Jeg elsker suppe! Lige fra klassisk fransk løgsuppe til traditionel oksekødssuppe eller som her suppe fra Toscana. Hvis det stod til mig, så fik vi suppe en gang om ugen, men det er vi ikke helt enige om herhjemme. Men skidt med det! Bare vi kan få det en gang imellem.
Her er det Suppe fra Toscana, den er vidst fra et ugeblad eller noget min mor engang har læst. Den er super nem at lave og den smager af sol og sommer. Det er en dejlig fyldig italiensk minestronesuppe, fyldt med lækre grøntsager og pasta. Den mætter godt, og er en god og let sommersuppe, men fungerer rigtig godt hele året rundt.
Det er en god hverdagssuppe, for den tager ikke mere end 30 minutter at lave, og så er det god familiemad, som både børn og voksne herhjemme er glade for. Fra børnenes side bliver der ofte sorteret lidt ud i grøntsagerne mens vi spiser, men sådan er det jo ofte. Det tager vi ikke så tungt, bare de har lyst til at smage på noget af det.
Mere hverdagsmad
Suppe fra Toscana opskrift
Her er opskriften på denne lækre suppe fra Toscana. Det er en fyldig og lækker suppe, der kan spises både sommer og vinter, og den smager mildt og er også en rigtig god børnesuppe.
Vi laver som regel suppen med spidskål i, originalt er det iceberg-salat, men vi kan rigtig godt lide teksturen fra kålen. Du kan dog sagtens bruge iceberg hvis du vil ramme den helt autentiske italienske suppe.
Suppe fra Toscana opskrift
Ingredienser
- 1 spsk Olivenolie, til stegning
- 200 g bacon, skåret i fine tern
- 1/2 spidskål, kan erstattes af iceberg-salat
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 stængel bladselleri
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse bønner i tomatsovs
- 1,5 tsk tørret timian
- 1,5 tsk tørret basilikum
- 1,5 tsk tørret rosmarin
- 1,5 L grøntsagsbouillon, Og det er helt ok at bruge terninger!
- 2 dl pasta, der passer til suppe
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at forberede grøntsagerne. Løg og hvidløg hakkes fint og gulerod og bladselleri skæres i tern. Spidskål eller salat skæres i strimler.1 fed hvidløg, 1 løg, 1 gulerod, 1 stængel bladselleri, 1/2 spidskål
- Kom lidt olie i gryden. Tilsæt den fintskårne bacon og svits det i Ca. 5 minutter. Derefter tilsættes gulerødder, løg, bladselleri, samt kål/salat, samt krydderurter, svits det i yderligere 10 min. ved middel varme.1 spsk Olivenolie, 200 g bacon, 1,5 tsk tørret timian, 1,5 tsk tørret basilikum, 1,5 tsk tørret rosmarin
- Tilsæt hakkede tomater, bønner i tomatsovs og grøntsagsbouillon og lad det simre under låg i 20 – 30 min.1 dåse hakkede tomater, 1 dåse bønner i tomatsovs, 1,5 L grøntsagsbouillon
- Kom pastaen i og kog den med til den er færdigtilberedt, smag til med salt og peber. Server suppen rygende varm med et godt brød til.2 dl pasta, Salt, Peber
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Tilbehør til suppen
Suppen er i sig selv ret fyldig og mættende, pga. grøntsagerne og bønnerne, men vil du gerne servere noget til, ja så er et godt brød en god ide. Bag for eksempel nogle dejlige flutes eller et grydebrød som tilbehør til suppen, det er altid et hit herhjemme i hvert fald.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Hvad er det for nogle bønner i tomat sovs ?
Hej Maria.
Det er bare Baked beans 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere