Madformadelskere / Sund mad / Sund frokost / Ristet rugbrød med avocado og pocheret æg

Ristet rugbrød med avocado og pocheret æg

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hvis du skal lave lidt ekstra lækker frokost til dig selv eller måske til familien i weekenden, så kan du for eksempel servere ristet rugbrød med avocado og pocheret æg. Det smagar fantastisk godt, og så er det en sund mad.

ristet rugbrød med avocado og pocheret æg med flydende æggeblomme.

Smørrebrød med æg og avocado

I Danmark er vi jo virkelig kendte for vores smørrebrød. Denne variant er ikke en af de klassiske, men den er virkelig lækker og god alligevel.

Den består af et stykke ristet rugbrød, jeg smørrister det, så er der salat, skiver af avocado og til sidst et pocheret æg på toppen.

Maden skal serveres med det samme, og når man skærer ind i æggeblommen og den flyder ud over det hele, så får man altså noget nær den perfekte avocadomad.

Så hvis du står og mangler en god ide til en sund, vegetarisk mad, så prøv den her, det vil du helt sikkert ikke fortryde.

rugbrødsmad med salat, avocado i skiver og pocheret æg på toppen.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Rugbrød – Køb det rugbrød du bedst kan lide, eller bag dit eget. Vil du prøve vores opskrift på rugbrød, så finder du vores yndlingsrugbrød her.

Avocado – Avocadoer kan efterhånden købes i alle supermarkeder. Det mest udfordrende er at finde en perfekt avocado når man faktisk skal bruge den. Du kan købe lidt umodne avocadoer der måske lige skal ligge et par dage inden de bruges, eller du kan købe modne eller spiseklare avocadoer. Du kan ofte finde begge varianter i grøntsagsafdelingen.

Æg – Vi skal selvfølgelig bruge æg. Det skal være hele friske æg. Du skal ikke være bekymret hvis du ikke har pocheret æg før, det er faktisk slet ikke så svært.

Alternative ingredienser

  • I stedet for salat kan du også bruge spirer, for eksempel rødbedespirer eller du kan bruge ærteskud, der også giver en dejlig smag.

Hvordan laver man ristet rugbrød med avocado og pocheret æg?

Det er heldigvis ikke så svært at lave denne lækre mad derhjemme til frokost.

Start med at smelt lidt smør på en pande, og rist så rugbrødet til det er let sprødt.

Sæt i mens en gryde over med vand og lidt eddike i. Slå æggene ud i en si, så løs æggehvide kan løbe fra, og læg dem derefter enkeltvis i små skåle, så de er klar til at hælde i vandet.

Når vandet koger, laves en hvirvel med et piskeris. Når du har en god hvirvel, tages piskeriset op, og et æg hældes forsigtigt ned i gryden. Lad ægget småsimre i 2,5-3 minutter og tag det herefter op med en hulske.

Del avocadoen i halve, fjern stenen, og skær den i tynde skiver.

Vask salaten og skær den i strimler.

Læg salat oven på det ristede rugbrød, derefter en halt avocado i tynde skiver og til sidst det pocherede æg på toppen. Drys med salt, peber og lidt chiliflager og server straks.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med smørristet rugbrød med avocado og pocheret æg.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end pocheret æg?

Hvis du nu slet ikke vil kaste dig ud i at pochere et æg, selvom du nu ikke skal være bange for det, så vil jeg anbefale dig at lave et Blødkogt æg eller et Spejlæg på toppen i stedet.


Andre frokostretter du måske vil synes om

tallerken med avocadomad med pocheret æg med flydende æggeblomme.

Tips og Tricks

  • Brug brødristeren
    • Vil du spare på fedtstoffet til stegning, så kan du riste brødet på brødristeren i stedet. Det giver ikke helt samme smag, men du får den lækre sprødhed og færre kalorier.

Serveringsforslag

  • Server som en lækker frokost en dag hvor du vil forkæle familien lidt ekstra.
  • Den kan også fint spises som en sund og mættende morgenmad.

Er du også vil med pocherede æg?

Så må du også prøve vores opskrift på de lækre tyrkiske æg – Cilbir

tallerken med ristet rugbrød med salat, avocado og pocheret æg med chiliflager på toppen.

Opskrift på pocheret æg på avocadomad

Her får du min opskrift på en af mine favoritfrokostretter. Det er en nem, sund og virkelig lækker frokost med rugbrødsmad med salat, avocado og æg.

Jeg håber at du får lyst til at prøve at lave opskriften og måske servere den for din familie derhjemme.

ristet rugbrød med avocado og pocheret æg med flydende æggeblomme.
Ingen stemmer endnu

Ristet rugbrød med avocado og pocheret æg

Nem og sund frokost – En avocadomad med pocheret æg med flydende æggeblomme på et sprødt stykke rugbrød. Den kan også fint laves på et ristet stykke surdejsbrød hvis du hellere vil det.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 345 kcal

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 10 g smør
  • 2 æg
  • 1 spsk eddike
  • 1 avocado
  • 30 g salat
  • Salt
  • Peber
  • Chiliflager

Sådan gør du

  • Smelt smørret på en pande, og rist herefter rugbrødet i smørret et par minutter på hver side til de er let sprøde.
    2 skiver rugbrød, 10 g smør
  • Sæt i mens en gryde over med omkring en liter vand tilsat eddike. Bring vandet i kog.
    1 spsk eddike
  • Slå æggene ud enkeltvis i en si. Lad det løse hvide der selv drypper fra, dryppe fra, og hæld derefter forsigtigt ægget over i en lille skål.
    2 æg
  • Når vandet koger, skal du lave en hvirvel i vandet ved at bruge et piskeris og køre det rundt i vandet. Når hvirvlen er god, tager du piskeriset up, og forsigtigt hælder du et æg ned i gryden fra den lille skål. Hvivlen vil gøre at ægget samler sig. Skru ned for blusset så vandet akkurat simrer, det må ikke bulderkoge. Giv ægget 2 ½ – 3 minutter alt efter størrelse. Tag derefter ægget op med en hulske og læg det på et stykken køkkenrulle. Gør det samme med det andet æg.
  • Mens æggene koger skæres salat i strimler og avocado i tynde skiver.
    30 g salat, 1 avocado
  • Anret hvert stykke ristet rugbrød med lidt salat, en halv avocado i skiver og til sidst et pocheret æg. Slut af med at krydre med salt, peber og lidt chiliflager.
    Salt, Peber, Chiliflager
  • Server maden med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 345kcalKulhydrater: 25gProtein: 11gFedt: 24gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.2gKolesterol: 174mgNatrium: 880mgKalium: 642mgFibre: 9gSukker: 2gA-vitamin: 1068IUC-vitamin: 11mgCalcium: 68mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.