Serveret rygende varm i en lille skål med ostebrød, så er hjemmelavet fransk løgsuppe bare noget af det bedste jeg ved. Klassisk Fransk løgsuppe er en af de allerbedste supper hvis du spørger mig, og du kan servere den hele året rundt!
Hele basen for den bedste løgsuppe er selvfølgelig løgene. De skal behandles nænsomt, og blive helt bløde og brune, så man får den der karamelliserede smag med i suppen. Sammen med fond/bouillon, vin, vineddike og en smule cognac, så danner ingredienserne tilsammen en vidunderlig suppe der kan serveres som forret, hovedret, eller som en lækker frokostret. Og lige nøjagtigt med løgsuppe, så betyder årstiden faktisk ikke så meget. Som det sidste pift så giver en brødskive på toppen gratineret med ost ekstra smag og konsistens.
Løgsuppe er noget vi alle sammen elsker og til trods for den noget specielle smag, så er ungerne altså også vilde med. Jeg tror det der tiltaler dem mest ved suppen, er brødskiven med gratineret med ost der ligger og “svømmer” rundt på toppen. Den maser man ned i suppen, så det bliver lækkert snasket og suger suppen op.

Mere gæstemad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Løgene pilles og deles i halve og skæres i tynde skiver. – Dette gøres nemt på et mandolinjern og jeg plejer at skære den i 3 mm.1 ½ kg løg
- Varm smør og olie i en stor gryde tilsæt løgene og steg dem ved middel varme i ca. 10 minutter, eller til de begynder at blive gyldne.40 g smør, 1 ½ kg løg, 1 spsk olivenolie
- Tilsæt hakket hvidløg, sukker samt timian og steg det videre ved middel varme i ca. 25 min. under omrøring til løgene er blevet godt brunede af, dog uden at brænde på.4 fed hvidløg, 1 tsk sukker, 1 ½ tsk tørret timian
- Drys melet over de bløde brunede løg, og rør rundt til det hele er godt blandet sammen.2 spsk hvedemel
- Kom vin og bouillon samt vineddike i og rør godt rundt. Lad suppen koge ved svag varme under låg en lille times tid.1 dl hvidvin, 2 liter oksebouillon, 1 spsk rødvinseddike
- Kom cognac i suppen og smag den til med salt og peber som det sidste.1 spsk cognac, Salt, Peber
- Hæld suppen i forvarmede skåle. Skær flutet i skiver. Placer en skive flutes i suppen, drys med ost og placer den under grillen i ovnen til osten er smeltet. Server med det samme. Alternativt tage skiver af flutes og drysses med ost. Grill dem i ovnen til osten er blevet gylden og server dem ved siden af suppen.1 flute, 50 g parmesan
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Løg – Løg skal der til, og jeg bruger enten rødløg eller almindelige løg. Hvidløg – Der skal hvidløg i en rigtig løgsuppe, det bidrager med sin dybe intense smag til suppen. Timian – Timian er det der giver suppen sin karakteristiske smag, jeg bruger tørret timian, man kan sagtens bruge frisk, så skal der bare den dobbelte mængde i. Oksebouillon – En god oksefond til at danne bunden for suppen. Her kan du vælge en færdig fond, en hjemmelavet, eller bruge den nemme løsning der er bouillonterninger. Cognac – Cognac giver suppen den der helt specielle smag og gør den ekstra velsmagende. Det kan undværes, men det er det værd! Flutes – Et godt hjemmebagt flutes skåret i skiver til at suge suppen, men du kan også sagtens bruge et købt flutes. Parmesan – Parmesan til at gratinere skiverne af flutes med. Det giver og en masse umami og salt til suppen. Du kan bruge andre oste, hvis du har en anden favorit.Serveringsforslag
Server Fransk løgsuppe som forret, hoveret eller som natmad. Traditionelt serveres den med en skive flutes på toppen og ost der gratineres under grillen i ovnen. Vil du selv bage flutes, så prøv vores opskrift på flutes her.Opbevaring og rester
Rester af suppen kan opbevares på køl i ca. 3 dage eller den kan fryses ned.Tilføj dine egne noter




