Bagte kartofler på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på bagte kartofler på grill. vores bud på hvordan du laver den perfekte bagekartoffel. Knasende sprød uden på og lækker blød inden i.

Bagt kartoffel med hvidløgssmør og purløg lavet på grill
5 fra 5 stemmer

Bagte kartofler på grill opskrift

Møre og lækre grillede bagekartofler
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 stk
Kalorier 259 kcal

Ingredienser

 • 6 stk bagekartofler
 • 3 spsk olivenolie
 • 3 tsk salt, fint

Sådan gør du

 • Forvarm grillen til Ca. 230 grader, sat op til indirekte varme.
 • Vask bagekartoflerne grundigt i rigeligt vand, og tør dem efterfølgende.
 • Smør nu bagekartoflerne ind i olivenolie og efterfølgende i fint salt.
 • Placer bagekartoflerne på den forvarmede grill, og bag dem ved indirekte varme i 60 – 75 minutter alt efter størrelsen. Halvvejs i tilberedningen vendes kartoflerne. Stik i en kartoffel med en spids kniv og tjek om de er helt gennembagte.
 • Når kartoflerne er færdige er de klar til servering sammen med dit favorit tilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1kartoffel (250g)Kalorier: 259kcalKulhydrater: 45gProtein: 5gFedt: 7gMættet fedt: 1gNatrium: 1175mgKalium: 1043mgFibre: 3gSukker: 2gC-vitamin: 14mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Sådan en lækker bagt kartoffel er perfekt tilbehør til spareribs eller nyretapper på grill.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.