Kan man virkelig stege bacon i ovn? Og bliver det sprødt og lækkert som det skal? Ja!.. er det korte svar. Og at lave det i ovnen sparer dig for en masse svineri på komfuret. Det er både nemt og så bliver det altid super godt! Læs med her og få den nemme opskrift.
Bacon er bare godt!
Vi er nok det man vil kalde baconelskere herhjemme. Vi er virkelig glade for bacon, og det kan bare spises på så mange måder og bidrage med god smag i så mange retter.
Bacon på morgenbordet er et must herhjemme. Vi elsker sprødstegt bacon sammen med et spejlæg eller en omgang af Ellens røræg. Hun elsker nemlig at stå for morgenmaden i weekenden, og laver altid røræg hvis hun kan slippe afsted med det.
Hjemmelavet bacon
Vi, som entusiastiske baconelskere, laver selvfølgelig selv bacon. Men mindre kan selvfølgelig også sagtens gøre det. Du kan sagtens købe et godt stykke bacon, og det kan smage fantastisk!
Vi synes det er sjovt at lave selv, og når Rasmus først får tændt op i røgeovnen og der bliver lavet bacon, ja så er det altså også oftere det kommer på morgenbordet, for hjemmelavet bacon smager altså bare fantastisk.
Vil du læse mere om hvordan vi selv laver bacon? Find vores guide til hjemmelavet bacon her.
Sådan kan du stege bacon i ovn
Bacon steger vi nok oftest på panden. Men faktisk kan du sagtens stege bacon i ovnen. Det er der faktisk flere umiddelbare fordele ved.
For det første så slipper du for det svineri du ofte får på kogepladen (og måske op af væggene) når du steger bacon på panden. Derudover så er det altså nemmere at få et jævn resultat i ovnen, og så slipper du også for at stå og vende bacon, og du kan koncentrere dig om resten af måltidet i mens.
For at lave bacon i ovn, skal du bruge en bradepande, som beklædes med bagepapir. Herpå lægges baconskiverne, og så skal de i ovnen. Ovnstegt bacon skal have cirka 12-15 minutter ved 200 grader alt efter hvor tykke skiverne er. Hold godt øje med dem, det er træls at brænde bacon på!
Er det et stykke hel bacon i ovn du vil lave? Så tjek vores opskrift på baconsteg her.
Opskrifter hvor du med fordel kan bruge ovnstegt bacon
- Som fyld i en skøn Clubsandwich
- Ovenpå en lækker Æggekage i ovn
- Som tilbehør til et perfekt spejlæg
Ofte stillede spørgsmål
Bacon i ovnen skal have 12-15 minutter ved 200 grader alt efter tykkelsen på baconskiverne. Efter tilberedning, lægges skiverne over på fedtsugende papir, så de holder på sprødheden og overskydende fedt suges væk.
Opskrift på sprød bacon tilberedt i ovn
Det er både nemt og hurtigt at lave bacon i ovnen. Det bliver sprødt og lækkert og du undgår at skulle stå og vende det på panden. Her kommer den nemme opskrift.
Bacon i ovn
Ingredienser
- 8 skiver bacon
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Placer skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Læg de færdige baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Vi skal holde havefest for 80 mennesker i morgen. Kan jeg stege bacon i ovnen i dag så det stadig er sprødt og godt i morgen?
Jeg synes at bacon bliver hurtigt blødt når det kommer i køleskabet. Du kan godt gøre det, men det vil helt klart være sprødest når det lige er lavet.
Rigtig god fest til Jer.
Mvh Tina
Varmluft?
Hej Peter
Nej almindelig over- og undervarme.
Mvh Tina
Madformadelskere.dk