Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem elsker ikke brændende kærlighed? Lækker hjemmelavet kartoffelmos, bløde løg og sprødsteg bacon, så bliver det ikke meget bedre. Brændende kærlighed er en vaskeægte Dansk klassisk ret der bør nydes i godt selskab, og med en iskold øl serveret til. Hvis du vil se opskriften på den bedste brændende kærlighed, så læs med her.

brændende kærlighed med kartoffelmos, bløde løg, bacon og rødbeder til

Brændende kærlighed for hele familien

Hjemme hos os er brændende kærlighed tit på menuen. Det smager godt, det er nemt at lave, og så er det billig aftensmad.

Jeg husker brændende kærlighed fra min barndom, det var altid noget vi satte pris på, og nu er det mine egne unger der er vilde med det.

Hvis man “kæler” lidt for ingredienserne og sørger at krydre det hele godt, så kan brændende kærlighed faktisk være rigtigt lækkert. Lav din egen kartoffelmos, brug bacon af god kvalitet, her mener jeg altså et helt stykke bacon man selv skærer ud. Og endnu bedre bliver det med hjemmelavet bacon, hvor man selv styrer mængden af røg og salt.

De bløde løg skal der være rigelige mængder af, det skal være godt krydret, både med salt, sukker og peber, og så skal de være rigtig karamelliseret! Du skal altså tage dig god tid til at lave dem.

Kartoffelmosen er selvfølgelig hjemmelavet, sådan bliver det bedst, og sådan er det bare. Men kniber det med tiden, så kan man altså godt “peppe” poseversionen op hvis man tilfører lidt fløde og smør.

Sammen danner det salte, røgede sprøde bacon, de søde bløde løg og den lækre luftige kartoffelmos noget nær den perfekte smagsoplevelse. Og hvis man tilfører syltede rødbeder til serveringen, så har man stort set alle smage på plads.

Forkæl familien med hjemmelavet brændende kærlighed, til hverdag og i weekenderne som en vaskeægte klassisk Dansk Hyggeret.

tallerken med brændende kærlighed med kartoffelmos, bløde løg, bacon og rødbeder

Ingrediensnoter

Bacon – Find et godt stykke bacon, og skær det i passende tern. Du kan også godt bruge skiveskåret bacon, men det bliver ikke det samme.

Løg – Store løg, skåret i tynde skiver, sådan skal det være. Så steger man dem i en blanding af olie og smør, tilsætter salt, sukker og peber. Og så skal de ellers bare stå og falde sammen og blive bløde, brune og lækre.

Kartofler – Kartoflerne skal selvfølgelig blive til kartoffelmos. Hjemmelavet kartoffelmos er bare bedst.

Smør – Smør, smør og mere smør! Smør gør bare kartoffelmos bedre! Og bløde løg skal også “kysse” smørret i panden, så bliver det bedst!

Hvordan laver man barændende kærlighed?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver den bedste brændende kærlighed.

Det hele handler og gode råvarer. Vi bruger altså kartofler frem for den færdige pose kartoffelmos, rigtig bacon og ikke det i skiver. Og ellers er det at ligge kærlighed i arbejdet i køkkenet, så bliver resultatet også derefter.

Alle ingredienserne forberedes først. Kartoflerne skrælles og skæres i terns, baconen skæres i tern og løgene pilles og skæres i tynde skiver. Og nu handler det så om at få det hele klart samtidig. Du kan også lave bacon og bløde løg på forhånd, så du ikke skal stresse i køkkenet.

Kartoffelternene koges til de er møre. Samtidig laves de bløde løg og den sprødstegte bacon. Når kartoflerne er møre hældes vandet fra og der tilsættes smør, fløde, salt og peber. Mos det til en jævn mos uden at røre for meget i det.

Nu er det bare at anrette på tallerkener, en portion af den gode hjemmelavede kartoffelmos, portion bløde løg ovenpå efter fulgt af sprød bacon og måske et drys purløg. Server sammen med nogle syltede rødbeder, og så har du et måltid der er en konge værdig.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

brændende kærlighed med hjemmelavet kartoffelmos, bløde løg, sprød bacon og rødbeder

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man brændende kærlighed?

Du kan gemme kartoffelmos, bløde løg og bacon i plastikbøtter og stille dem på køl. Her kan det holde sig i 3 dage.

