Hjem » Aftensmad » Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm

En lækker hakkebøf med rødbede og kapers. Det er opskriften på en god bøf Lindstrøm. Den Svenske klassiske ret er nem aftensmad der smager helt fantastisk, serveret med brasede kartofler og en lækker salat med mormordressing så er det et lækkert nemt måltid for hele familien. Hvis du vil have vores opskrift på den bedste Bøf a la Lindstrøm, så læs med her.

bøf lindstrøm med brasede kartofler, rødbede og kapers på toppen drysset med persille

Nem aftensmad til hverdag

Vi har travlt i hverdagene, men tid til aftensmaden er altid noget vi prioriterer rimeligt højt. Det er vigtig for mig at vi kan samles om aftensmaden og snakke om dagen og hvad der er sket. Det er også den tid for os hvor alle skærme i huset er slukket, og det kun handler om os.

Det sætter ungerne pris på, og det gør vi andre også. Bøf a la Lindstrøm har stået på listen over opskrifter vi manglede i lang tid, men nu er den altså krydset af. Og jeg må sige at jeg er overrasket over hvor godt familien, specielt ungerne tog imod retten. Der må være noget omkring smagene der bare lige passe til deres smagsløg.

Vi serverede bøf Lindstrøm med brasede kartofler, skysauce og en lækker salat med mormordressing. Man kan også servere bøf Lindstrøm med spejlæg til, og skifte kartoflerne ud med et stykke ristet brød, men så tager retten måske mere form af en frokostret hen af pariserbøf.

Bøf a la Lindstrøm med hakkebøf med rødbeder og brasede kartofler til

Hvordan laver man bøf Lindstrøm?

Du skal regne med at bruge omkring 45 minutter på at lave retten, men der kan nok skæres nogle minutter af hvis man skruer lidt op for tempoet. Jeg hygger mig når jeg går i køkkenet og tager den med ro, det skal nemlig også være hyggeligt at lave og ikke stressende.
Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden til at lave bøf a la Lindstrøm.

Den fulde opskrift finder du nederst på siden.

  • Hakket oksekød
  • Syltede rødbeder
  • Løg
  • Kapers
  • Dijonsennep
  • Æg
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør
  • Kartofler
  • Vand
  • Oksebouillonterning
  • Ribsgele

Man starter med at forberede farsen til bøfferne, alle ingredienserne kommes i en skål og røres grundigt sammen. Stil farsen til siden, og skræl nu kartoflerne hvorefter de skæres i passende tern.

På en stor pande smeltes smør. Bras nu kartoffelternene ved middelhøj varme.

Samtid med at kartoflerne brases, smeltes smør og olie på en anden pande. Bøfferne steges ved middel varme på begge sider til de er gennemstegte, husk at holde øje med kartoflerne. Nør bøfferne er færdige tages de af panden og stilles til siden.

På samme pande som bøfferne blev stegt tilberedes nu skysaucen. Kom vand, bouillon samt en smule ribsgele på den varme pande. Reducer saucen en smule og stil den til siden.

Anret bøf a la Lindstrøm på en tallerken og server en med en sprød salat til.

bøf lindstrøm på tallerken med braskartofler

Opskrift på klassisk Bøf Lindstrøm

Her får du vores opskrift på den lækre svenske ret biff a la Lindström. Kombinationen af rødbeder og kapers gør bare noget godt for bøffen, og smagen er i top. Server den som her med brasede kartofler eller med et spejlæg på toppen og et stykke brød.

bøf lindstrøm med brasede kartofler, rødbede og kapers på toppen drysset med persille
5 fra 2 stemmer

Bøf Lindstrøm

Opskrift på Klassisk Svensk Biff a la Lindström – hakkebøf med rødbeder og kapers serveret med brasede kartofler.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad
Køkken Svensk
Antal 4 personer
Kalorier 850 kcal

Ingredienser

Bøf Lindstrøm:

  • 800 g hakket oksekød
  • 100 g syltede rødbeder, hakket fint
  • 1 stk løg, fint hakket
  • 1 spsk kapers
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 stk æg
  • 1,5 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør

Brasede kartofler:

  • 1 kg kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk peber
  • salt, efter smag
  • peber, efter smag

Skysauce:

  • 2 dl vand
  • ½ stk oksebouillonterning
  • 1 spsk ribsgele

Topping:

  • syltede rødbeder, hakket fint
  • kapers

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne til farsen æltes grundigt sammen i en skål. Når farsen er rørt helt sammen stilles den til siden. Alternativ kan den laves på forhånd og stilles på køl.
  • Skræl kartoflerne og skær den i passende tern.
  • En gryde med vand bringes i kog, tilsæt en spsk. vand og derefter kartoffelternene. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er møre.
  • I mens kartoflerne koger formes 4 bøffer af farsen.
  • Når kartoflerne har kogt hældes de i et dørslag, så vandet kan dryppe fra.
    – Find en stor pande frem og smelt smørret sammen med olien ved middelhøj varme. Kom de afdryppede kartoffeltern på panden i svits dem i 10 – 15 minutter ved middel varme, eller til de er gyldne og sprøde.
    -Når de er færdige tages panden af varmen.
  • I mens kartoflerne brases steges bøfferne. I en anden pande varmes smør og olie op til middel varme. Steg bøfferne i 7-8 minutter på hver side. Nør bøfferne er færdige tages de af panden.

Skysauce:

  • I samme pande som bøfferne er stegt kommes nu vand, bouillonterning samt ribsgele, lad det koge op og lad det reducere en smule.
  • Anret en tallerken med en portion brasede kartofler i bunden, placer en bøf ovenpå. Kom en smule skysauce på efterfulgt af rødbedetern og kapers. Server retten med en frisk salat.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 850kcalKulhydrater: 54gProtein: 41gFedt: 53gMættet fedt: 21gKolesterol: 167mgNatrium: 3000mgKalium: 1703mgFibre: 7gSukker: 7gA-vitamin: 280IUC-vitamin: 53mgCalcium: 87mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med hakket oksekød, Hakkebøf og brasede kartofler, Svensk mad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Bøf Lindstrøm”

  1. Det irriterer mig græseløst, at fordi jeg på et tidspunkt har været forbi denne hjemmeside, at jeg herefter dagligt bliver generet af en ikon som popper op, og som jeg ikke kan finde ud at få fjernet igen.
    Jeg ved at jeg ikke bevist har bedt om dette ikon, så venligt hjælp med at få det fjernet fra min computer.

    Svar
    • Hej Ole

      Du modtager popup’en med daglige opskrifter, fordi du på et tidspunkt har sagt ja til det ved et besøg her på siden.
      Du kan selv nemt fjerne den igen, det kan vi desværre ikke gøre for dig, da det er i din egen browser du har tilmeldt dig.
      Her får du en guide til at afmelde notifikationer: https://www.madformadelskere.dk/browser-notifikationer/

      God søndag til dig!
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.