Nem opskrift på ovnstegt sprød bacon. Det er nemt og hurtigt at lave bacon på denne måde, hvad enten du skal bruge den til morgenmaden eller i en lækker sandwich.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 8skiver
Ingredienser
8skiverbacon
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Placer skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
8 skiver bacon
Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
Læg de færdige baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server.
Noter
Ingrediensnoter
Bacon - Hvis du har hjemmelavet bacon, så er det selvfølgelig at foretrække, ellers kan du købe et helt stykke bacon og skære ud, eller du kan vælge at købe bacon der er skåret i skiver.Ekstra smag - Hvis du vil give din bacon lidt ekstra smag, så er tørret timian super lækkert at drysse ud over inden den skal i ovnen.
Tilberedning
Tilberedningstid - Tilberedningstiden kan variere hvis dine baconskiver er særligt tykke. Den ovn du bruger kan også godt have indflydelse på tilberedningstiden, da ovne varmer meget forskelligt. Hold derfor øje med din bacon når du er ved at nærme dig at tiden er gået, for at undgå at det brænder på.Varmluft - Bruger du en ovn med varmluft, så vil vi anbefale at du stiller ovnen på 180 grader og giver din bacon 10-12 minutter alt efter tykkelse.Bacon i ét lag - Dine baconskiver må ikke lappe ind over hinanden, så får du ikke en jævn stegning. De må gerne ligge helt tæt, for de vil trække sig lidt sammen når baconen kommer i ovnen.