Kan man virkelig stege bacon i ovn? Og bliver det sprødt og lækkert som det skal? Ja!, og der sparer dig tilmed for en masse svineri på komfuret.

Bacon er lækkert til morgenmad, i en god sandwich eller på en æggekage. Der er mange måder du kan tilberede din bacon på, og ovnen er en af de metoder vi anbefaler.
Opskriften er god fordi
- Nemt – Du skal ikke holde øje med baconen på panden, og du kan lave andre ting mens.
- Jævn stegning – Når du steger i ovnen bliver stegningen jævn, og der er ikke de der stykker i siden af panden der aldrig bliver ordenligt stegt.
- Mindre svineri – Du undgår at der sprøjter baconfedt rundt i køkkenet.
Mere morgenmad
Sådan steger du bacon i ovn
For at lave bacon i ovn, skal du bruge en bradepande, som beklædes med bagepapir. Herpå lægges baconskiverne, og så skal de i ovnen.
Ovnstegt bacon skal have cirka 12-15 minutter ved 200 grader alt efter hvor tykke skiverne er. Hold godt øje med dem, det er træls at brænde bacon på!
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Tips og Tricks
- Bacon i ét lag – Dine baconskiver må ikke lappe ind over hinanden, så får du ikke en jævn stegning.
Mere nem morgenmad
Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Bacon i ovn
Ingredienser
- 8 skiver bacon
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Placer skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.8 skiver bacon
- Steg baconskiverne i ovnen i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Læg de færdige baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server.
Tips og noter
- Bacon – Hvis du har hjemmelavet bacon, så er det selvfølgelig at foretrække, eller kan du du et helt stykke bacon og skære ud, eller du kan vælge at købe bacon der er skåret i skiver.
- Tilberedningstid – Tilberedningstiden kan variere hvis dine baconskiver er særligt tykke. Den ovn du bruger kan også godt have indflydelse på tilberedningstiden, da ovne varmer meget forskelligt. Hold derfor øje med din bacon når du er ved at nærme dig at tiden er gået, for at undgå at det brænder på.
- Ekstra smag – Hvis du vil give din bacon lidt ekstra smag, så kan tørret timian være super lækkert at drysse ud over.
- Varmluft – Bruger du en ovn med varmluft, så vil vi anbefale at du stiller ovnen på 180 grader og giver din bacon 10-12 minutter alt efter tykkelse.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Ofte stillede spørgsmål
Bacon skal have 12-15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme alt efter tykkelsen på baconskiverne. Efter tilberedning, lægges skiverne over på fedtsugende papir, så de holder på sprødheden og overskydende fedt suges væk.
Ja det kan du faktisk godt. Lad baconen køle af efter den er stegt, og læg den i en plastbøtte med låg. Inden servering kan du lige give den et par minutter i ovnen for at varme den, og give den lidt ekstra sprødhed, som godt kan gå tabt når den står i køleskabet.
Madelskerne siger
Vi er nok det man vil kalde baconelskere herhjemme. Vi er virkelig glade for bacon, og det kan bare spises på så mange måder og bidrage med god smag i så mange retter.
Bacon på morgenbordet er et must herhjemme. Vi elsker sprødstegt bacon sammen med et spejlæg eller en omgang af Ellens røræg. Hun elsker nemlig at stå for morgenmaden i weekenden, og laver altid røræg hvis hun kan slippe afsted med det.
Vi, som entusiastiske baconelskere, laver selvfølgelig selv bacon. Men mindre kan selvfølgelig også sagtens gøre det. Du kan sagtens købe et godt stykke bacon, og det kan smage fantastisk!
Vi synes det er sjovt at lave selv, og når Rasmus først får tændt op i røgeovnen og der bliver lavet bacon, ja så er det altså også oftere det kommer på morgenbordet, for hjemmelavet bacon smager altså bare fantastisk.
Andre tilberedningsmetoder


Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Vi skal holde havefest for 80 mennesker i morgen. Kan jeg stege bacon i ovnen i dag så det stadig er sprødt og godt i morgen?
Jeg synes at bacon bliver hurtigt blødt når det kommer i køleskabet. Du kan godt gøre det, men det vil helt klart være sprødest når det lige er lavet.
Rigtig god fest til Jer.
Mvh Tina
Varmluft?
Hej Peter
Nej almindelig over- og undervarme.
Mvh Tina
Madformadelskere.dk