Madformadelskere / Aftensmad / Pariserbøf

Pariserbøf

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Smørstegt brød sammen med en saftig bøf af hakket oksekød. En pariserbøf er den perfekte kombination af smage. Sammen med toppingen og cremet fylde fra en rå æggeblomme, er det et godt bud på en lækker frokostret eller nem aftensmad. Hvis du vil se hvordan man laver den bedste pariserbøf, så læs med her og få vores opskrift.

pariserbøf på smørstegt brød med æggeblomme, rødbeder, kapers, syltede agurker og peberrod på toppen

Frokostklassiker på café eller hjemme

Gammeldags pariserbøf som vi også kalder herhjemme er en familiefavorit. Vi spiser det både som en lækker og nemt frokostret, eller som en lækker aftensmad, der ikke ligger alt for tungt.

Jeg har spist mange pariserbøffer, mange gode, og mange knapt så gode. En ting er helt sikkert – hjemmelavet er bare bedst. Og heldigvis er det faktisk ikke så svært at lave en lækker pariserbøf på toast. For mig er der nogle ting der skal være på en helt bestemt måde.

Brødet skal være smørstegt, det bidrager rigtig meget til helheden. Og så er der bøffen, den skal selvfølgelig være saftig. Og her kan man virkelig hjælpe sig selv ved at “kæle” lidt for farsen og smage den til med krydderier og andre ting inden man steger bøffen.

Og så er der toppingen, der er lige så vigtig som det andet. Rødbede, cornichoner, kapers, rå løg og masser af frisk peberrod.

Jeg har peberrod i haven og den er bare stærk! Men den passer så fantastisk godt til en pariserbøf. Som kronen på værket kommer den rå æggeblomme, der med sin fylde og cremede konsistens næsten virker som en sovs.

Det er alle de elementer tilsammen, der for mig er den perfekte pariserbøf.

Hjemmelavet pariserbøf på brød med rødbeder, kapers, peberrod, cornichoner og æggeblomme

Mere hverdagsmad


Hvordan laver man en pariserbøf?

Det er nemt, det smager godt og så er der bare noget hygge over en god pariserbøf. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge samt en kort beskrivelse af fremgangsmåden du skal bruge for at lave den perfekte pariserbøf.

Den fulde opskrift finder du nederst på siden.

Ingredienser

  • Hakket oksekød
  • Æg
  • Kapers
  • Hvidløg
  • Tørret oregano
  • Salt
  • Peber
  • Franskbrød
  • Smør

Topping

  • Syltet rødbede
  • Syltede cornichoner
  • Løg
  • Kapers
  • Frisk peberrod
  • Æggeblommer

Først røres farsen til bøfferne sammen. Bøfferne formes og steges i rigeligt smør på begge sider. Samtidig ristes brødet i smør på begge sider til det er gyldent. Anret pariserbøfferne på tallerkener, brød efterfulgt af bøf, topping efter smag og tilslut en rå æggeblomme, enten på toppen eller i en lille skålved siden af.

Så er retten klar til servering.

tallerken med pariserbøf på franskbrød med rødbeder, kapers, rå løg, peberrod og æggeblomme

Tilbehør

Hvis jeg skulle lave om på tilbehøret til en pariserbøf, så er æggeblommen det første jeg tænker på at lave om. Server en pariserbøf med et spejlæg, eller et pocheret æg til dem der ikke bryder sig om rå æggeblomme. Herhjemme er det en favorit med pocheret æg. Det smager skønt, og den bløde æggeblomme giver en lækker cremethed til bøffen.

Jeg kunne også sagtens finde på at servere en lille frisk sprød salat til for at putte lidt friskt grønt ind i retten. Jeg kan sagtens forestille mig at en salat med frisee-salat med dens markante bitterhed sammen med en syrlig vinaigrette ville passe rigtig godt til.

Ellers består tilbehøret jo mest af den topping man kommer på. Herhjemme er det noget man kommer på ved bordet, så vi har små skåle med rødbede, peberrod, kapers, cornichoner og hakkede løg. Det er en fordel at servere den på denne måde når der er børn, for så kan de selv komme det topping på de nu engang kan lide. Det kan jo godt skifte lidt hvad de lige har lyst til.

Opskrift på pariserbøf med det hele

Her får du vores opskrift på en lækker pariserbøf med masser af smag. Server den helt traditionelt på smørristet brød sammen med det klassiske tilbehør. Spis den til den frokost på terrassen sammen med en iskold øl, eller som en lækker aftensmad med en fyldig rødvin. Velbekomme.

pariserbøf med tilbehør på smørstegt brød med æggeblomme, rødbeder, kapers, syltede agurker og peberrod på toppen
5 fra 1 stemme

Pariserbøf

Opskrift på en helt klassisk pariserbøf på smørstegt brød med topping af syltede rødbeder, cornichoner, kapers, rå løg, friskrevet peberrod og en æggeblomme.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 833 kcal

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk kapers, hakkede
  • 1 fed hvidløg, fint revet, kan udelades
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1,5 tsk salt
  • Peber, stødt, efter smag
  • 4 skiver franskbrød
  • 100 g smør

Topping:

  • 250 g syltet rødbede, skåret i tern
  • 200 g syltede cornichoner, skåret i tern
  • 1 løg, hakket fint
  • 100 g kapers
  • Peberrod, efter smag
  • 4 æggeblommer

Sådan gør du

  • I en skål blandes det hakkede oksekød sammen med, æg, hakkede kapers, hvidløg, tørret oregano samt salt og peber. Rør det grundigt sammen til det bliver en sammenhængende fars.
    – Derefter deles farsen i 4 lige store dele og formes til bøffer på ca. 2 cm. i tykkelsen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme og kom 50 g. smør på. Lad det bruse af og steg efterfølgende bøfferne i 6 – 7 minutter på hver side.
  • Imens bøfferne steges ristes brødet. Jeg foretrækker at riste/stege det i smør på panden. Smelt 50 g. smør i en anden pande ved middel varme og steg brødskiverne på gyldne på begge sider. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
  • Når bøfferne er færdig tages de op og stilles til siden.
  • Anret nu pariserbøfferne på tallerkener. Først en skive smørristet brød, så en bøf, efterfulgt af rødbedetern, tern af cornichoner, en smule finthakket løg, kapers og en portion revet peberrod. Slut af med at placere en æggeblomme på toppen, eller i en lille skål ved siden af.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 833kcalKulhydrater: 26gProtein: 41gFedt: 63gMættet fedt: 29gTransfedt: 3gKolesterol: 248mgNatrium: 2770mgKalium: 841mgFibre: 5gSukker: 8gA-vitamin: 851IUC-vitamin: 10mgCalcium: 149mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.