Denne græskarsuppe med butternut squash eller moskusgræskar, er en lækker og cremet efterårssuppe. Server den med brød, creme fraiche og lidt knas på toppen, og så vil hele familien med garanti sætte pris på den. Serverer du den til halloween, kan du med fordel lave uhyggelige slangebrødstænger til din suppe.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1spskolivenolie
1løg
3fedhvidløg
1butternut squash
2gulerødder
1tsktørret timian
1tsksød paprika
½tskstødt ingefær
2laurbærblade
7dlgrøntsagsbouillon
Peber
Salt
Til servering
2dlcreme fraiche
½dlfrisk timian
100ggræskarkerner
Sådan gør du
Opvarm olien i en gryde. Skær løg og hvidløg i grove tern. Steg løg og hvidløg til løgene bliver klare. Gå i mens videre med at forberede græskar og gulerødder.
1 spsk olivenolie, 1 løg, 3 fed hvidløg
Vask græskar og gulerødder godt, og skær dem i grove tern. Tilsæt dem til gryden med løg, og steg dem i cirka 10 minutter.
1 butternut squash, 2 gulerødder
Tilsæt timian, sød paprika, ingefær, laurbærblade og grøntsagsbouillon og rør godt rundt.
Lad suppen koge under låg til grøntsagerne er møre. Det tager cirka 20 minutter.
Fjern laurbærbladene, og blend suppen med en stavblender.
Smag suppen til med salt og peber.
Peber, Salt
Server den varme suppe med creme fraiche, frisk timian og græskarkerner eller topping efter eget valg.
2 dl creme fraiche, ½ dl frisk timian, 100 g græskarkerner
Noter
Ingrediensnoter
Butternut squash - Kaldes også moskusgræskar. Det er lige nu du kan finde butternut squash i butikkerne og ved grønthandleren. Du kan også lave suppen med hokkaidogræskar hvis du hellere vil det.Gulerødder - Gulerøddernes milde smag er god sammen med butternut squash.Krydderier - Jeg synes at timian, ingefær, laurbærblade og sød paprika er super godt sammen med den søde butternut squash og gulerødderne. Krydderierne må gerne have lidt power, men du kan selvfølgelig skifte dem ud med andre hvis du synes.
Topping og servering
Du kan servere den topping du bedst kan lide. Det kan være som her creme fraiche, timian og græskarkerner, eller du kan bruge sprøde ristede kikærter. Du kan også stege nogle sprøde bacontern hvis du vil have lidt kød til eller du kan lave rugbrødscrutoner til hvis du vil have lidt ekstra fyld og fibre til retten.Du kan også servere med et godt brød til, eller Slangebrød til halloween.
Frysning
Du kan sagtens komme suppen i fryseren. Kom suppen i en plastbøtte eller frysepose og i fryseren, så har du altid nem aftensmad til en kold dag.
Variationer
Jeg synes ikke det er nødvendigt med fløde i denne suppe, da græskaret i sig selv giver en mild og afrundet smag. Hvis du vil, kan du bruge mindre grøntsagsbouillon og i stedet afslutte med lidt fløde eller kokosmælk. Begge dele giver en lidt mildere smag til suppen.