Det er blevet efterår, og det betyder varme supper på kølige dage. En af vores favoritter er en cremet og krydret butternut squash suppe, som er en familievenlig, nem, billig og ikke mindst sund suppe. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Vegansk suppe
Nu er det jo bestemt ikke fordi vi er fanastiske omkring det her med at spise kød eller ikke spise kød eller spise på en bestemt måde. Vi tror på alt med måde, og at spise det man selv føler er det bedste for sin egen krop.
Når det så er sagt, så er vi begyndt at prøve at skære lidt ned på vores kødforbrug. Det er gået op for os, at vi faktisk ikke har brug for at spise kød hver eneste dag. Vegetarisk eller vegansk mad kan smage super godt, og derudover så er det en god måde at spare lidt på både penge og kalorier.
Denne suppe er både vegansk, billig og nem at lave, og så er den sund og mættende.
Du kan sagtens lave en stor portion og fryse noget af den ned, så har du altid nem og lækker aftensmad til en dag hvor du ikke lige gider at lave mad.
Toppingen kan du variere som du vil. Jeg synes creme fraiche er godt til den krydrede suppe, og med list ekstra timian og sprøde græskarkerner på toppen, er det helt perfekt.
Du kan også servere med sprøde bacontern hvis du gerne vil have lidt kød ind, eller med sprøde rugbrødscrutoner for lidt ekstra mæthed og fibre.
Mere halloweeninspiration
Ingrediensnoter
Butternut squash – Det er lige nu du kan finde butternut squash i butikkerne og ved grønthandleren.
Gulerødder – Gulerøddernes milde smag er god sammen med butternut squash.
Løg og hvidløg – Løg og hvidløg giver god smag til suppen.
Krydderier – Jeg synes at timian, ingefær, laurbærblade og sød paprika er super godt sammen med den søde butternut squash og gulerødderne. Krydderierne må gerne have lidt power, men du kan selvfølgelig skifte dem ud med andre hvis du synes.
Hvordan laver man butternut squash suppe?
Det er super nemt at lave en god efterårssuppe med butternut squash.
Først skal du skære og løg hvidløg i tern. Herefter skal de steges i lidt olie i en tykbundet gryde. I mens kan du vaske og skære gulerødder og græskar i mindre tern. Det behøver ikke at være pænt, da de jo bliver blendet til sidst. Steg gulerødder og butternut squash godt af, inden krydderierne tilsættes. Herefter tilsættes grøntsagsbouillon, og suppen skal nu koge til gulerødder og græskar er mørt.
Efterfølgende blendes suppen, og den er nu klar til servering efter du har smagt den til.
Server den med creme fraiche, frisk timian og sprøde græskarkerner på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens komme suppen i fryseren. Kom suppen i en plastbøtte eller frysepose og i fryseren, så har du altid nem aftensmad til en kold dag.
Du kan servere den topping du bedst kan lide. Det kan være som her creme fraiche, timian og græskarkerner, eller du kan bruge sprøde ristede kikærter. Du kan også stege nogle sprøde bacontern hvis du vil have lidt kød til eller du kan lave rugbrødscrutoner til hvis du vil have lidt ekstra fyld og fibre til retten.
Ja det kan du sagtens. Jeg synes ikke det er nødvendigt med fløde i denne suppe, da græskaret i sig selv giver en mild og afrundet smag. Hvis du vil kan du bruge mindre grøntsagsbouillon og i stedet afslutte med lidt fløde eller kokosmælk. Begge dele giver en lidt mildere smag til suppen.
Ja du kan også lave suppen med hokkaidogræskar hvis du hellere vil det.
Andre græskaropskrifter du måske vil synes om
- Hasselback butternut squash
- Bagt fyldt græskar med oksekød
- Græskarmuffins
- Græskarboller
- Græskarrisotto med timian
Opskrift på græskarsuppe med butternut squash
Her får du vores opskrift på en lækker og krydret efterårssupper. Det er en græskarsuppe lavet på butternut squash, som også kaldes moskusgræskar, og som sammen med gulerødder giver en sød og lækker smag til suppen.
Suppen er både nem, billig og sund, og så er det en suppe som hele familien elsker at spise. Den har en cremet og mild smag, og sammen med de varme krydderier, er det et fantastisk måltid. Vi håber du får lyst til at servere den for familien, når I trænger til en suppe at varme Jer på en kølig efterårsdag.
Butternut squash suppe
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 butternut squash
- 2 gulerødder
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk sød paprika
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 laurbærblade
- 7 dl grøntsagsbouillon
- Peber
- Salt
Til servering:
- 2 dl creme fraiche
- ½ dl frisk timian
- 100 g græskarkerner
Sådan gør du
- Opvarm olien i en gryde. Skær løg og hvidløg i grove tern. Steg løg og hvidløg til løgene bliver klare. Gå i mens videre med at forberede græskar og gulerødder.
- Vask græskar og gulerødder godt, og skær dem i grove tern. Tilsæt dem til gryden med løg, og steg dem i cirka 10 minutter.
- Tilsæt timian, sød paprika, ingefær, laurbærblade og grøntsagsbouillon og rør godt rundt.
- Lad suppen koge under låg til grøntsagerne er møre. Det tager cirka 20 minutter.
- Fjern laurbærbladene, og blend suppen med en stavblender.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Server den varme suppe med creme fraiche, frisk timian og græskarkerner eller topping efter eget valg.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af suppen
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her