Nem og lækker løgsuppe der har sin oprindelse i Frankrig. Suppen serveres med tynde skiver ostebrød, som er flutes med ost på toppen der bliver gratineret i ovnen mens de ligger i suppen. Du kan servere suppen som forret eller hovedret.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet35 minuttermin
Samlet tid 1 timet45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
40gsmør
1spskolivenolie
1 ½kgløg, rødløg eller almindelige løg
4fedhvidløg
1tsksukker
1 ½tsktørret timian
2spskhvedemel
1dlhvidvin, tør
2literoksebouillon
1spskcognac, kan undlades
1spskrødvinseddike
1flute
50gparmesan
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Løgene pilles og deles i halve og skæres i tynde skiver. - Dette gøres nemt på et mandolinjern og jeg plejer at skære den i 3 mm.
1 ½ kg løg
Varm smør og olie i en stor gryde tilsæt løgene og steg dem ved middel varme i ca. 10 minutter, eller til de begynder at blive gyldne.
40 g smør, 1 ½ kg løg, 1 spsk olivenolie
Tilsæt hakket hvidløg, sukker samt timian og steg det videre ved middel varme i ca. 25 min. under omrøring til løgene er blevet godt brunede af, dog uden at brænde på.
Kom cognac i suppen og smag den til med salt og peber som det sidste.
1 spsk cognac, Salt, Peber
Hæld suppen i forvarmede skåle. Skær flutet i skiver. Placer en skive flutes i suppen, drys med ost og placer den under grillen i ovnen til osten er smeltet. Server med det samme. Alternativt tage skiver af flutes og drysses med ost. Grill dem i ovnen til osten er blevet gylden og server dem ved siden af suppen.
1 flute, 50 g parmesan
Noter
Ingrediensnoter
Løg - Løg skal der til, og jeg bruger enten rødløg eller almindelige løg.Hvidløg - Der skal hvidløg i en rigtig løgsuppe, det bidrager med sin dybe intense smag til suppen.Timian - Timian er det der giver suppen sin karakteristiske smag, jeg bruger tørret timian, man kan sagtens bruge frisk, så skal der bare den dobbelte mængde i.Oksebouillon - En god oksefond til at danne bunden for suppen. Her kan du vælge en færdig fond, en hjemmelavet, eller bruge den nemme løsning der er bouillonterninger.Cognac - Cognac giver suppen den der helt specielle smag og gør den ekstra velsmagende. Det kan undværes, men det er det værd!Flutes - Et godt hjemmebagt flutes skåret i skiver til at suge suppen, men du kan også sagtens bruge et købt flutes.Parmesan - Parmesan til at gratinere skiverne af flutes med. Det giver og en masse umami og salt til suppen. Du kan bruge andre oste, hvis du har en anden favorit.
Serveringsforslag
Server Fransk løgsuppe som forret, hoveret eller som natmad. Traditionelt serveres den med en skive flutes på toppen og ost der gratineres under grillen i ovnen. Vil du selv bage flutes, så prøv vores opskrift på flutes her.
Opbevaring og rester
Rester af suppen kan opbevares på køl i ca. 3 dage eller den kan fryses ned.