Vi elsker suppe herhjemme, og det er ofte på menuen her om efteråret og vinteren. En af dem vi altid vender tilbage til, er en klassisk kartoffel/porre suppe. Den er nem, billig og så smager den fantastisk!
Suppe er dejlig mad
Herhjemme er suppe et hit når vi snakker om nem hverdagsmad her i efteråret eller vintermånederne. Denne kartoffel/porre suppe er ingen undtagelse. Den smager virkelig godt, varmer dejligt og så er den mild og cremet, hvilket gør at børnene også er specielt vilde med netop denne suppe.
Suppen er lavet med en dejlig hønsebouillon vi havde i fryseren. Hvis du ikke har den hjemmelavede slags, kan du sagtens bruge et par bouillonterninger i en liter kogt vand. Det er i hvert fald helt ok i vores køkken! Vi kan allerbedst lide den hjemmelavede slags, men terningerne går an når tiden er knap og der skal mad på bordet hurtigt!
Denne suppe er en god måde at få brug de lidt kedelige kartofler der altid ligger tilbage eller de slatne porrer, og alt efter hvilen topping du vælger, er det også en rigtig billig suppe at lave.
Den er derfor oplagt sidst på måneden hvis madbudgettet er ved at være sluppet op! Billig mad behøver heldigvis ikke at være dårlig mad, og det er denne suppe beviset på.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kartofler – Ganske almindelige spisekartofler.
Porrer – Selvfølgelig, husk at skære dem igennem og rense dem godt under vandhanen, der kan godt sidde jord og skidt inden i porren.
Løg – Er med til at give god smag til suppen.
Piskefløde – Giver en skøn og cremet suppe. Du kan godt erstatte det med madlavningsfløde eller anden alternativ fløde, men vi kan bedst lide at bruge rigtig piskefløde.
Hvordan laver man kartoffel/porre suppe?
Sådan en suppe er heldigvis virkelig nem at lave. Først skal grøntsagerne skæres ud, og så er du sådan set klar til at gå i gang.
Først steger du løg, porrer, timian og laurbærbladet af i en stor gryde, og efterfølgende tilsættes tern af kartofler.
Herefter tilsætter du vand og bouillonterninger, og så skal der salt og peber i. Bring det hele i kog, og lad det koge under låg i cirka 25 minutter til kartoflerne er godt møre.
Fjern laurbærbladet, blend suppen, tilsæt piskefløde, og smag den til med salt, peber og æbleeddike, og så er den klar til at servere. Det kan være som her med sprødstegte bacontern og rugbrødscroutoner eller med din favorittopping.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan den sagtens. Så lav endelig en stor portion, suppe er skøn mad at have i fryseren til de dage hvor overskudet til at lave aftensmad ikke lige er der, eller når det bare skal gå stærkt med at få maden på bordet.
Andre supper du måske vil synes om
- Mulligatawny suppe
- Gulerodssuppe
- Vintersuppe
- Fransk løgsuppe
- Kartoffelsuppe med gulerødder og skinke
Tips og Tricks
- Frys resterne ned
- Hvis du har en rest af suppen tilbage, så smid det i en plastbøtte og i fryseren, så er der rigtig nem mad til en travl dag, eller en af de dage hvor du ikke orker at stå i køkkenet men gerne vil give din familie et godt måltid.
- Få brugt resterne af grøntsagerne
- Har du en rest blomkål eller måske en gulerod tilbage i grøntsagsskuffen? Så kan du altså sagtens komme dem i suppen sammen med kartofler og porrer. Sådan en suppe er en god måde til lige at få brugt de sidste grøntsager.
- Kan jeg lave denne suppe som vegansk?
- Ja det kan du godt. For at lave en vegansk kartoffel/porre suppe, så skal du vælge veganske alternativer til smør og fløde, men ellers følge opskriften som beskrevet her.
Serveringsforslag
- Server suppen som aftensmad med sprødstegt bacon, rugbrødscroutoner eller almindelige brødcroutoner.
- Server med Ristede kikærter eller andet sprødt knas på toppen.
Lækker topping til din suppe
Elsker du supper?
Prøv også vores opskrift på Grønkålssuppe eller Butternut squash suppe
Opskrift på kartoffelsuppe med porrer
Her er vores bud på opskriften på verdens bedste kartoffel/porre suppe! Den er præcis som vi bedst kan lide den: Smagfuld, cremet og dejlig varm på en kold efterårs- eller vinterdag.
I denne opskrift serverer vi suppen med sprøde bacontern og rugbrødscroutoner, men du kan også bruge for eksempel ristede kikærter som topping til suppen.
Kartoffel/porre suppe
Ingredienser
- 50 smør
- 1 løg
- 2 porrer, ca. 400 g.
- 1 kg kartofler
- 1 l vand, evt. en smule mere
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 laurbærblad
- 1 spsk frisk timian
- 2 dl piskefløde
- 2 tsk salt
- Peber, efter smag
- 1 tsk æbleeddike, eller rødvinseddike
Topping
- 150 g bacon, skåret i tern og sprødstegt
- Rugbrødscrutoner
- Frisk purløg
Sådan gør du
- Start med at gøre grøntsagerne klar. Pil løget og skær det i tern. Rens porrerne grundigt så der ikke sidder jord i dem. Skær dem i tynde skiver. Skyl og skræl kartoflerne og skær dem i tern.2 porrer, 1 løg, 1 kg kartofler
- Smelt smørret i en gryde og kom løg og porre, laurbærblade samt timian i, steg det ved svag varme til er faldet godt sammen og løgene er blevet klare.1 laurbærblad, 1 spsk frisk timian, 50 smør
- Tilsæt derefter kartofler og lad dem stege med i ca. 2 min.
- Tilsæt vand, bouillonterninger samt salt og peber. kom låg på og lad det simre ca. 25 min.1 l vand, 2 grøntsagsbouillonterninger, 2 tsk salt, Peber
- Når kartoflerne er møre, fjernes laurbærbladet og suppen blendes med en stavblender til den har den ønskede konsistens. Derefter tilsættes fløde, samt eddike, lad suppen simre ved svag varme yderlige 5 min. – Hvis suppen bliver for tyk, kan man tilsætte en smule vand.2 dl piskefløde, 1 tsk æbleeddike
- Server suppen rygende varm eventuelt drysset med sprød bacon, sprøde rugbrødscrutoner og purløg.150 g bacon, Rugbrødscrutoner
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her