Hjem » Snacks » Grønkålschips

Grønkålschips

Herhjemme er vi vilde med grønkålschips. Grønkål er faktisk noget både vi voksne og børnene er vilde med. Heldigvis er disse chips nemme at lave, så vi laver dem tit. Læs med her og få vores opskrift på de bedste ovnbagte grønkålschips med flagesalt.

sprøde grønkålscips med flagesalt

Som snack eller topping

Grønkål er sundt. Det ved vi alle sammen vist godt!

Men det kan nogle gange godt være udfordrende at finde på hvordan man skal servere det. Vi elsker en god Grønkålssuppe eller Grønkålssalat med mormordressing herhjemme, og så er disse grønkålschips i ovn også altid et hit.

De er lækre og sprøde, og med et godt drys salt på, så smager de altså forrygende.

Vi serverer dem som en lækker snack, lige som man ville gøre med almindelige kartoffelchips, men også i forbindelse med madretter.

De er simpelthen skønne som topping på en suppe eller andre retter som man gerne vil give lidt knas og en salt/let bitter smag.

Det er super nemt at lave sine egne ovnbagte grønkålschips. Det eneste man skal være opmærksom på, er at de ikke må få for meget.

Lige så snart de bliver for mørke, så bliver de ret bitre og ikke så lækre at spise. Så de skal kun være i ovnen til de lige præcis bliver sprøde.

fad med sprøde grønkålschips i ovn

Ingrediensnoter

Grønkål – Jeg køber gerne en stor pose frisk grønkål i supermarkedet. Det er hele blade, og så fjerner jeg de grøve stænger.

Olivenolie – Vælg en lækker olivenolie.

Salt – Jeg kan godt lide at bruge flagesalt, men alt slags salt kan bruges.

Hvordan laver man grønkålschips?

Det er virkelig nemt at lave grønkålschips i ovn.

Først skal man lige have vasket grønkålen rigtig godt, og de grove stænger skal skæres fra. Grønkålen skal tørres i et viskestykke, så den ikke er våd mere.

Kålen brækkes i mindre, mundrette stykker, som vendes i olivenolie og drysses med salt og peber. Kål lægges i et lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bages i ovnen til den akurrat er sprød. Det tager ikke mere end 10-15 minutter.

Den køler hurtigt ned, og så er chipsene klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprøde grønkålschips lavet i ovn

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man grønkålschips?

Her holder de aldrig ret længe, men har du chips til overs, kan de opbevares i en lufttæt beholder for eksempel en plastbøtte med låg. Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden af bøtten.

Kan jeg krydre med andet end salt og peber?

Vi er vilde med den gode grønkålssmag, så vi giver dem kun salt og peber, men du kan også give dem lidt paprika eller chiliflager hvis du vil have dem mere spicy.

Andre sunde retter du måske vil synes om

grønkålschips med flagesalt

Tips og tricks til ovnbagte grønkålschips

  • Pas på med at give dem for længe i ovnen. Hold godt øje med dem, særligt første gang du prøver opskriften. Ovne er meget forskellige, og det kan være at din ovn varmer anderledes end vores. Måske skal de have lidt længere eller kortere tid end angivet i opskriften.
  • Lav rigeligt! Herhjemme forsvinder disse chips virkelig hurtigt, så vi laver gerne en dobbeltportion.

Serveringsforslag

  • Server som en snack til fredagshyggen hvis du vil holde det lidt sundt. Du kan eventuelt servere dem sammen med noget Gnavegrønt og en god dip.
  • Server dem som topping på suppe eller andre retter der skal have lidt ekstra knas.
fad med sprøde grønkålschips med flagesalt

Opskrift på chips af grønkål

Her får du vores opskrift på lækre og sprøde ovnbagte grønkålschips med olie, salt og peber. De smager skønt, og er hurtige at lave selv.

Vi håber du får lyst til at servere chips af grønkål for familien, herhjemme er både børn og voksne helt vilde med dem, og de forsvinder hurtigt når de kommer på bordet.

sprøde grønkålscips med flagesalt
5 fra 1 stemme

Grønkålschips

Opskrift på grønkålschips
Lækre og sprøde ovnbagte grønkålschips med olie, salt og peber. De smager fantastisk som snack eller som topping på suppe. Derudover er de både nemme og hurtige at lave. Husk at lav rigeligt, for de forsvinder hurtigt.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 83 kcal

Ingredienser

  • 150 g grønkål
  • 2 spsk olivenolie
  • Flagesalt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Vask grønkålen godt, skær stilkene fra, og tør grønkålen i et rent viskestykke.
  • Bræk grønkålen i mindre, mundrette stykker, og vend dem i olivenolie.
  • Fordel grønkålen på en bageplade med bagepapir, og drys med peber og flagesalt.
  • Bag grønkålen ved 160 grader varmluft i cirka 10-15 minutter.
  • Hold godt øje med chipsene, og tag dem ud når de er sprøde.
  • Lad dem køle af et øjeblik, og så er de klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 83kcalKulhydrater: 4gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gNatrium: 596mgKalium: 199mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 3752IUC-vitamin: 45mgCalcium: 62mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Chips, grønkål i ovn, grønkåls chips, grønkålschips i ovnen, Hjemmelavede chips, opskrift med grønkål, ovnbagte chips, Snacks, Sund snack
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.