Klassisk Svensk Biff a la Lindström - hakkebøf med rødbeder og kapers serveret med brasede kartofler og en lækker skysauce. Dejlig hverdagsmad, som både børn og voksne elsker.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Fars
800ghakket oksekød
100gsyltede rødbeder
1løg
1spskkapers
1tskdijonsennep
2æg
1 ½tsksalt
½tskpeber
Stegning
1spskolie
15gsmør
Brasede kartofler
1kgkartofler
30gsmør
1spskolivenolie
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Skysauce
2dlvand
½oksebouillonterning
1spskribsgele
Topping
Syltede rødbeder
Kapers
Sådan gør du
Hak løg og syltede rødbeder til farsen helt fint.
100 g syltede rødbeder, 1 løg
Kom de hakkede løg og rødbeder sammen med alle de andre ingredienser til farsen i en skål, og ælt dem grundigt sammen. Når farsen er rørt helt sammen stilles den til siden.
800 g hakket oksekød, 1 spsk kapers, 1 tsk dijonsennep, 2 æg, 1 ½ tsk salt, ½ tsk peber
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
1 kg kartofler
Bring vand i kog i en gryde og tilsæt en spiseskefuld salt og derefter kartoffelternene. Kog dem i ca. 10 minutter eller til de er møre.
I mens kartoflerne koger, formes 4 bøffer af farsen.
Når kartoflerne er kogt færdige, hældes de i et dørslag, så vandet kan dryppe fra.
Find en stor pande frem og smelt smørret sammen med olien ved middelhøj varme. Kom de afdryppede kartoffeltern på panden i svits dem i 10 - 15 minutter ved middel varme, eller til de er gyldne og sprøde. Krydder dem med salt og peber. Når de er færdige tages panden af varmen.
30 g smør, 1 spsk olivenolie, Salt, Peber
I mens kartoflerne brases, steges bøfferne. I en anden pande varmes smør og olie op til middel varme. Steg bøfferne i 7-8 minutter på hver side. Når bøfferne er færdige, tages de af panden.
1 spsk olie, 15 g smør
Skysauce
I samme pande som bøfferne er stegt på kommes nu vand, bouillonterning samt ribsgele, lad det koge op og lad det reducere en smule.
2 dl vand, ½ oksebouillonterning, 1 spsk ribsgele
Anret en tallerken med en portion brasede kartofler i bunden, placer en bøf ovenpå. Kom en smule skysauce på efterfulgt af tern af syltede rødbeder og kapers.
Syltede rødbeder, Kapers
Noter
Ingrediensnoter
Hakket oksekød - Vælg gerne oksekød med lidt fedt i, så bøffen ikke bliver for tør når den bliver stegt, vi anbefaler at bruge hakket oksekød med 8-12% fedt til denne ret.En rest kartofler - Har du en rest kogte kartofler fra i går? De er perfekte til denne ret, og så springer du lidt af tilberedningstiden over, da du ikke skal koge kartoflerne først.
Servering
Vi serverer bøffen med brasede kartofler, skysauce og en lækker salat med mormordressing. Man kan også servere bøf Lindstrøm med spejlæg til, og skifte kartoflerne ud med et stykke ristet brød, så tager retten mere form af en frokostret hen af pariserbøf.