Herhjemme er suppe et hit når vi snakker om nem hverdagsmad her i vintermånederne. Denne kartoffel porre suppe er ingen undtagelse. Den smager virkelig godt, varmer dejligt og så er den mild og cremet, hvilket gør at børnene også er specielt vilde med netop denne suppe.
Suppen er lavet med en dejlig hønsebouillon vi havde i fryseren. Hvis du ikke har den hjemmelavede slags, kan du sagtens bruge et par bouillonterninger i en liter kogt vand (gange 2 hvis du skal lave til 6 personer). Det er i hvert fald helt ok i vores køkken! Vi kan allerbedst lide den hjemmelavede slags, men terningerne går an når tiden er knap og der skal mad på bordet hurtigt!
Denne suppe er en god måde at få brug de lidt kedelige kartofler der altid ligger tilbage eller de slatne porrer, og alt efter hvilen topping du vælger, er det også en rigtig billig suppe at lave. Den er derfor oplagt sidst på måneden hvis budgettet er ved at være sluppet op! Billig mad behøver heldigvis ikke at være dårlig mad, og det er denne suppe beviset på.
Kartoffel porre suppe opskrift
Her er vores bud på opskriften på verdens bedste kartoffel porre suppe! Den er præcis som vi bedst kan lide den: Smagfuld, cremet og dejlig varm på en kold vinterdag.
I denne opskrift serverer vi suppen med sprøde bacontern, men du kan også bruge for eksempel ristede kikærter eller sprøde rugbrødscrutoner som topping til suppen.
Kartoffel porre suppe opskrift
Ingredienser
- 50 smør
- 1 løg, skåret i tern
- 2 Porrer, ca. 400 g. skåret i tynde ringe
- 1 kg kartofler, skåret i tern
- 1 l vand, evt. en smule mere
- 2 grøntsagsbouillon, terninger
- 1 laurbærblade
- 1 spsk frisk timian
- 2 dl Piskefløde
- 2 tsk Salt
- peber, efter smag
- 1 tsk æbleeddike, eller rødvinseddike
Topping
- 150 g bacon, skåret i tern og sprødstegt
- rugbrødscrutoner
Sådan gør du
-
Start med at gøre grøntsagerne klar. Pil løget og skær det i tern. Rens porrerne grundigt så der ikke sidder jord i dem. Skær dem i tynde skiver. Skyl og skræl kartoflerne og skær dem i tern.2 Porrer, 1 løg, 1 kg kartofler
-
Smelt smørret i en gryde og kom løg og porre laurbærblade samt timian i, steg det ved svag varme til er faldet godt sammen og løgene er blevet klare.1 laurbærblade, 1 spsk frisk timian
-
Tilsæt derefter kartofler og lad dem stege med i Ca. 2 min.
-
Tilsæt vand, bouillonterninger samt salt og peber. kom låg på og lad det simre Ca. 25 min.1 l vand
- Når kartoflerne er møre fjernes laurbærbladet og suppen blendes med en stavblender til den har den ønskede konsistens. Derefter tilsættes fløde, samt 1 tsk. eddike, lad suppen simre ved svag varme yderlige 5 min. – Hvis suppen bliver for tyk, kan man tilsætte en smule vand.
-
Server suppen rygende varm eventuelt drysset med sprød bacon og sprøde rugbrødscrutoner.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Gulerodssuppe eller Lækker fyldig tomatsuppe
Tip: Frys resterne og få nem mad til travle dage
Hvis du har en rest af suppen tilbage, så smid det i en plastbøtte og i fryseren, så er der rigtig nem mad til en travl dag, eller en af de dage hvor du ikke orker at stå i køkkenet men gerne vil give din familie et godt måltid.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: