Hjem » Aftensmad » Dansk bøf med løg

Dansk bøf med løg

Vi er glade for de klassiske danske retter, en af vores favoritter er Dansk bøf med løg, brun sovs og kartofler. Det er heldigvis nemt at lave, og god hverdagsmad for hele familien, men gør sig også godt hvis man skal forkæle familien lidt ekstra en dag. Læs med her og få vores opskrift på den bedste hakkebøf med bløde løg og sovs!

Dansk bøf med løg, brun sovs, kartofler, rødbeder og agurkesalat

Hakkebøf med pandesovs

En god dansk bøf med pandesovs er noget af det bedste der findes når det kommer til klassisk dansk mad. Vi steger altid hakkebøfferne først, og laver sovsen i den samme pande. Det giver en helt fantastisk smag.

Vores unger elsker brun sovs, og denne pandesovs er ingen undtagelse. Når vi får noget med brun sovs, skal der gerne være kartofler med. For de elsker simpelthen at mose kartoflerne og fedte dem godt ind i sovsen. Ja det gør vi voksne jo faktisk også!

Tallerken med hakkebøf med bløde løg, kogte kartofler med brun sovs og surt

Hvordan laver man Dansk bøf?

Det er faktisk en ret nem ret at lave, og den tager ikke så lang tid. Du kan nemt klare det på 45 minutter, så det er noget der sagtens kan laves i hverdagen også.

Det mest komplicerede i denne ret, er timingen. Det hele skal jo helst være færdigt samtidig. Heldigvis kan kartoflerne nemt holdes varme i en gryde og løgene kan stå og småsimre i panden hvis timingen ikke er helt perfekt.

Det første du skal gøre er at sætte kartoflerne over og koge. Når de er af vejen, skal du gå i gang med de bløde søde løg, og når de står og hygger sig i panden er det tid til at gå i gang med hakkebøfferne i en anden pande.

Hår hakkebøfferne er formet og stegt, må de gerne lige stå og trække lidt, og her skal du så lave pandesovsen i samme pande som du stegte bøfferne i. Det giver ekstra smag til den brune sovs. Når sovsen er færdig, er du klar til at anrette måltidet og servere det for familien.

Vi plejer at spise rødbeder og agurkesalat til.

Dansk hakkebøf med bløde løg og sovs

Opskrift på klassisk dansk bøf med løg

Her får du vores opskrift på en af vores favoritretter fra det Danske køkken. En klassisk dansk bøf med bløde søde løg, kogte kartofler og en brun pandesovs. Vi er sikker på at din familie vil blive glade, hvis du stiller sådan et måltid på bordet til dem. God fornøjelse.

Dansk bøf med løg, brun sovs, kartofler, rødbeder og agurkesalat
3.67 fra 3 stemmer

Dansk bøf med bløde løg

Opskrift på klassisk dansk hakkebøf med løg, sovs og det hele!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1087 kcal

Ingredienser

Kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • Salt

Bløde løg:

  • 4 spsk smør
  • 4 stk løg, store, halveret og skåret i skiver
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt

Hakkebøffer:

  • 800 g hakket oksekød, til bøffer á 200 gram
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olie
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Pandesovs:

  • Fedstof og stegerester fra pande
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl kartoffelvand
  • 2,5 dl vand
  • ½ stk bouillonterning, okse
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 tsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk kulør
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • 1 tsk sukker, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

Kartofler:

  • I en gryde bringes velsaltet vand i kog. Kom kartoflerne i og kog dem i 15 – 20 minutter, eller til de er møre. Stik evt. i dem med en kniv for at tjekke om de er færdige.
    – De færdigkogte kartofler kan pilles, eller serveres med skræl.

Bløde løg:

  • Når kartoflerne er sat over, startes på de bløde løg.
  • Smelt smørret i en pande, og kom skiverne af løg på. Steg dem ved middel varme et par minutter.
  • Skru ned på lav varme, og lad løgene blive bløde og gyldne. Tilsæt sukker og salt, og lad dem stå på lavt blus og hygge sig til resten af maden er færdig. Rør rundt en gang i mellem så de ikke brænder på.

Hakkebøffer:

  • I mens kartoflerne koger, og når løgene er sat over, forberedes bøfferne. Del farsen i portioner af 200 gram, og form dem til bøffer. Hak dem med en kniv på begge sider, så holder de på formen under stegningen.
    – Dette kan eventuelt gøres i forvejen.
  • I en stor pande smeltes smørret sammen med olien ved høj varme, lad smørret bruse af. Krydder hakkebøfferne med salt og peber og kom dem på panden. Brun dem af på begge sider ved høj varme og skru derefter ned, og steg dem videre ved middel varme til den ønskede kerne temperatur er nået.
    – Nogle foretrækker bøffen medium steg, andre vil gerne have den gennemstegt. Lav et lille snit i en af bøfferne og tjek om de er færdige.
  • Når bøfferne er tilberedt, tages de af panden og stilles til siden i mens man laver sovsen i den pande bøfferne er stegt i.

Pandesovs:

  • I panden med med stegerester samt fedt fra bøfferne kommes nu mel. Lad det svitse med ved middel varme i et par minutter under omrøring. Vær opmærksom på at melet ikke må blive branket.
  • Kom nu vand fra kartoflerne i panden og piske det til det jævner og bliver tykt. Derefter tilsættes vand, bouillonterning samt fløde. Lad saucen simre i et par minuter og tilsæt derefter Engelsk sauce, sød sennep, tomatkoncentrat, ketchup og kulør.
  • Lad saucen simre videre og koge en smule ind. Kom salt, sukker samt peber i pandesovsen og smag den til.
    – Hvis den bliver for tyk tilsættes mere vand.
    – Hvis saucen ønskes tykkere kan den jævnes med en smule maizena rørt op i vand.
  • Når man er tilfreds med smag og konsistens på saucen, skrues der ned for varmen og den holdes varm til der skal serveres.
  • Anret en tallerken med en bøf, kartofler, sovs og syltede rødbeder samt agurkesalat.
  • Velbekomme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1087kcalKulhydrater: 64gProtein: 42gFedt: 74gMættet fedt: 33gKolesterol: 222mgNatrium: 1292mgKalium: 1834mgFibre: 7gSukker: 12gA-vitamin: 944IUC-vitamin: 58mgCalcium: 116mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bøf med løg, Dansk hakkebøf, Gamle danske opskrifter, Klassisk dansk mad, Kromad, Traditionelle danske retter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.