Hjem » Morgenmad og Brunch » Bacon i ovn

Bacon i ovn

Kan man virkelig stege bacon i ovn? Og bliver det sprødt og lækkert som det skal? Ja!.. er det korte svar. Og at lave det i ovnen sparer dig for en masse svineri på komfuret. Det er både nemt og så bliver det altid super godt! Læs med her og få den nemme opskrift.

skiver af sprød bacon lavet i ovn

Bacon er bare godt!

Vi er nok det man vil kalde baconelskere herhjemme. Vi er virkelig glade for bacon, og det kan bare spises på så mange måder og bidrage med god smag i så mange retter.

Bacon på morgenbordet er et must herhjemme. Vi elsker sprødstegt bacon sammen med et spejlæg eller en omgang af Ellens røræg. Hun elsker nemlig at stå for morgenmaden i weekenden, og laver altid røræg hvis hun kan slippe afsted med det.

Hjemmelavet bacon

Vi, som entusiastiske baconelskere, laver selvfølgelig selv bacon. Men mindre kan selvfølgelig også sagtens gøre det. Du kan sagtens købe et godt stykke bacon, og det kan smage fantastisk!

Vi synes det er sjovt at lave selv, og når Rasmus først får tændt op i røgeovnen og der bliver lavet bacon, ja så er det altså også oftere det kommer på morgenbordet, for hjemmelavet bacon smager altså bare fantastisk.

Vil du læse mere om hvordan vi selv laver bacon? Find vores guide til hjemmelavet bacon her.

sprøde ovnstegt bacon i skiver

Sådan kan du stege bacon i ovn

Bacon steger vi nok oftest på panden. Men faktisk kan du sagtens stege bacon i ovnen. Det er der faktisk flere umiddelbare fordele ved.

For det første så slipper du for det svineri du ofte får på kogepladen (og måske op af væggene) når du steger bacon på panden. Derudover så er det altså nemmere at få et jævn resultat i ovnen, og så slipper du også for at stå og vende bacon, og du kan koncentrere dig om resten af måltidet i mens.

For at lave bacon i ovn, skal du bruge en bradepande, som beklædes med bagepapir. Herpå lægges baconskiverne, og så skal de i ovnen. Ovnstegt bacon skal have cirka 12-15 minutter ved 200 grader alt efter hvor tykke skiverne er. Hold godt øje med dem, det er træls at brænde bacon på!

Er det et stykke hel bacon i ovn du vil lave? Så tjek vores opskrift på baconsteg her.

Opskrifter hvor du med fordel kan bruge ovnstegt bacon

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er stegetiden på bacon i ovn?

Bacon i ovnen skal have 12-15 minutter ved 200 grader alt efter tykkelsen på baconskiverne. Efter tilberedning, lægges skiverne over på fedtsugende papir, så de holder på sprødheden og overskydende fedt suges væk.

bacon der skal laves i ovn på bageplade med bagepapir

Opskrift på sprød bacon tilberedt i ovn

Det er både nemt og hurtigt at lave bacon i ovnen. Det bliver sprødt og lækkert og du undgår at skulle stå og vende det på panden. Her kommer den nemme opskrift.

skiver af sprød bacon lavet i ovn
5 fra 2 stemmer

Bacon i ovn

Nem opskrift på ovnstegt sprød bacon. Det er nemt og hurtigt at lave bacon på denne måde, hvad enten du skal bruge den til morgenmaden eller i en lækker sandwich.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 8 skiver
Kalorier 92 kcal

Ingredienser

  • 8 skiver bacon

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Placer skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
  • Læg de færdige baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server.

Nutrition

Serving: 1skiveKalorier: 92kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 9gMættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 15mgNatrium: 146mgKalium: 44mgA-vitamin: 8IUCalcium: 1mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Ovnstegt bacon, Sprød bacon i ovn
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.