Suppe fra Toscana

Jeg elsker suppe! Lige fra klassisk fransk løgsuppe til traditionel oksekødssuppe eller som her suppe fra Toscana. Hvis det stod til mig, så fik vi suppe en gang om ugen, men det er vi ikke helt enige om herhjemme. Men skidt med det! Bare vi kan få det en gang imellem.

Her er det Suppe fra Toscana, den er vidst fra et ugeblad eller noget min mor engang har læst. Den er super nem at lave og den smager af sol og sommer. Det er en dejlig fyldig italiensk minestronesuppe, fyldt med lækre grøntsager og pasta. Den mætter godt, og er en god og let sommersuppe, men fungerer rigtig godt hele året rundt.

Det er en god hverdagssuppe, for den tager ikke mere end 30 minutter at lave, og så er det god familiemad, som både børn og voksne herhjemme er glade for. Fra børnenes side bliver der ofte sorteret lidt ud i grøntsagerne mens vi spiser, men sådan er det jo ofte. Det tager vi ikke så tungt, bare de har lyst til at smage på noget af det.

Suppe fra Toscana - opskrift på nem italiensk minestronesuppe med tomat og pasta

Suppe fra Toscana opskrift

Her er opskriften på denne lækre suppe fra Toscana. Det er en fyldig og lækker suppe, der kan spises både sommer og vinter, og den smager mildt og er også en rigtig god børnesuppe.

Vi laver som regel suppen med spidskål i, originalt er det iceberg-salat, men vi kan rigtig godt lide teksturen fra kålen. Du kan dog sagtens bruge iceberg hvis du vil ramme den helt autentiske italienske suppe.

Suppe fra Toscana opskrift

Nem og fyldig italiensk minestronesuppe
Ret Frokost, Hovedret, Suppe
Køkken Italiensk
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 200 g bacon skåret i fine tern
  • 1/2 spidskål kan erstattes af iceberg-salat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 stor gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse bønner i tomatsovs
  • 1-2 tsk tørret timian
  • 1-2 tsk tørret basilikum
  • 1-2 tsk tørret rosmarin
  • 1,5 L grøntsagsbouillon Og det er helt ok at bruge terninger!
  • 2 dl pasta der passer til suppe
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Start med at forberede grøntsagerne. Løg og hvidløg hakkes fint og gulerod og bladselleri skæres i tern. Spidskål eller salat skæres i strimler.

  • Kom lidt olie, grøntsagerne og krydderurter i en tykbundet gryde og steg dem ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt den fintskårne bacon og steg det i yderligere 10 min.

  • Tilsæt hakkede tomater, bønner i tomatsovs og grøntsagsbouillon og lad det simre under låg i 20 – 30 min.
  • Kom pastaen i og kog den med til den er færdigtilberedt, smag til med salt og peber. Server suppen rygende varm med et godt brød til.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Tilbehør til suppen

Suppen er i sig selv ret fyldig og mættende, pga. grøntsagerne og bønnerne, men vil du gerne servere noget til, ja så er et godt brød en god ide. Bag for eksempel nogle dejlige flutes eller et grydebrød som tilbehør til suppen, det er altid et hit herhjemme i hvert fald.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares