Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pastafad med hakket kylling og porre

Pastafad med hakket kylling og porre

4.88

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.88

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Pastafade er ofte på menuen her i huset. Både vegetariske pastaretter, med svinekød, oksekød og som denne med hakket kylling. Dette pastafad med hakket kylling og porre samt peberfrugt, er både nemt at lave, og så smager det skønt. Læs med her og få vores opskrift.

pastafad med kylling og porre

Nem aftensmad med hakket kylling

Hakket kylling er nemt at arbejde med, og det er noget børnene elsker at spise herhjemme. Derfor er vi altid på udkig efter nye opskrifter med hakket kylling.

Dette pastafad laver vi igen og igen, både med kylling og andre typer af kød. Der er noget der altid falder i god jord herhjemme. I denne version bruger vi porre og peberfrugt, men retten kan sagtens laves med andre grøntsager.

Derfor kan et pastafad være en god måde at bruge rester af grøntsager sidst på ugen, og det er en god måde at undgå madspild på.

Vi bruger pasta penne når vi laver pastafade, fordi de bliver super lækre i tomatsaucen, og de kan indeholde masser af sovs indeni. Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre typer af pasta til retten.

Det er et nemt pastafad at lave, fordi du bare skal bruge ukogt pasta, og så bliver pastaen bagt i ovnen. Derfor er det også vigtigt at dække fadet med staniol for at holde på væsken under tilberedningen. Ellers vil pastaen ikke blive færdig. Du kan også lave retten i en gryde med låg i ovnen.

nemt bagt pastafad med hakket kylling og porre

Ingrediensnoter

Pasta – Vi bruger pasta penne til pastafade. De kan nemlig suge godt med smag og så er de nemme at spise for børnene.

Kylling – I denne opskrift bruger vi hakket kylling. Det er nemt at få fat i, og så er det sundt og lækkert. Du kan også bruge andre typer af hakket kød hvis du synes.

Bacon – Bacon giver masser af god smag til pastaretten her, men den kan godt springes over hvis du for eksempel ikke spiser svinekød.

Peberfrugt – Peberfrugt er ungernes yndlingsgrøntsag, så den bruger vi ofte. Du kan skifte den ud med tern af andre grøntsager som det passer dig og din egen familie.

Porre – Porre er en skøn grøntsag her om efteråret. Hvis du ikke kan få fat i porre, kan du bruge andre grøntsager i stedet.

Hvordan laver man pastafad med hakket kylling og porre?

Det er supernemt at lave et lækkert bagt pastafad med kylling og grøntsager.

Først skal du stege bacon, løg og hvidløg, og herefter brunes kyllingekødet af og krydres.

Så skal alle ingredienserne og kyllingefyldet fra panden sådan set bare i et ovnfast fad, og så skal fadet dækkes med staniol inden det skal i ovnen. Pastafadet skal have en lille times tid, og så skal staniolen af, og pastaretten gratineres med ost på toppen. Når osten er smeltet, skal pastaretten ud af ovnen og drysses med persille.

Nu er pastafadet klar til servering. Spis det eventuelt med en frisk salat.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

nemt bagt pastafad med kylling, peberfrugt og porre

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Ja du kan sagtens gemme resterne af dit pastafad med hakket kylling. Jeg kommer det i plastbøtter og i køleskabet, så er det nemt lige at lune i mikroovnen til frokost.

Kan jeg bruge andet kød end kylling?

Ja du kan også bruge hakket svinekød eller oksekød hvis du synes.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja du kan bruge rester af de grøntsager du har i køleskabet eller dem du bedst kan lide. Derfor er det også en god sidst på ugen ret, så du kan få brugt alle resterne.

Andre pastaretter du måske vil synes om

pastafad med hakket kylling, peberfrugt, porre og persille på toppen

Opskrift på bagt pastaret med kylling

Her får du vores opskrift på vores lækre pastafad med hakket kylling, bacon og grøntsager. Det er nem hverdagsmad med kylling, som hele familien elsker at sætte tænderne i.

Jeg håber at du får lyst til at prøve at servere opskriften for din familie. Hvis der er nogle grøntsager I ikke kan lide, kan i nemt skifte dem ud med Jeres egne yndlingsgrøntsager.

pastafad med kylling og porre
4.88 fra 8 stemmer

Pastafad med hakket kylling og porre

Opskrift på pastafad med hakket kylling og porre
Nem opskrift på familievenligt pastafad med kylling, porre og peberfrugt. Det er en dejlig hverdagsret, da man kan forberede fadet, og så passer maden sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 968 kcal

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket kylling
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk oregano
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 porre
  • 300 g pasta penne
  • 4 dl hakkede tomater
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 dl hønsebouillon
  • 50 g parmesan, grana padano, eller revet mozzarella
  • 1 spsk frisk persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader.
  • Skær bacon i tern, og steg dem næsten sprøde på en pande. Tilsæt herefter hakkede løg og presset hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt hakket kylling, og steg videre til kødet er brunet af. Tilsæt salt, peber og oregano.
  • Fordel den ukogte pasta, kyllingefyldet fra panden, peberfrugt i tern, porre i tynde skiver, hakkede tomater, piskefløde og bouillon i et ovnfast fad. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
  • Dæk fadet til med staniol, og sæt det i ovnen i 50-60 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
  • Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet og gylden.
  • Tag fadet ud, drys med hakket persille. Nu er pastaretten klar til servering. Server med grøntsager, en salat eller et brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 968kcalKulhydrater: 78gProtein: 46gFedt: 53gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 226mgNatrium: 1731mgKalium: 1553mgFibre: 7gSukker: 11gA-vitamin: 2573IUC-vitamin: 64mgCalcium: 308mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

9 kommentarer til “Pastafad med hakket kylling og porre”

  1. 5 stars
    Les escribí un mensaje pero no sé si se envió. Me gustó mucho la forma de preparar la pasta. Mil y mil gracias.

    Svar
      • Hej Joachim.

        De 968 kalorier er pr. Person. Hvis du går helt ned i bunden af opskriften, så kan du se en mere detaljeret beregning. 🙂

        Med venlig hilsen

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
    • Hej Lise-Lotte.

      Dejligt at du kunne lide opskriften 🙂

      God påske til dig og din familie.

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  2. 5 stars
    Virkelig lækker opskrift, som hele familien har spist af.
    Jeg lavede til 8 personer for at have rester til dagen efter, og det passer perfekt til en bradepande.
    Datteren som ellers er lidt kræsen, kom og sagde: “Mor, jeg har gået og ventet på at klokken skulle blive et, så kan jeg nemlig tage en potion igen”
    Så virkelig de bedste anbefalinger herfra ❤️

    Svar
    • Hej Sabina

      Tusind tak for din tilbagemelding, vi er virkelig glade for at I kunne lide retten. Det er også en af børnenes favoritter herhjemme. Prøv eventuelt nogle af vores andre pastafade, de vil helt sikkert også falde i Jeres smag.

      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Eva
      Tusind tak for din søde besked, vi er virkelig glade for at du kan lide opskriften.
      Og den kan nemlig varieres på rigtig mange måder alt efter hvad man lige har i køleskabet.
      Mvh Tina

      Svar
4.88 from 8 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.