Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kartoffel/porre suppe

Kartoffel/porre suppe

4.50

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker suppe herhjemme, og det er ofte på menuen her om efteråret og vinteren. En af dem vi altid vender tilbage til, er en klassisk kartoffel/porre suppe. Den er nem, billig og så smager den fantastisk!

kartoffel/porre suppe med rugbrødscroutoner og sprød bacon samt purløg på toppen.

Suppe er dejlig mad

Herhjemme er suppe et hit når vi snakker om nem hverdagsmad her i efteråret eller vintermånederne. Denne kartoffel/porre suppe er ingen undtagelse. Den smager virkelig godt, varmer dejligt og så er den mild og cremet, hvilket gør at børnene også er specielt vilde med netop denne suppe.

Suppen er lavet med en dejlig hønsebouillon vi havde i fryseren. Hvis du ikke har den hjemmelavede slags, kan du sagtens bruge et par bouillonterninger i en liter kogt vand. Det er i hvert fald helt ok i vores køkken! Vi kan allerbedst lide den hjemmelavede slags, men terningerne går an når tiden er knap og der skal mad på bordet hurtigt!

Denne suppe er en god måde at få brug de lidt kedelige kartofler der altid ligger tilbage eller de slatne porrer, og alt efter hvilen topping du vælger, er det også en rigtig billig suppe at lave.

Den er derfor oplagt sidst på måneden hvis madbudgettet er ved at være sluppet op! Billig mad behøver heldigvis ikke at være dårlig mad, og det er denne suppe beviset på.

tallerkener med kartoffel/porresuppe med bacon og rugbrødscroutoner.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Kartofler – Ganske almindelige spisekartofler.

Porrer – Selvfølgelig, husk at skære dem igennem og rense dem godt under vandhanen, der kan godt sidde jord og skidt inden i porren.

Løg – Er med til at give god smag til suppen.

Piskefløde – Giver en skøn og cremet suppe. Du kan godt erstatte det med madlavningsfløde eller anden alternativ fløde, men vi kan bedst lide at bruge rigtig piskefløde.

Hvordan laver man kartoffel/porre suppe?

Sådan en suppe er heldigvis virkelig nem at lave. Først skal grøntsagerne skæres ud, og så er du sådan set klar til at gå i gang.

Først steger du løg, porrer, timian og laurbærbladet af i en stor gryde, og efterfølgende tilsættes tern af kartofler.

Herefter tilsætter du vand og bouillonterninger, og så skal der salt og peber i. Bring det hele i kog, og lad det koge under låg i cirka 25 minutter til kartoflerne er godt møre.

Fjern laurbærbladet, blend suppen, tilsæt piskefløde, og smag den til med salt, peber og æbleeddike, og så er den klar til at servere. Det kan være som her med sprødstegte bacontern og rugbrødscroutoner eller med din favorittopping.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

klassisk kartoffelsuppe med porrer toppet med rugbrødscroutoner og bacon.

Ofte stillede spørgsmål

Kan suppen fryses ned?

Ja det kan den sagtens. Så lav endelig en stor portion, suppe er skøn mad at have i fryseren til de dage hvor overskudet til at lave aftensmad ikke lige er der, eller når det bare skal gå stærkt med at få maden på bordet.


Andre supper du måske vil synes om

topping af kartoffel porre suppe med rugbrødscroutoner og sprød bacon samt frisk purløg.

Tips og Tricks

  • Frys resterne ned
    • Hvis du har en rest af suppen tilbage, så smid det i en plastbøtte og i fryseren, så er der rigtig nem mad til en travl dag, eller en af de dage hvor du ikke orker at stå i køkkenet men gerne vil give din familie et godt måltid.
  • Få brugt resterne af grøntsagerne
    • Har du en rest blomkål eller måske en gulerod tilbage i grøntsagsskuffen? Så kan du altså sagtens komme dem i suppen sammen med kartofler og porrer. Sådan en suppe er en god måde til lige at få brugt de sidste grøntsager.
  • Kan jeg lave denne suppe som vegansk?
    • Ja det kan du godt. For at lave en vegansk kartoffel/porre suppe, så skal du vælge veganske alternativer til smør og fløde, men ellers følge opskriften som beskrevet her.

