Herhjemme er suppe et hit når vi snakker om nem hverdagsmad her i vintermånederne. Denne kartoffel porre suppe er ingen undtagelse. Den smager virkelig godt, varmer dejligt og så er den mild og cremet, hvilket gør at børnene også er specielt vilde med netop denne suppe.
Suppen er lavet med en dejlig hønsebouillon vi havde i fryseren. Hvis du ikke har den hjemmelavede slags, kan du sagtens bruge et par bouillonterninger i en liter kogt vand (gange 2 hvis du skal lave til 6 personer). Det er i hvert fald helt ok i vores køkken! Vi kan allerbedst lide den hjemmelavede slags, men terningerne går an når tiden er knap og der skal mad på bordet hurtigt!
Denne suppe er en god måde at få brug de lidt kedelige kartofler der altid ligger tilbage eller de slatne porrer, og alt efter hvilen topping du vælger, er det også en rigtig billig suppe at lave. Den er derfor oplagt sidst på måneden hvis budgettet er ved at være sluppet op! Billig mad behøver heldigvis ikke at være dårlig mad, og det er denne suppe beviset på.


Kartoffel porre suppe opskrift
Her er vores bud på opskriften på verdens bedste kartoffel porre suppe! Den er præcis som vi bedst kan lide den: Smagfuld, cremet og dejlig varm på en kold vinterdag.
I denne opskrift serverer vi suppen med sprøde bacontern, men du kan også bruge for eksempel ristede kikærter eller sprøde rugbrødscrutoner som topping til suppen.

Kartoffel porre suppe opskrift
Ingredienser
- 2 l God hønsefond, måske 2,5 liter
- 150 g bacon
- 50 smør
- 5 store kartofler, Evt. bagekartofler
- 2 Porrer
- 3 fed Hvidløg
- 2 laurbærblade
- 1 dl Piskefløde
- 2 kviste Frisk rosmarin
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
-
Start med at gøre grøntsagerne klar. Rens porrerne grundigt så der ikke sidder jord i dem. Skær dem i tynde skiver. Skyl og skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2×2 cm. Pil hvidløg og hak dem fint.
-
Smelt smørret i en gryde og kom porrerne i, steg dem ved svag varme til er faldet godt sammen.
-
Tilsæt derefter kartofler, hvidløg, laurbærblade samt rosmarin og lad det stege med i Ca. 5 min.
-
Tilsæt hønsebouillon, kom låg på og lad det simre Ca. 30 min. Når kartoflerne er møre blendes suppen med en stavblender til den er helt glat. Tilsæt fløden og lad suppen simre ved svag varme yderlige 10 min. Hvis suppen bliver for tyk, kan man tilsætte en smule vand.
-
I mellemtiden ristes bacon på panden til det er gyldent og sprødt.
-
Server suppen rygende varm drysset med den sprøde bacon og evt. dryppet med lidt rosmarinolie.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Prøv også: Gulerodssuppe eller Lækker fyldig tomatsuppe
Tip: Frys resterne og få nem mad til travle dage
Hvis du har en rest af suppen tilbage, så smid det i en plastbøtte og i fryseren, så er der rigtig nem mad til en travl dag, eller en af de dage hvor du ikke orker at stå i køkkenet men gerne vil give din familie et godt måltid.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: