Ristede kikærter i ovn er noget vi laver ofte herhjemme. Det er en nem og sundere snack, som både vi voksne og børnene elsker. Samtidig er de virkelig nemme at lave, og så kan man variere smagen som man har lyst. Læs med her og få vores opskrift på sprøde kikærter med krydderier.
Som snack eller topping
Disse sprøde kikærter smager altså bare lækkert.
Du kan servere dem som en snack på samme måde som du ville servere nødder til et glas øl eller have dem med på køreturen når ungerne bliver lidt småsultne og gnavne på bagsædet.
Det er bare sådan nogle der altid er rare at have i huset, for de bringer både glæde hos børn og voksne.
De sprøde ristede kikærter er også formidable at servere som topping på en god suppe eller som knas i en salat. Vi får den næsten altid til suppe, fordi de både bidrager med lidt spicy smag og godt med knas.
Hvis der er nogle tilbage, så vil ungerne altid gerne have dem med i madpakken i skole og børnehaven. Så vi laver altid en god portion.
De kan også sagtens holde sig sprøde hvis du kommer dem i et lufttæt glas med låg på. Så lav bare rigeligt, så I har til nogle dage.
Ingrediensnoter
Kikærter – Jeg bruger kikærter fra dåse. Det er så nemt, og når de er på tilbud, køber jeg gerne et godt lager. Kikærter bruger vi nemlig rigtig mange af. Du kan selvfølgelig også bruge tørrede, men så skal de udblødes og koges inden de er klar til at komme i ovnen, og det er lidt mere omstændigt synes jeg.
Olivenolie – Der skal lidt olie på, for at få alle krydderierne til at sætte sig som en lækker skal på kikærterne.
Fuldkornsmajsmel – Ved at tilsætte lidt majsmel sammen med krydderierne, får man denne her lækre sprøde skal på kikærterne, som sidder bedre fast end hvis man kun brugte krydderier.
Krydderier – Her i opskriften får du et forslag til hvilke krydderier du kan bruge til dine kikærter. Du kan selvfølgelig erstatte dem med andre krydderier eller eksperimentere med din egen blanding.
Hvordan laver man ristede kikærter i ovn?
Det er heldigvis virkelig nemt selv at lave sprøde ristede kikærter i ovn.
Først skal du tænde ovnen, så den kan varme op, og i mens forbereder du kikærterne.
De skal hældes op i en si, og skylles godt under vandhanen. Så skal de tørres godt på køkkenrulle og kommes i en skål sammen med olie, mel og krydderier.
Når krydderiblandingen er fordelt godt på kikærterne, hældes de ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og så skal de i ovnen og bages til de er gyldne og sprøde.
Den sidste sprødhed får de når de er kølet helt ned, og så kan de kommes i et glas med låg eller en lufttæt bøtte indtil de skal serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Sprøde kikærter skal opbevares i et glas med låg eller en lufttæt bøtte for at bevare deres sprødhed.
Ja du kan sagtens eksperimentere med at bruge andre krydderier, og finde dine enge favoritsmage. Du kan tilsætte lidt chili eller cayenne peber hvis du gerne vil have dem mere spicy.
Ikke ret længe herhjemme! Hvis du mod forventning ikke får spist dem, vil jeg mene at de kan holde sig en lille uges tid i et glas med låg.
Andre snackopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til ristede kikærter i ovn
- Lav rigeligt! De forsvinder hurtigt.
- Hold øje med dem i ovnen, sætligt første gang du laver dem. Ovne varmer meget forskelligt, og de smager altså ikke godt hvis de bliver brændte. De skal være gyldne og sprøde, og det er en god ide at røre lidt rundt i dem jævnligt så de bliver jævnt bagt.
- Eksperimenter med dine egne krydderier, og brug dem du bedst kan lide. Du kan gøre dem ekstra spicy ved at tilsætte chilipulver eller cayenne peber.
Serveringsforslag
- Server som en snack på køreturen eller til en fredagsøl med vennerne.
- Server som knas ovenpå en god suppe.
- Kom resterne i en salat som knas på toppen i stedet for brødcroutoner.
Opskrift på sprøde krydrede kikærter
Her får du vores opskrift på en nem og lækker sundere snack. Det er ristede kikærter som laves i ovnen med en masse lækre krydderier.
Vi spiser dem som snack eller som topping på salat eller suppe. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere sprøde kikærter for din familie.
Ristede kikærter i ovn
Ingredienser
- 1 ds kikærter
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk fuldkornsmajsmel
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Hæld kikærterne i en si, og skyl dem godt under vandhanen.
- Hæld kikærterne ud på et stykke køkkenrulle, og tør dem godt.
- Kom kikærterne og resten af ingredienserne i en skål, og bland det hele godt sammen.
- Hæld kikærterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel dem i et jævnt lag.
- Kom bagepladen med kikærterne i ovnen i 30-40 min ved 180 grader indtil de er gyldne og sprøde. Vend rundt i kikærterne et par gange undervejs, så de bliver jævnt tilberedt.
- Lad kikærterne køle ned på bagepladen, og opbevar dem i et lufttæt glas indtil de skal serveres.
- Server de sprøde ristede kikærter som snack eller som knas på suppe eller salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her