Populært:

Spejlæg

5

/5

7 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

7 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Spejlæg er en af de ting vi laver igen og igen herhjemme. Det er nem, sund og ikke mindst billig mad, som ofte kommer på bordet på travle dage hvor man ikke lige har tid til at stå i køkkenet i flere timer. Spejlæg er lækkert til både morgenmad, frokost eller aftensmad med et godt stykke rugbrød til. Læs med her og få den nemme opskrift.

perfekte spejlæg til morgenmad, frokost eller aftensmad serveret med rugbrød og tomat

Morgenmad, frokost eller hverdagsmad

Spejlæg er godt til alle måltider faktisk. Til morgenmad med et godt stykke surdejsbrød og et par stykker bacon til en god kop kaffe, så bliver det ikke meget bedre. Vi laver også ret tit spejlæg til frokost. Det er nemt, sundt og mættende mad på et godt stykke rugbrød.

Til aftensmad holder spejlæg også altid. Enten som tilbehør til en hakkebøf eller biksemad eller som nem hverdagsmad med et stykke rugbrød på de der dage hvor der ikke lige er tid til at lave det helt store i køkkenet.

Prøv også: Brunch-tarteletter

Tallerken med to spejlæg, rugbrød og tomat

Hvordan spejler man æg?

Det er faktisk ikke ret svært at spejle æg når man lige har fundet teknikken. Du skal heller ikke bruge ret mange ingredienser. Alt du skal bruge er:

  • Smør, til at stege i.
  • Æg, selvfølgelig
  • Salt og peber
  • De færdige spejlæg kan også drysses med purløg eller persille hvis man har lyst.

Spejlæg laver på panden. Jeg synes de skal steges i smør, men nogen bruger olie i stedet. Det kan man sagtens hvis man synes. Tricket er, ikke at stege ved for høj varme, så bliver ægget nemlig sprødt i stedet for blødt og lækkert cremet. Jeg synes godt at spejlæg må have en let sprød kant, men resten af ægget skal være blødt.

Find opskrift på spejlæg længere nede på siden her.

2 spejlæg på tallerken med grønt drys på toppen

Tips til at på det perfekte spejlæg

  • Slå ægget ud i en lille skål inden du kommer det på panden. På den måde kan du være sikker på at du ikke får skaller i ægget, og du kan hælde det forsigtigt ud på panden, så blommen ikke går i stykker.
  • Steg spejlægget i smør. Det giver den bedste smag og en god kant på spejlægget. Olie har tendens til at blive for varmt, og kan gære spejlægget mere sprødt, som jo ikke er meningen.
  • Vent med at give æggene salt og peber indtil de er stegt. På den måde undgår du brændte krydderier på panden.

Opskrift på perfekte spejlæg på panden

Her får du den nemme opskrift på lækre spejlæg. Det er ikke svært at spejle æg når du først har teknikken, og så kan du altid lynhurtigt lave et lækkert, sundt og hurtigt måltid mad til dig selv eller din familie.

perfekte spejlæg til morgenmad, frokost eller aftensmad serveret med rugbrød og tomat
5 fra 1 stemme

Spejlæg

Opskrift og guide til at spejle æg på panden
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 7 minutter
Ret Brunch
Køkken Dansk
Antal 2 stk
Kalorier 52 kcal

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 1 spsk smør
  • Salt
  • Peber
  • Purløg, eller persille

Sådan gør du

  • Slå ægget ud i et lille glas eller skål.
  • Varm imens en pande op til middel varme, og smelt smørret på panden.
  • Hæld forsigtigt ægget over på panden, og slå så næste æg ud i skålen og hæld det over på panden. Undgå at de rører ved hinanden, hvis du ikke vil have at de vokser sammen.
  • Lad ægget stege ved middel varme indtil hviden er fast og blommen lige har sat sig, men stadig er flydende indeni. Her tager det cirka 4-5 minutter, men det afhænger af hvor tilberedt du godt kan lide dit spejlæg.
  • Når spejlægget er færdigstegt, tages panden af varmen, og æggene krydres med salt og peber.
  • Server spejlæg med rugbrød eller som tilbehør til en hakkebøf eller biksemad. Giv evt. æggene et drys frisk purløg lige inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 52kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 19mgNatrium: 343mgKalium: 3mgSukker: 1gA-vitamin: 183IUCalcium: 2mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.