Cæsarsalat er en klassiker. Det er en skøn grøn salat med brødcroutoner, parmesan og en dejlig cremet dressing. I denne version har vi lavet cæsarsalat med kylling, det smager altså fantastisk godt.
Måltidssalat med kylling
Hvis en cæsarsalat skal være en hel måltidssalat, så synes jeg der skal kylling til. Det kan enten være et kyllingebryst som tilbehør til den klassiske cæsarsalat, men det kan også, som her, være at kyllingen er en del af salaten.
Sådan en salat smager fantastisk godt, og vi elsker at spise den til både frokost og som aftensmad. Heldigvis er hele familien herhjemme vilde med salaten.
Der er ikke så mange elementer, og den simple salat er noget af det jeg elsker ved denne her opskrift. Det er faktisk bare lige dressingen der kræver lidt forskellige ingredienser, eller er det virkelig lige ud af landevejen.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Salat – Vi bruger her romainesalat, andre slags grøn salat kan også fint bruges, så brug den du bedst kan lide.
Parmesan – Vi kan bedst lide at lave salaten med store parmesanflager, så køb gerne et helt stykke parmesan, så du selv kan høvle nogle gode flager.
Kylling – Hvis du har en rest kold kylling, kan du fint bruge det i salaten. Ellers plejer vi at stege nogle kyllingebryster og skære dem ud i mundrette stykker.
Alternative ingredienser
- Vil du have lidt flere kostfibre og fundkorn ind i retten, så kan du skifte brødcroutonerne ud med Rugbrødscroutoner
Hvordan laver man cæsarsalat med kylling?
Det er en super nem salat at lave. Start med at lave kyllingen. Det kan du også gøre på forhånd, for den skal ikke være varm når den serveres.
Kyllingebrysterne krydres med salt og peber og steges på en pande ved middel varme til de er gennemstegte. Lad dem herefter køle ned.
Lav samtidig brødcroutonerne. Det gør du ved at skære brødet ud i tern, vende det sammen med olie, salt og peber, og derefter fordele det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen til de er sprøde og gyldne, og vend dem rundt et par gange undervejs.
Nu er du klar til at lave dressingen. Det er ret nemt, for alle ingredienserne skal bare i en blender, og blendes godt sammen. Smag dressingen til, og så er den klar.
Så er det bare at brække salatbladene fra hinanden, vende dem sammen med dressingen i en skål, og så anretter du salaten på et fad eller tallerkener sammen med kyllingen og brødcroutonerne. Slut af med at høvle parmesan ud over salaten, og så er salaten klar til at servere.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja resterne kan fint gemmes til frokost næste dag, men brødcroutonerne vil blive lidt bløde. Så hvis du skal have den med på madpakken, kan du opbevare croutonerne seperat, og først hælde dem over når den skal spises.
Andre salatopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Forbered alle elementer på forhånd
- Skal maden være ekstra nem en aften? Så kan du forberede det hele på forhånd. Du kan nemlig lave dressingen og vende den sammen med salaten, stege kyllingen og lave brødcroutonerne på forhånd, så det hele bare lige skal anrettes inden i skal spise.
Serveringsforslag
- Server som lækker frokost på en sommerdag, eller tag den med på madpakken.
- Spis som let aftensmad.
Elsker du kylling?
Prøv også vores opskrift Ramen med kylling eller Græske kyllingefrikadeller
Alternative tilberedningsmetoder
Opskrift på Salat med kylling og brødcroutoner
Her får du vores opskrift på en lækker og nem salat med kylling, parmesan og brødcroutoner. Den har ikke så mange elementer, men den smager altså SÅ godt!
Vi spiser den både som frokost og aftensmad, og hele familien elsker den. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere den for din egen familie.
Cæsarsalat med kylling
Ingredienser
- 2 romainesalat, a cirka 200 gram
- 20 g parmesan, i flager
Kylling
- 600 g kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
Cæsardressing
- 2 æggeblommer
- 2 ansjosfileter
- 30 g parmesan, revet
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- ½ spsk æbleeddike
- 1 tsk dijonsennep
- ½ fed hvidløg
- ¼ tsk salt
- Peber
Brødcroutoner
- 5 skiver franskbrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Kylling
- Krydder kyllingebrysterne med salat og peber, og brun dem af i olien på en pande ved middelhøj varme i cirka 1 minut på hver side. Skru ned for varmen og steg dem ved middel varme i cirka 5-6 minutter yderligere på hver side til de er gennemstegte.600 g kyllingebryst, 2 spsk olivenolie, Salt, Peber
- Tag dem af panden og lad dem køle ned.
- Mens kyllingen steger, kan du lave croutonerne.
Croutoner
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær brødet i tern, og vend brødternene sammen med olivenolie, salt og peber.5 skiver franskbrød, 3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber
- Læg brødternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt et par gange undervejs.
- Når de er færdige, tages de ud af ovnen og køler ned.
Dressing
- Mens croutonerne er i ovnen laves dressingen.
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender, og blend det hele sammen indtil dressingen er ensartet og cremet. Smag den til med salt, peber og citronsaft.2 æggeblommer, 2 ansjosfileter, 30 g parmesan, 4 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, ½ spsk æbleeddike, 1 tsk dijonsennep, ½ fed hvidløg, ¼ tsk salt, Peber
Salat
- Bræk bladene af romainesalaten, og vask og tør dem. Kom dem i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen indtil alt salaten er dækket af dressing.2 romainesalat, 20 g parmesan
- Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med de sprøde croutoner og parmesan høvlet i store flager samt kyllingen der er skåret i mundrette stykker.
- Server straks salaten som frokostret eller som let aftensmad.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her