Kan kartoffelmos fryses?

Ja, du kan godt fryse det ned. Men konsistensen ændrer sig en smule efter frysning.

Kan jeg bruge andet end kartoffelmos?

Du kan prøve med mos af andre rodfrugter som selleri, søde kartofler eller pastinak.

Andre lækre retter du måske vil synes om

brændende kærlighed med kartoffelmos, løg og bacon

Tips og tricks til brændende kærlighed

  • Prøv at blande kartoflerne med andre rodfrugter. Det smager godt med for eksempel knoldselleri, jordskokker, eller pastinakker.
  • Brug bacon af god kvalitet. Der er så få ingredienser, så må man gerne vælge de ekstra gode.
  • Lav bløde løg og bacon i god tid, så skal du bare koncentrere dig om kartoffelmosen.

Serveringsforslag

  • Server med syltede rødbeder eller andet syrligt.
  • Vil du servere lidt ekstra til, så er et stykke ristet rudbrød skønt til brændende kærlighed.
tallerken med brændende kærlighed med bløde løg, bacon og rødbeder

Opskrift på kartoffelmos med bløde løg og bacon

Her får du vores måde at lave den bedste brændende kærlighed på. Lækker og hjemmelavet luftig kartoffelmos, med de bedste bløde løg og sprødstegt bacon.

Det er rigtig hyggemad til en kold dag. Server den som en lækker frokostret, eller som aftensmad for hele familien. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

brændende kærlighed med kartoffelmos, bløde løg, bacon og rødbeder til
5 fra 2 stemmer

Brændende kærlighed

Opskrift på brændende kærlighed
Her får du opskriften på den danske klassiske ret Brændende kærlighed. Til trods for sin enkelhed, så smager det helt fantastisk og er en billig og nem ret at servere for familien. Det er traditionel dansk mad når det er bedst.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1281 kcal

Ingredienser

Kartoffelmos:

  • 1,4 kg kartofler
  • 100 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk salt
  • Peber

Andet:

  • 50 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 6 løg, store
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 500 g bacon
  • Purløg
  • Syltede rødbeder

Sådan gør du

  • Kartoflerne skælles og skæres derefter i passende tern.
  • Pil løgene, skær dem i halve og derefter i tynde skiver.
  • Baconen skæres i tern og stilles til siden.
  • I en stor gryde bringes rigeligt vand i kog. Kom kartoffelternene i og kog dem i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Når de er kogt møre, hældes vandet fra.
  • I mens kartoflerne koges, smeltes 50 gram smør på en pande. Tilsæt olivenolie og kom de skiveskårne løg i. Derefter tilsættes 2 spsk. sukker sammen med en tsk. salt og peber efter smag.
  • Svits nu løgene ved middel varme under omrøring til de falder sammen og bliver lækre og brune. Det tager 15 til 20 minutter alt efter hvor høj varme man giver dem. Når løgene er færdige stilles de til siden.
    – Der er sukker i løgene og derfor brænder de let på, så husk at røre rundt med jævne mellemrum.
  • Samtidig med at løgene svitses på panden kommes baconternene på en pande og svitses nu ved middel varme til de bliver gyldne og sprøde. Når baconen er færdig hældes fedet fra og de sprøde tern stilles til siden.
  • Når kartoflerne er færdige og vandet er hældt fra, tilsættes 100 gram smør skåret i tern, samt piskefløde sammen med 2 tsk. salt og peber efter smag.
  • Nu moses kartoffelternene med en kartoffelmoser til det er en grov eller fin mos efter ønske. Rør den sammen med smør og fløde. Lad være med at røre den for meget, da den så bliver klistret.
  • Nu anrettes tallerkenerne med en portion kartoffelmos, bløde løg og sprødstegt bacon og et drys purløg på toppen. Server med syltede rødbeder.

Noter

Prøv at skifte  kartoflerne ud mad andre rodfrugter. Det kunne være søde kartofler, selleri, pastinakker eller lignende.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1281kcalKulhydrater: 88gProtein: 26gFedt: 93gMættet fedt: 42gFlerumættet fedt: 10gEnkeltumættet fedt: 35gTransfedt: 1gKolesterol: 197mgNatrium: 2950mgKalium: 2063mgFibre: 11gSukker: 18gA-vitamin: 1420IUC-vitamin: 83mgCalcium: 124mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.