Lækre sprøde rugbrødscroutoner, som du nemt selv kan lave af en rest tørt rugbrød. De er skønne til salater eller som topping på suppe, og så er det lidt sundere end de klassiske brødcroutoner af hvidt brød.
Knasende topping til suppe eller salater
Croutoner er lækre som et knasende element i salater eller som topping på supper. Hvis du laver dem af rugbrød, som her, så mætter de tilmed rigtig godt, og tilfører vigtige fibre.
Du kan med fordel bruge rugbrød der er blevet lidt tørt og kedeligt, så er det faktisk bedst til croutoner, så det er ikke noget med at smide de sidste lidt tørre skiver rugbrød ud mere.
Croutonerne kan fint holde sig sprøde længe hvis du kommer dem i en lufttæt bøtte eller et glas med låg. Så har du til ugens salater og supper, og vores børn er også glade for bare at snakke en håndfuld hvis den lille sult melder sig. Det er trods alt lidt sjovere end et stykke tørt rugbrød.
Ingrediensnoter
Rugbrød – Du kan bruge alt slags rugbrød til denne opskrift. Med eller uden kerner, lyst eller mørkt, det er helt op til dig.
Olie – Lidt neutral olie eller olivenolie er fint at bruge. Det skal til for at give croutonerne den rigtige sprødhed.
Salt og peber – De skal have lidt salt og peber for at smage rigtig godt. Det kal du ikke springe over.
Alternative ingredienser
- Giv gerne dine croutoner lidt ekstra smag ved at tilsætte timian, rosmarin eller hvidløgspulver. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan bruge som smagsgivere, så prøv dig frem.
Hvordan laver man rugbrødscroutoner?
Det er super nemt at lave sine egne rugbrødscroutoner.
Start med at skære brødet i tern. De skal være cirka 1×1 cm. Herefter vender du dine brødtern sammen med olie, salt og peber, og så fordeler du dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen, og giv dem 15-20 minutter eller indtil de er sprøde. Husk at vende rundt i dem et par gange undervejs, så de bliver sprøde hele vejen rundt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Dine croutoner kan holde sig længe hvis de ikke får fugt. Så kom dem i en lufttæt bøtte eller et glas med tætsluttende låg, og sæt dem i et mørk køkkenskab eller viktualierum.
Andre sprøde opskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Frys de sidste skiver rugbrød
- Herhjemme er der næsten altid et par skiver rugbrød der ikke lige bliver spist. Du kan med fordel skære dem i tern og komme dem i en frysepose og i fryseren hvis du ikke lige har nok til en portion croutoner. Når posen i fryseren så er fuld, så tager du dem op og laver en portion croutoner.
Serveringsforslag
- Server dine croutoner i en lækker salat, det kan for eksempel være Grøn salat med æble og tranebær eller i en Salat med varmrøget laks og avocado.
- Brug dem som knasende topping på en Kartoffel porre suppe eller en Tomatsuppe med friske tomater
Elsker du lækkert rugbrød?
Prøv vores opskrifter på Klassisk hjemmebagt rugbrød eller Solsikkerugbrød
Opskrift på croutoner af rugbrød
Her får du vores nemme opskrift på rugbrødscroutoner. Det er nemt at lave, og perfekt til at få brugt den sidste rest rugbrød.
Du kan give dem smag efter hvad de skal serveres til. Tilsæt for eksempel lidt timian, rosmarin, oregano eller hvidløgspulver.
Rugbrødscroutoner
Ingredienser
- 5 skiver rugbrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær brødet i små tern på cirka 1×1 cm.5 skiver rugbrød
- Kom rugbrødsternene i en skål og tilsæt olie, salt og peber. Vend det hele godt rundt.3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber
- Fordel brødternene på en bradepande beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter til de er sprøde. Vend dem rundt et par gange under tilberedningen.
- Lad croutonerne køle ned og så er de klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her