Serveringsforslag

Lækker topping til din suppe

Rugbrødscroutoner
Nem og lækker opskrift på knasende sprøde rugbrødstern. Perfekt til at få brugt en rest rugbrød, og så smager de dejligt som topping på salater eller i supper.
Gå til opskrift
rugbrødscroutoner i lille skål ved siden af salatfad med grøn salat.
Croutoner
Opskrift på croutoner
Hjemmelavede brødcroutoner med timian og salt. De er perfekte som topping på en lækker salat eller som knas i en tomatsuppe eller andre supper. Du kan sagtens bruge andre krydderurter eller tilsætte krydderier efter eget valg.
Gå til opskrift
croutoner af brød som drys og topping til salater eller suppe
Ristede kikærter i ovn
Opskrift på ristede kikærter i ovn
Sprøde kikærter med lækre krydderier er en skøn sundere snack. Server dem som en snack eller som sprød og knasende topping på suppe eller salat. Du kan variere krydderierne, og bruge dem som du selv bedst kan lide.
Gå til opskrift
sprøde ristede kikærter i ovn i skål klar til servring

Elsker du supper?

Prøv også vores opskrift på Grønkålssuppe eller Butternut squash suppe

to dybe tallerkener med kartoffel porre suppe med rugbrødscroutoner og bacon.

Opskrift på kartoffelsuppe med porrer

Her er vores bud på opskriften på verdens bedste kartoffel/porre suppe! Den er præcis som vi bedst kan lide den: Smagfuld, cremet og dejlig varm på en kold efterårs- eller vinterdag.

I denne opskrift serverer vi suppen med sprøde bacontern og rugbrødscroutoner, men du kan også bruge for eksempel ristede kikærter som topping til suppen.

kartoffel porre suppe med rugbrødscroutoner og sprød bacon samt purløg på toppen.
4.50 fra 2 stemmer

Kartoffel/porre suppe

Lækker og cremet suppe med kartofler og porrer. Det er både nem og billig aftensmad, og smagen er mild og børnevenlig. Du kan servere den som hverdagsmad eller som en forret.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 491 kcal

Ingredienser

  • 50 smør
  • 1 løg
  • 2 porrer, ca. 400 g.
  • 1 kg kartofler
  • 1 l vand, evt. en smule mere
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk salt
  • Peber, efter smag
  • 1 tsk æbleeddike, eller rødvinseddike

Topping

Sådan gør du

  • Start med at gøre grøntsagerne klar. Pil løget og skær det i tern. Rens porrerne grundigt så der ikke sidder jord i dem. Skær dem i tynde skiver. Skyl og skræl kartoflerne og skær dem i tern.
    2 porrer, 1 løg, 1 kg kartofler
  • Smelt smørret i en gryde og kom løg og porre, laurbærblade samt timian i, steg det ved svag varme til er faldet godt sammen og løgene er blevet klare.
    1 laurbærblad, 1 spsk frisk timian, 50 smør
  • Tilsæt derefter kartofler og lad dem stege med i ca. 2 min.
  • Tilsæt vand, bouillonterninger samt salt og peber. kom låg på og lad det simre ca. 25 min.
    1 l vand, 2 grøntsagsbouillonterninger, 2 tsk salt, Peber
  • Når kartoflerne er møre, fjernes laurbærbladet og suppen blendes med en stavblender til den har den ønskede konsistens. Derefter tilsættes fløde, samt eddike, lad suppen simre ved svag varme yderlige 5 min.
    – Hvis suppen bliver for tyk, kan man tilsætte en smule vand.
    2 dl piskefløde, 1 tsk æbleeddike
  • Server suppen rygende varm eventuelt drysset med sprød bacon, sprøde rugbrødscrutoner og purløg.
    150 g bacon, Rugbrødscrutoner

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1person (uden topping)Kalorier: 491kcalKulhydrater: 54gProtein: 8gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.4gKolesterol: 83mgNatrium: 325mgKalium: 1225mgFibre: 7gSukker: 6gA-vitamin: 1808IUC-vitamin: 57mgCalcium: 107mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. februar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.