Nem og lækker måltidssalat med varmrøget laks, avocado og hjemmelavede brødcroutoner. Den er skøn som aftensmad eller frokost, og hele familien elsker den.
Fordel brødternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend rundt i dem undervejs, så de bliver jævnt bagte. Lad dem herefter køle ned.
Dressing
Hak dild fint, og kom det i en skål sammen med creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, honning, salt og peber. Rør det hele sammen, og smag dressingen til hvis nødvendigt.
1 ½ dl creme fraiche, ½ dl mayonnaise, 1 spsk citronsaft, 1 tsk honning, 1 spsk frisk dild, ½ tsk salt, Peber
Salaten
Vask salaten godt og bræk eller skær den eventuelt i mindte stykker alt efter hvilken type salat du bruger. Skær agurk i tern og cherrytomater i halve eller kvarte, og bland det hele sammen.
150 g grøn salat, ½ agurk, 150 g cherrytomater
Anret salat, agurker og tomat på et fad.
Skær avocadoerne i skiver, og del laksen i mindre stykker. Anret avocado og laks oven på salaten.
300 g varmrøget laks, 2 avocadoer
Hak dild, kapers og saltmandler, og fordel det ovenpå salaten.
2 spsk frisk dild, 30 g kapers, 60 g saltmandler
Inden servering kommes dressing på toppen, og de sprøde brødcroutoner fordeles over salaten.
Noter
Varmrøget laks - Du kan bruge varmrøget laks købt ved fiskemanden eller i supermarkedet, eller du kan røge din egen. Se vores opskrift på varmrøget laks her.Saltmandler - Saltmandler kan købes i supermarkedet eller du kan lave din egne hjemmelavede saltmandler, det er ikke ret svært, og ofte meget billigere.