Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed

Bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Forestil dig en bagekartoffel med fyld tunet til det yderste. En bagt kartoffel, der smager som brændende kærlighed er en sikker vinder. De kan både spises som tilbehør eller som en selvstændig ret til aftensmad eller frokost. Hvis du har lyst til at se hvordan man laver bagekartofler med fyld ala brændende kærlighed, så læs med her og få den nemme opskrift.

bagekartofler med fyld ala brændende kærlighed

En bagt kartoffel med fyld

Jeg er er vild med bagekartofler! De er nemme at lave, de smager godt, og så er det bare et rigtig alsidigt tilbehør som de fleste elsker.

Den her opskrift startede som så mange andre, med en mission om at bruge rester fra køleskabet. Bagekartofler, bacon og løg, mere skulle der ikke til at lave noget der faktisk smagte rigtig godt og var nemt at lave.

Så nu er bagekartofler med fyld i alle afskygninger fast på menuen herhjemme.

Bagekartofler behøver bestemt ikke være kedelige, og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan fylde i. Man kan også skifte den almindelige bagekartoffel ud med en sød kartoffel.

Denne version er, som navnet antyder, inspireret af den klassiske danske ret brændende kærlighed. Men i stedet for kartoffelmos, er den altså lavet i en bagt kartoffel.

Man får altså den gode smag fra de bløde, søde løg, den sprøde bacon, rødbede og så masser af purløg på toppen.

Så bliver det altså ikke meget bedre!

Hvis I også elsker brændende kærlighed derhjemme, og vil prøve en ny variant, så prøv denne opskrift på bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed.

bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed med bløde løg, bacon og rødbeder samt purløg

Ingrediensnoter

Kartofler – Jeg plejer at finde nogle gode store bagekartofler på et sted mellem 250 – 300 gram. Tilberedningstiden afhænger lidt af størrelsen, vi plejer at tilberede dem i mikroovnen når det skal gå hurtigt.

Bacon – Gå efter bacon af en god kvalitet. Køb et helt stykke og skær det i tern, eller køb tern.

Rødbeder – Der skal bare være rødbeder til, de giver den her lidt syrlige jordede smag der bare passer rigtig godt til.

Løg – Lav nu bare rigeligt med bløde løg, det smager jo godt, og der bliver som regel altid spist op.

Hvordan laver man bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed?

De forberedte bagekartofler tilberedes parvis i mikroovnen. Imens de tilberedes laves fyldet. Det vil sige at bacon steges på panden, og efterfølgende tilberedes de bløde løg.

Når kartofler og fyld er færdigt anrettes hver kartoffel som på billederne, eller man kan lade folk gøre det selv ved bordet.

to bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed med løg, bacon, purløg og rødbede

Ofte stillede spørgsmål

Behøver jeg at tilberede mine bagekartofler i mikroovn?

Nej det gør du ikke. Vi gør det ofte, fordi det bare er hurtigere, og hvis man kun skal lave 2 eller 4 bagekartofler er det for meget at tænde ovnen så længe. Men du kan også sagtens lave Bagekartofler i ovn eller Bagte kartofler på grill og ellers følge resten af opskriften med fyldet.

Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om

en bagt kartoffel med fyld af løg, bacon, rødbede og purløg

Opskrift på de bedste fyldte bagte kartofler med bacon og løg

Her kommer vores opskrift på en lidt anderledes bagekartoffel. Der er masser af velsmag. Du kan spise den som tilbehør, eller som et selvstændigt måltid.

Vi elsker at servere sådan en bagekartoffel med fyld som en nem frokost eller et hurtigt aftensmåltid til de dage hvor aftensmaden bare skal være nem og hurtig.

bagekartofler med fyld ala brændende kærlighed
5 fra 1 stemme

Bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed

Opskrift på bagekartofler med fyld
Brændende kærlighed er en skøn klassisk ret, og her er den i en variant med bagt kartoffel. Det er en dejlig måde at spise brændende kærlighed på, og noget hele familien sætter pris på at spise. Hvis det skal gå hurtigt, kan bagekartoflerne tilberedes i mikroovnen som her.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 776 kcal

Ingredienser

  • 4 bagekartofler, a cirka 250 g
  • 250 g bacon, i tern
  • 3 løg
  • 1 tsk sukker
  • 1 bdt purløg
  • Salt
  • Peber
  • 100 g smør
  • 100 g rødbeder

Sådan gør du

  • Bagekartoflerne vaskes og tørres grundigt.
  • Placer 2 bagekartofler på et dobbelt lag køkkenrulle i mikroovnen og tilbered dem 5-6 minutter på fuld effekt. Vend derefter bagekartoflerne og tilbered yderligere 5-6 minutter eller til de er helt møre. Gentag processen med de andre bage kartofler.
    – Stik i dem med en kniv og mærk om de er helt tilberedt.
    De færdige bagekartofler holdes varme i et viskestykke eller pakket ind i folie. Hvis du foretrækker at bage kartoflerne på grillen eller i ovnen kan du også sagtens gøre det.
    I mens bagekartoflerne tilberedes, laves fyldet.
  • På en stor pande ristes baconternene til de er sprøde og gyldne.
  • Løgne pilles og skæres i tynde skiver.
  • Når baconen er gylden og sprød tages det af panden og stilles til siden. Hæld halvdelen af fedtet fra og kom løgene på panden, tilsæt nu sukker og svits løgene til falder sammen og bruner, smag til med salt og peber.
  • Når løgene er færdige hældes de i en skål og stilles til siden.
  • Skær de syltede rødbeder i tern, og hak purløget.
  • Anret nu bagekartoflerne, eller gør det ved bordet.
    Skær et kryds i hver kartoffel, kom en klat smør i efterfulgt af bløde løg, sprødstegt bacon og rødbeder skåret i tern. Slut af med hakket purløg og et drys salt og peber.
  • Server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 776kcalKulhydrater: 78gProtein: 17gFedt: 46gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 1gKolesterol: 95mgNatrium: 663mgKalium: 1827mgFibre: 7gSukker: 8gA-vitamin: 670IUC-vitamin: 28mgCalcium: 80mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.