Opskrift på møre og lækre grillede bagekartofler. Fyld dem med hjemmelavet hvidløgssmør eller creme fraiche dressingen og server dem som tilbehør til grillmaden.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet5 minuttermin
Antal 6stk
Ingredienser
6bagekartofler
3spskolivenolie
3tsksalt, fint
Sådan gør du
Forvarm grillen til Ca. 230 grader, sat op til indirekte varme.
Vask bagekartoflerne grundigt i vand, og tør dem efterfølgende.
6 bagekartofler
Smør nu bagekartoflerne ind i olivenolie og efterfølgende i fint salt.
3 spsk olivenolie, 3 tsk salt
Placer bagekartoflerne på den forvarmede grill, og bag dem ved indirekte varme i 60 - 75 minutter alt efter størrelsen. Halvvejs i tilberedningen vendes kartoflerne. Stik i en kartoffel med en spids kniv og tjek om de er helt gennembagte.
Når kartoflerne er færdige er de klar til servering sammen med dit favorittilbehør.
Noter
1. Staniol - Vi bruger ikke staniol når vi laver bagekartofler, og slet ikke når de skal på grillen. Skallen bliver sprød og lækker og får en masse af den gode grillsmag når man laver dem på denne måde.2. Topping - Det er lækkert at servere kartoflerne med kryddersmør eller hjemmelavet hvidløgssmør, men du kan også toppe med sprød bacon, hakkede grøntsager eller andet.3. Gem resterne - Har du bagte kartofler du ikke får spist, så gem dem i køleskabet. De er geniale til en gang brasede kartofler eller biksemad eller du kan skære dem over og varme dem i mikrobølgeovnen dagen efter.