Rugbrødscroutoner

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Lækre sprøde rugbrødscroutoner, som du nemt selv kan lave af en rest tørt rugbrød. De er skønne til salater eller som topping på suppe, og så er det lidt sundere end de klassiske brødcroutoner af hvidt brød.

rugbrødscroutoner i lille skål ved siden af salatfad med grøn salat.

Knasende topping til suppe eller salater

Croutoner er lækre som et knasende element i salater eller som topping på supper. Hvis du laver dem af rugbrød, som her, så mætter de tilmed rigtig godt, og tilfører vigtige fibre.

Du kan med fordel bruge rugbrød der er blevet lidt tørt og kedeligt, så er det faktisk bedst til croutoner, så det er ikke noget med at smide de sidste lidt tørre skiver rugbrød ud mere.

Croutonerne kan fint holde sig sprøde længe hvis du kommer dem i en lufttæt bøtte eller et glas med låg. Så har du til ugens salater og supper, og vores børn er også glade for bare at snakke en håndfuld hvis den lille sult melder sig. Det er trods alt lidt sjovere end et stykke tørt rugbrød.

sprøde rugbrødscroutoner til salat eller suppe.

Ingrediensnoter

Rugbrød – Du kan bruge alt slags rugbrød til denne opskrift. Med eller uden kerner, lyst eller mørkt, det er helt op til dig.

Olie – Lidt neutral olie eller olivenolie er fint at bruge. Det skal til for at give croutonerne den rigtige sprødhed.

Salt og peber – De skal have lidt salt og peber for at smage rigtig godt. Det kal du ikke springe over.

Alternative ingredienser

  • Giv gerne dine croutoner lidt ekstra smag ved at tilsætte timian, rosmarin eller hvidløgspulver. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan bruge som smagsgivere, så prøv dig frem.

Hvordan laver man rugbrødscroutoner?

Det er super nemt at lave sine egne rugbrødscroutoner.

Start med at skære brødet i tern. De skal være cirka 1×1 cm. Herefter vender du dine brødtern sammen med olie, salt og peber, og så fordeler du dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Sæt pladen i ovnen, og giv dem 15-20 minutter eller indtil de er sprøde. Husk at vende rundt i dem et par gange undervejs, så de bliver sprøde hele vejen rundt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprøde rugbrødscroutoner i lille skål.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg rugbrødscroutoner?

Dine croutoner kan holde sig længe hvis de ikke får fugt. Så kom dem i en lufttæt bøtte eller et glas med tætsluttende låg, og sæt dem i et mørk køkkenskab eller viktualierum.


Andre sprøde opskrifter du måske vil synes om

rugbrødscroutoner er tørt rugbrød.

Tips og Tricks

  • Frys de sidste skiver rugbrød
    • Herhjemme er der næsten altid et par skiver rugbrød der ikke lige bliver spist. Du kan med fordel skære dem i tern og komme dem i en frysepose og i fryseren hvis du ikke lige har nok til en portion croutoner. Når posen i fryseren så er fuld, så tager du dem op og laver en portion croutoner.

Serveringsforslag

Elsker du lækkert rugbrød?

Prøv vores opskrifter på Klassisk hjemmebagt rugbrød eller Solsikkerugbrød

rugbrødscroutoner med grøn salat.

Opskrift på croutoner af rugbrød

Her får du vores nemme opskrift på rugbrødscroutoner. Det er nemt at lave, og perfekt til at få brugt den sidste rest rugbrød.

Du kan give dem smag efter hvad de skal serveres til. Tilsæt for eksempel lidt timian, rosmarin, oregano eller hvidløgspulver.

rugbrødscroutoner i lille skål ved siden af salatfad med grøn salat.
Ingen stemmer endnu

Rugbrødscroutoner

Nem og lækker opskrift på knasende sprøde rugbrødstern. Perfekt til at få brugt en rest rugbrød, og så smager de dejligt som topping på salater eller i supper.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 96 kcal

Ingredienser

  • 5 skiver rugbrød
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær brødet i små tern på cirka 1×1 cm.
    5 skiver rugbrød
  • Kom rugbrødsternene i en skål og tilsæt olie, salt og peber. Vend det hele godt rundt.
    3 spsk olivenolie, 1 tsk salt, Peber
  • Fordel brødternene på en bradepande beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter til de er sprøde. Vend dem rundt et par gange under tilberedningen.
  • Lad croutonerne køle ned og så er de klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 96kcalKulhydrater: 1gProtein: 0.1gFedt: 11gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gNatrium: 105mgKalium: 2mgFibre: 0.1gSukker: 0.05gA-vitamin: 0.1IUC-vitamin: 0.01mgCalcium: 1mgJern: 0.1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.