Vi er glade for de klassiske danske retter, en af vores favoritter er Dansk bøf med løg, brun sovs og kartofler. Det er heldigvis nemt at lave, og god hverdagsmad for hele familien, men gør sig også godt hvis man skal forkæle familien lidt ekstra en dag. Læs med her og få vores opskrift på den bedste hakkebøf med bløde løg og sovs!
Hakkebøf med pandesovs
En god dansk bøf med pandesovs er noget af det bedste der findes når det kommer til klassisk dansk mad. Vi steger altid hakkebøfferne først, og laver sovsen i den samme pande. Det giver en helt fantastisk smag.
Vores unger elsker brun sovs, og denne pandesovs er ingen undtagelse. Når vi får noget med brun sovs, skal der gerne være kartofler med. For de elsker simpelthen at mose kartoflerne og fedte dem godt ind i sovsen. Ja det gør vi voksne jo faktisk også!
Mere hverdagsmad
Hvordan laver man Dansk bøf?
Det er faktisk en ret nem ret at lave, og den tager ikke så lang tid. Du kan nemt klare det på 45 minutter, så det er noget der sagtens kan laves i hverdagen også.
Det mest komplicerede i denne ret, er timingen. Det hele skal jo helst være færdigt samtidig. Heldigvis kan kartoflerne nemt holdes varme i en gryde og løgene kan stå og småsimre i panden hvis timingen ikke er helt perfekt.
Det første du skal gøre er at sætte kartoflerne over og koge. Når de er af vejen, skal du gå i gang med de bløde søde løg, og når de står og hygger sig i panden er det tid til at gå i gang med hakkebøfferne i en anden pande.
Hår hakkebøfferne er formet og stegt, må de gerne lige stå og trække lidt, og her skal du så lave pandesovsen i samme pande som du stegte bøfferne i. Det giver ekstra smag til den brune sovs. Når sovsen er færdig, er du klar til at anrette måltidet og servere det for familien.
Vi plejer at spise rødbeder og agurkesalat til.
Opskrift på klassisk dansk bøf med løg
Her får du vores opskrift på en af vores favoritretter fra det Danske køkken. En klassisk dansk bøf med bløde søde løg, kogte kartofler og en brun pandesovs. Vi er sikker på at din familie vil blive glade, hvis du stiller sådan et måltid på bordet til dem. God fornøjelse.
Dansk bøf med bløde løg
Ingredienser
Kartofler:
- 1 kg kartofler
- Salt
Bløde løg:
- 4 spsk smør
- 4 løg, store, halveret og skåret i skiver
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
Hakkebøffer:
- 800 g hakket oksekød
- 2 spsk smør
- 2 spsk olie
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Pandesovs:
- fedtstof samt stegerester fra panden
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl kartoffelvand
- 2,5 dl vand
- ½ stk oksebouillonterning
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 tsk sød sennep
- 10 g tomatkoncentrat
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk sovsekulør
- 1 tsk salt, eller efter smag
- 1 tsk sukker, eller efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
Kartofler:
- I en gryde bringes velsaltet vand i kog. Kom kartoflerne i og kog dem i 15 – 20 minutter, eller til de er møre. Stik evt. i dem med en kniv for at tjekke om de er færdige.– De færdigkogte kartofler kan pilles, eller serveres med skræl.
Bløde løg:
- Når kartoflerne er sat over, startes på de bløde løg.
- Fjern skrællen og skær løgene i halve og derefter i tynde skiver. Smelt smørret i en pande, og kom skiverne af løg på. Steg dem ved middel varme et par minutter.
- Skru ned på lav varme, og lad løgene blive bløde og gyldne. Tilsæt sukker og salt, og lad dem stå på lavt blus og hygge sig til resten af maden er færdig. Rør rundt en gang i mellem så de ikke brænder på.
Hakkebøffer:
- I mens kartoflerne koger, og når løgene er sat over, forberedes bøfferne. Del farsen i portioner af 200 gram, og form dem til bøffer. Hak dem med en kniv på begge sider, så holder de på formen under stegningen.– Dette kan eventuelt gøres i forvejen.
- I en stor pande smeltes smørret sammen med olien ved høj varme, lad smørret bruse af. Krydder hakkebøfferne med salt og peber og kom dem på panden. Brun dem af på begge sider ved høj varme og skru derefter ned, og steg dem videre ved middel varme til den ønskede kerne temperatur er nået.– Nogle foretrækker bøffen medium steg, andre vil gerne have den gennemstegt. Lav et lille snit i en af bøfferne og tjek om de er færdige.
- Når bøfferne er tilberedt, tages de af panden og stilles til siden i mens man laver sovsen i den pande bøfferne er stegt i.
Pandesovs:
- I panden med med stegerester samt fedt fra bøfferne kommes nu mel. Lad det svitse med ved middel varme i et par minutter under omrøring. Vær opmærksom på at melet ikke må blive branket.
- Kom nu vand fra kartoflerne i panden og piske det til det jævner og bliver tykt. Derefter tilsættes vand, bouillonterning samt fløde. Lad saucen simre i et par minuter og tilsæt derefter Engelsk sauce, sød sennep, tomatkoncentrat, ketchup og kulør.
- Lad saucen simre videre og koge en smule ind. Kom salt, sukker samt peber i pandesovsen og smag den til.– Hvis den bliver for tyk tilsættes mere vand. – Hvis saucen ønskes tykkere kan den jævnes med en smule maizena rørt op i vand.
- Når man er tilfreds med smag og konsistens på saucen, skrues der ned for varmen og den holdes varm til der skal serveres.
- Anret en tallerken med en bøf, kartofler, sovs og syltede rødbeder samt agurkesalat.
- Velbekomme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
God mad nem at forstå og en leg at lave Tak.👏☺️
Hej Bent.
Vi er glade for at du kunne lide opskriften. Det er med at holde fast i de gamle klassikere 🙂
De bedste hilsner og godt nytår.
Tina & Rasmus – Mad For Madelskere