Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kartoffel porre suppe med sprøde bacontern

Kartoffel porre suppe med sprøde bacontern

4.50

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Herhjemme er suppe et hit når vi snakker om nem hverdagsmad her i vintermånederne. Denne kartoffel porre suppe er ingen undtagelse. Den smager virkelig godt, varmer dejligt og så er den mild og cremet, hvilket gør at børnene også er specielt vilde med netop denne suppe.

Suppen er lavet med en dejlig hønsebouillon vi havde i fryseren. Hvis du ikke har den hjemmelavede slags, kan du sagtens bruge et par bouillonterninger i en liter kogt vand (gange 2 hvis du skal lave til 6 personer). Det er i hvert fald helt ok i vores køkken! Vi kan allerbedst lide den hjemmelavede slags, men terningerne går an når tiden er knap og der skal mad på bordet hurtigt!

Denne suppe er en god måde at få brug de lidt kedelige kartofler der altid ligger tilbage eller de slatne porrer, og alt efter hvilen topping du vælger, er det også en rigtig billig suppe at lave. Den er derfor oplagt sidst på måneden hvis budgettet er ved at være sluppet op! Billig mad behøver heldigvis ikke at være dårlig mad, og det er denne suppe beviset på.

Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien
Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien

Kartoffel porre suppe opskrift

Her er vores bud på opskriften på verdens bedste kartoffel porre suppe! Den er præcis som vi bedst kan lide den: Smagfuld, cremet og dejlig varm på en kold vinterdag.

I denne opskrift serverer vi suppen med sprøde bacontern, men du kan også bruge for eksempel ristede kikærter eller sprøde rugbrødscrutoner som topping til suppen.

Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien
4.50 fra 2 stemmer

Kartoffel porre suppe opskrift

Lækker og cremet suppe toppet med sprøde bacontern!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Suppe
Antal 4 personer
Kalorier 526 kcal

Ingredienser

  • 50 smør
  • 1 løg, skåret i tern
  • 2 Porrer, ca. 400 g. skåret i tynde ringe
  • 1 kg kartofler, skåret i tern
  • 1 l vand, evt. en smule mere
  • 2 grøntsagsbouillon, terninger
  • 1 laurbærblade
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 dl Piskefløde
  • 2 tsk Salt
  • peber, efter smag
  • 1 tsk æbleeddike, eller rødvinseddike

Topping

  • 150 g bacon, skåret i tern og sprødstegt
  • rugbrødscrutoner

Sådan gør du

  • Start med at gøre grøntsagerne klar. Pil løget og skær det i tern. Rens porrerne grundigt så der ikke sidder jord i dem. Skær dem i tynde skiver. Skyl og skræl kartoflerne og skær dem i tern.
    2 Porrer, 1 løg, 1 kg kartofler
    Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien
  • Smelt smørret i en gryde og kom løg og porre laurbærblade samt timian i, steg det ved svag varme til er faldet godt sammen og løgene er blevet klare.
    1 laurbærblade, 1 spsk frisk timian
    Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien
  • Tilsæt derefter kartofler og lad dem stege med i Ca. 2 min.
    Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien
  • Tilsæt vand, bouillonterninger samt salt og peber. kom låg på og lad det simre Ca. 25 min.
    1 l vand
    Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien
  • Når kartoflerne er møre fjernes laurbærbladet og suppen blendes med en stavblender til den har den ønskede konsistens. Derefter tilsættes fløde, samt 1 tsk. eddike, lad suppen simre ved svag varme yderlige 5 min.
    – Hvis suppen bliver for tyk, kan man tilsætte en smule vand.
  • Server suppen rygende varm eventuelt drysset med sprød bacon og sprøde rugbrødscrutoner.
    Dejlig opskrift på kartoffel porre suppe med sprøde bacontern. Skøn hverdagsmad for hele familien

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 526kcalKulhydrater: 62gProtein: 8gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.4gKolesterol: 83mgNatrium: 1307mgKalium: 1335mgFibre: 8gSukker: 8gA-vitamin: 2806IUC-vitamin: 66mgCalcium: 147mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Gulerodssuppe eller Lækker fyldig tomatsuppe

Tip: Frys resterne og få nem mad til travle dage

Hvis du har en rest af suppen tilbage, så smid det i en plastbøtte og i fryseren, så er der rigtig nem mad til en travl dag, eller en af de dage hvor du ikke orker at stå i køkkenet men gerne vil give din familie et godt måltid.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.