Lækker sprød salat med velsmagende dressing. Den originale caesar salad består af romainesalat, en cremet dressing, brødcroutoner og parmesan. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk. Her får du en version med stegt kylling, den mætter lidt mere og kan serveres for hele familien.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2romainesalat, a cirka 200 gram
20gparmesan, i flager
Kylling
600gkyllingebryst
2spskolivenolie
Salt
Peber
Cæsardressing
2æggeblommer
2ansjosfileter
30gparmesan, revet
4spskolivenolie
1spskcitronsaft
½spskæbleeddike
1tskdijonsennep
½fedhvidløg
¼tsksalt
Peber
Brødcroutoner
5skiverfranskbrød
3spskolivenolie
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Kylling
Krydder kyllingebrysterne med salat og peber, og brun dem af i olien på en pande ved middelhøj varme i cirka 1 minut på hver side. Skru ned for varmen og steg dem ved middel varme i cirka 5-6 minutter yderligere på hver side til de er gennemstegte.
600 g kyllingebryst, 2 spsk olivenolie, Salt, Peber
Tag dem af panden og lad dem køle ned.
Mens kyllingen steger, kan du lave croutonerne.
Croutoner
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær brødet i tern, og vend brødternene sammen med olivenolie, salt og peber.
Læg brødternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt et par gange undervejs.
Når de er færdige, tages de ud af ovnen og køler ned.
Dressing
Mens croutonerne er i ovnen laves dressingen.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender, og blend det hele sammen indtil dressingen er ensartet og cremet. Smag den til med salt, peber og citronsaft.
2 æggeblommer, 2 ansjosfileter, 30 g parmesan, 4 spsk olivenolie, 1 spsk citronsaft, ½ spsk æbleeddike, 1 tsk dijonsennep, ½ fed hvidløg, ¼ tsk salt, Peber
Salat
Bræk bladene af romainesalaten, og vask og tør dem. Kom dem i en skål sammen med dressingen, og vend det hele godt sammen indtil alt salaten er dækket af dressing.
2 romainesalat, 20 g parmesan
Anret salaten på et fad eller i en skål, og drys med de sprøde croutoner og parmesan høvlet i store flager samt kyllingen der er skåret i mundrette stykker.
Server straks salaten som frokostret eller som let aftensmad.