Vi elsker laks herhjemme i alle afskygninger, og når vi lige har lavet varmrøget laks, så er det altså fantastisk godt med sådan en salat med varmrøget laks og avocado.
Lækker middagssalat med laks
Vi kan godt lide en god middagssalat til aftensmad en gang i mellem, og når det er denne slags med varmrøget laks, avocado og en masse andre lækkerier, så er der ingen der klager.
Den smager skønt og giver en god mæthedsfornemmelse, og så er det heldigvis noget hele familien elsker at spise.
Vi laver den med en hjemmerøget laks, men hvis du ikke selv vil kaste dig ud i varmrøget laks, så kan du altså fint købe noget i supermarkedet eller ved fiskemanden.
Ingrediensnoter
Varmrøget laks – Du kan købe varmrøget laks ved fiskebilen eller i de fleste supermarkeder. Hvis du har lyst til det, kan du også lave din egen hjemmelavede varmrøgede laks.
Grøn salat – Du kan bruge den salat du bedst kan lide. Her er det en blanding af feldsalat, rucola og nogle andre typer af salat. Ofte kan man få en pakke med en god blanding i grøntsagsafdelingen.
Avocado – Giver god mæthed og smager dejligt.
Saltmandler – Saltmandlerne laver vi altid selv, men de kan altså også købes færdige hvis du vil tage den nemme løsning. Find vores opskrift på saltmandler her.
Croutoner – Har du noget lidt tørt franskbrød, så er det genialt at lave dine egne croutoner. Har du ikke det, og vil du hellere tage den hurtige løsning, så kan du selvfølgelig købe færdige croutoner i stedet.
Alternative ingredienser
- Franskbrød kan udskiftes med rugbrød til croutonerne, hvis du har noget rugbrød liggende der skal bruges.
Hvordan laver man salat med varmrøget laks og avocado?
Denne her salat er virkelig nem at lave, og tager ikke lang tid. Hvis du laver croutonerne selv, er det faktisk det der tager længst tid.
Så skær brødet ud og sæt croutonerne over som det første. Mens de er i ovnen, kan du røre alle ingredienserne sammen til dressingen, og så mangler vi kun at bygge salaten.
Jeg blander salat, tomat og agurk og kommer det på et fad. Ovenpå kommer laks og avocado, og så topper jeg med hakkede kapers, dild og saltmandler. Det sidste der skal på, er dressingen og de lækre sprøde brødcroutoner, og så kan du servere salaten.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan god lave det hele klar på forhånd. Jeg anbefaler at du venter med at komme brødcroutoner og dressing på til lige inden servering, ellers kan det godt blive lidt blødt.
Andre salater du måske vil synes om
- Appelsinsalat med granatæble og valnødder
- Waldorfsalat
- Skaldyrssalat
- Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
- Grøn salat med æble og tranebær
Tips og Tricks
- Varmrøget laks
- Det er meget billigere selv at røge sin laks. Ofte kan man finde lækre store laksesider på tilbud, og så er det bare med at få tændt op i røgeovnen eller grillen. Lær her hvordan du selv røger din laks.
- Brødcroutoner
- Du kan sagtens lave brødcroutonerne på forhånd, så tager det ingen tid at lave sådan en lækker måltidssalat. Vi laver altid brødcroutoner når vi har en rest tørt brød, de forsvinder nemlig altid herhjemme på ingen tid.
Serveringsforslag
- Server som en lækker frokost for familien.
- Server som let aftensmad på en dag hvor vi trænger til nem og nærende mad.
Elsker du varmrøget laks?
Så vil du også elske vores opskrift på Lakserilette med varmrøget laks
Opskrift på lækker måltidssalat med varmrøget laks
Her får du vores opskrift på en lækker måltidssalat med varmrøget laks, avocado og en masse andre lækkerier. Det er en favorit herhjemme, og en sikker måde at få noget grønt i ungerne.
Vi håber du vil prøve opskriften næsten gang du skal lave en omgang frokostsalat til din familie eller på en hverdag hvor aftensmaden skal gå hurtigt.
Salat med varmrøget laks og avocado
Ingredienser
- 300 g varmrøget laks
- 150 g grøn salat
- ½ agurk
- 150 g cherrytomater, eller andre tomater
- 2 avocadoer
- 2 spsk frisk dild
- 30 g kapers
- 60 g saltmandler
Brødcroutoner
- 5 skiver franskbrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Peber
Dressing
- 1 ½ dl creme fraiche
- ½ dl mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 1 spsk frisk dild
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Brødcroutoner
- Start med at lave croutonerne. De kan sagtens laves dagen før, og opbevares i en lufttæt bøtte.
- Skær franskbrødet i tern, og kom dem i en skål sammen med olie, salt og peber, og vend det hele godt sammen.5 skiver franskbrød, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber
- Fordel brødternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend rundt i dem undervejs, så de bliver jævnt bagte. Lad dem herefter køle ned.
Dressing
- Hak dild fint, og kom det i en skål sammen med creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, honning, salt og peber. Rør det hele sammen, og smag dressingen til hvis nødvendigt.1 ½ dl creme fraiche, ½ dl mayonnaise, 1 spsk citronsaft, 1 tsk honning, 1 spsk frisk dild, ½ tsk salt, Peber
Salaten
- Vask salaten godt og bræk eller skær den eventuelt i mindte stykker alt efter hvilken type salat du bruger. Skær agurk i tern og cherrytomater i halve eller kvarte, og bland det hele sammen.150 g grøn salat, ½ agurk, 150 g cherrytomater
- Anret salat, agurker og tomat på et fad.
- Skær avocadoerne i skiver, og del laksen i mindre stykker. Anret avocado og laks oven på salaten.300 g varmrøget laks, 2 avocadoer
- Hak dild, kapers og saltmandler, og fordel det ovenpå salaten.2 spsk frisk dild, 30 g kapers, 60 g saltmandler
- Inden servering kommes dressing på toppen, og de sprøde brødcroutoner fordeles over salaten.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her